«Чорний список» МТС

Anonim

Багато абонентів МТС коли-небудь страждали від настирливих дзвінків від тих чи інших осіб. Але навіщо терпіти незручності, якщо небажані дзвінки можна просто припинити? Для цього призначено корисну послугу «Чорний список» від МТС.

Вона дозволить заблокувати неугодних абонентів, заборонивши їм дзвонити і навіть надсилати SMS-повідомлення. Послуга платна, але її функціонал цілком заслуговує на невелику абонентську плату. Давайте перейдемо до подробиць.

Опис послуги «Чорний список»

Як уже говорилося, послуга «Чорний список» дозволяє блокувати дзвінки та SMS практично від будь-яких абонентів.Для того, щоб заборонити комусь додзвонити на свій номер, необхідно поставити в чорний список телефонний номер цього абонента – в результаті цього він не зможе дзвонити та надсилати SMS. Також послуга дозволяє заблокувати рекламні номери, що не мають цифр, що стане в нагоді тим, хто страждає від настирливого спаму.

Послуга «Чорний список» від МТС працює практично на всіх тарифних планах, за винятком тарифів «Онлайнер», «Коннект» та всіх варіантів тарифу «МТС iPad»- тут блокування дзвінків не спрацює. Також на цих тарифах не буде працювати блокування SMS (у тому числі і на тарифному плані «Класний»).

Максимальна кількість номерів у чорному списку складає 300 шт – сюди заносяться як звичайні номери, так і альфа-номери (без цифр). Послуга дозволяє блокувати дзвінки з будь-яких номерів, хоч із місцевих, хоч з міжнародних – блокуйте дзвінки хоч з усього світу!

Також вона працюватиме у внутрішньоросійському і навіть у міжнародному роумінгу, за умови, що в цій країні працює CAMEL-роумінг (онлайн-роумінг зі швидкою тарифікацією).А ось із блокуванням SMS не все так гладко, як хотілося б – послуга «Чорний список» блокує SMS лише з деяких регіонів. До них відносяться: Липецька, Курська, Брянська, Воронезька, Орловська, Білгородська, Тульська, Ярославська, Смоленська, Тверська, Тамбовська, Калузька, Рязанська, Костромська, Володимирська, Іванівська та Московська області. SMS з інших регіонів не блокуватимуться – з цим доведеться змиритися. Зате ми можемо насолодитися бездоганним блокуванням SMS із коротких номерів!

Для управління послугою використовуються сервісні SMS-номери 111, 232 та 4424 – відправка SMS на ці номери, при знаходженні в домашньому регіоні, не тарифікується, що також є певним плюсом. Що стосується управління послугою в роумінгу, то тут нам доведеться витратитися – відправка SMS тарифікуватиметься згідно з тарифами за тим чи іншим напрямом.

Абонентська плата за користування послугою становить скромних 1,5 рубля на добу – це цілком гідна плата за забезпечення власного спокою. Також, додамо, що плати за додавання номерів не передбачено.

Як підключити «Чорний список» на МТС

Підключити «Чорний список» від МТС можна через «Особистий кабінет» - це найпростіший і найнаочніший спосіб. Але якщо доступу до інтернету немає, ви можете надіслати SMS з текстом «4421» (без лапок) на сервісний номер 111 або набрати USSD-команду 111442 - після цього послуга буде підключена, а з вашого балансу спишуться півтора рубля за поточну добу використання.

Як додати номер до «Чорного списку» МТС

Тепер ми перейдемо до найважливішої та найцікавішої частини нашого огляду – до управління послугою та додавання номерів. Для того, щоб внести абонента до чорного списку, ми можемо скористатися такими інструментами:

  • Набрати USSD-команду 442 і занести номери через просте USSD-меню;
  • Відправити на сервісний номер 4424 SMS з наступним текстом – «22номер_абонента» (без лапок);
  • Через сайт послуги http://bl.mts.ru/ - тут можна не тільки додавати номери, але й задавати розклад блокування.

До речі, ми можемо встановити два типи відбою – «Зайнято» або «Апарат абонента вимкнений або знаходиться поза зоною дії мережі». Тип відбою задається через «Особистий кабінет» або за допомогою команд USSD:

  • 44221номер - встановлення відбою «Зайнято» для заданого номера;
  • 44222номер - встановлення відбою з повідомленням про недоступність.

Вводьте номери у міжнародному форматі – російські номери набираються через «сімку», наприклад, 79161234567. Для того, щоб активувати блокування SMS, відправте зі свого телефону SMS з текстом «ON» або «Рег» на сервісний номер 232 – тим самим ви підключите вищезгадану безкоштовну послугу SMS Pro, що дозволяє блокувати текстові повідомлення.А для подальшої роботи із заблокованими номерами, правилами та часом блокування використовуйте сервіс «Особистий кабінет» - він дозволить не заплутатися з використанням USSD-команд.

Хочете переглянути список заблокованих номерів та встановлені правила? Не проблема – скористайтесь USSD-командою 44264 або надішліть SMS з текстом «24номер» на сервісний номер 4424.

Хочете припинити спроби сторонніх осіб переглянути ваш список заблокованих номерів? Тоді вам знадобиться USSD-команда 44251код, за допомогою якої ви зможете встановити код для доступу до послуги Для отримання докладної довідки наберіть команду 442 5.

Як видалити номер із чорного списку МТС

Для того, щоб прибрати номер із чорного списку, слід скористатися USSD-командою 44224номер або надіслати номер у вигляді SMS з текстом «22номер» на сервісний номер 4424. Видалити номери з чорного списку можна і через «Особистий кабінет» - це зручніший і зрозуміліший спосіб управління послугою та правилами блокування.

Як дізнатися хто дзвонив із чорного списку

Якщо є бажання, можна проконтролювати спроби дозвону заблокованих абонентів – для цього потрібно включити отримання повідомлень за допомогою USSD-команди 44261. Для відключення сповіщень наберіть 44262.

Як відключити чорний список на МТС

Для повного відключення послуги скористайтесь USSD-командою 1114422 або просто надішліть SMS з текстом «4422» (без лапок) на безкоштовний номер 111. Якщо ви хочете тимчасово відключити послугу ( поставити правила блокування на паузу), скористайтесь USSD-командою 4427 - ця ж команда використовується для зняття послуги з паузи.