Чому знімають гроші з МТС

Anonim

Користуєтеся послугами стільникового опфератора МТС і помітили, що з рахунку пропадають гроші? Тоді настав час розібратися зі своїм номером і виявити підключені платні послуги, опції та підписки. Чи знімають гроші з МТС? Як відключити все непотрібне, щоб позбутися зайвих списань, що спустошують рахунок?

Для відповіді на ці запитання ми підготували цей детальний огляд. У ньому ми розповімо не тільки про способи отримання інформації про списання, але й про запобіжні заходи, яких повинен дотримуватися кожен абонент МТС.

Як дізнатися, чому знімають гроші з МТС

Регулярні грошові втрати можуть призвести до того, що у відповідальний момент, коли потрібно буде здійснити важливий дзвінок, грошей на балансі мобільного телефону просто не залишиться. Як дізнатись, за що зняли гроші на МТС? Для початку необхідно визначитися з причинами:

  • Ви могли підключити будь-яку передплату – всі передплати надаються з абонентською платою, яка стягується в міру надання контенту (щодня, щотижня, з іншою періодичністю). У мережі МТС підписки чіпляються до номерів дуже легко, що можна вважати недоліком цього відомого оператора зв'язку – про це ми розповімо на чолі про запобіжні заходи;
  • Ви могли скористатися платними послугами або опціями з абонентською платою – навіть якщо ви не скористаєтеся наданими вам послугами, абонплата списуватиметься з номера в повному обсязі;
  • Ви випадково чи навмисно перейшли на тариф з абонентською платою – у цьому випадку гроші списуватимуться з вашого номера у щомісячному режимі.Ми рекомендуємо вам уважніше знайомитися з умовами тарифів у мережі МТС та враховувати обов'язкові платежі, які передбачають ці тарифні плани.

МТС знімає гроші просто так і щодня? Сміємо вас запевнити, що такого не буває - помилки білінгової системи носять вкрай малоймовірний характер, тому в більшості випадків у наявності списань винен тільки сам абонент, який не розібрався в заплутаних умовах. надання послуг оператора МТС.

Як з'ясувати причини списання коштів? Найвірніший спосіб – зателефонувати до Контактного центру МТС за безкоштовним номером 0890 та поставити запитання про списання консультанту. Ідентифікувавши вас як справжнього власника номера, він розповість про підключені послуги, опції та підписки. Аналогічну інформацію ви зможете отримати в будь-якому салоні-магазині МТС - вони є практично у всіх населених пунктах Росії (крім найменших).

Не можете додзвонитися до довідкової служби або потрапити до офісу оператора? Тоді завітайте до «Особистого кабінету» і з'ясуйте, чому з вас щодня знімають гроші. Для початку перегляньте список підключених платних послуг та опцій, а потім розберіться з наявністю підписок. Для отримання більш точної та детальної інформації замовте деталізацію та щомісячний рахунок.

Також, у вас є можливість уточнити останні платні дії за добу на МТС.

Як відключити зняття грошей на МТС

Як відключити платні послуги та опції на МТС? Раніше ми могли отримати список наявних платних послуг за допомогою спеціальної USSD-команди, але сьогодні цей сервіс не надається. Запросити список підключених платних опцій та послуг ми можемо через консультанта Контактного центру за номером 0890. Далі заходимо на сайт МТС та знаходимо команди для їх відключення.

Отримати команди можна і через довідкову службу.Найпростіше отримати список наявних платних послуг за допомогою «Особистого кабінету». Для цього проходимо у розділ з послугами, вибираємо пункти з абонентською платою та вимикаємо їх. Перед відключенням переконайтеся в тому, що ви не відключите дійсно корисні послуги, якими ви користуєтеся щодня.

Що стосується мобільних підписок, то ми можемо відключити їх за допомогою USSD-команди 1522 - просто наберіть цю команду та виберіть потрібний пункт. Також ви можете скористатися USSD-командою 111919, що належить сервісу «Мої підписки».

Як перевірити, що всі послуги відключені та списання абонентської плати припинено? Для цього вам потрібно щодня перевіряти баланс.

Запобіжні заходи

Для того щоб запобігти списанню коштів, слід дотримуватися деяких запобіжних заходів:

  • Забороніть відправлення платних USSD-команд та дзвінки на короткі номери за допомогою спеціальних послуг – тим самим ви вбережете себе від зайвих витрат;
  • Ніколи не вводьте свій номер телефону на сумнівних сайтах, що потребують вашої ідентифікації – у 99% випадків це «лохотрон», призначений для «викачування» грошей із довірливих користувачів;
  • Не беріть участь у телевізійних вікторинах, які вимагають виконання якихось дій, з якими впорався б учень дитячого садка – швидше за все, це теж «лохотрон» (цим часто займаються деякі розважальні канали);
  • Не реагуйте на SMS, які радують вас виграшами великої суми, машини, квартири в Москві та інших цінних призів – все це підступи шахраїв;
  • Не відвідуйте сумнівні інтернет-ресурси, ніколи не телефонуйте за вказаними там короткими номерами (навіть якщо вас запевняють, що дзвінок безкоштовний) і не надсилайте сумнівні SMS- та USSD-команди – тим самим ви можете запросто підписатися на будь-яку передплату з абонентською платою;
  • Уважно ознайомтеся з платними інформаційно-розважальними WAP-сервісами від МТС – тут передбачено списання трафіку за Premium-тарифами та підключення підписок без надсилання SMS.Тобто ви можете отримати передплату, просто перейшовши на сайт з Premium-трафіком (саме за це багато абонентів МТС щиро ненавидять свого оператора – ніколи не знаєш, чим завершиться перехід за тим чи іншим посиланням).

Якщо Ви бажаєте надіслати SMS або зателефонувати на короткий номер, Ви можете перевірити вартість відправлення повідомлення або вартість дзвінка на сайті МТС, ввівши номер у спеціальну форму. Також вам слід уважно ознайомитись зі статтями з безпеки, опублікованими на офіційному сайті МТС.

Як уникнути прихованих списань та рекламних розсилок

Вибираючи оператора зв'язку, зверніть увагу на віртуальних операторів. Повна відсутність мобільних підписок та рекламних розсилок – це гарна перевага молодого оператора Тінькофф Мобайл. Абоненти інших операторів від них буквально знемагають. Варто пройти за якимось посиланням в інтернеті - і ось на номері висить підписка, що знімає від 3 руб/добу і більше.Також у мережі можна нарватися на шахрайські підписки, що загрожують втратою значно більших сум. Від них не захищені навіть найпросунутіші абоненти.

Підключившись до Тінькофф, ви назавжди забудете про мобільні підписки (у тому числі шахрайські) і рекламні розсилки – їх тут просто немає. Оператор дарує всім абонентам перший місяць зв'язку безкоштовно – 600 хвилин розмов та пакет гігабайт. Також абоненти цього оператора добре захищені від шахраїв через відсутність послуг мобільної комерції. Втомилися від постійних списань, що спустошують рахунок? Перейдіть в Тінькофф і забудьте про них.

В Тінькофф Мобайл послуги підключаються тільки через мобільний додаток і тільки руками самих абонентів. Немає тут і нав'язаних послуг, які часто переходять з безкоштовних до платних.

Безперечною перевагою стане відсутність SMS-розсилок. Оператор не співпрацює з рекламодавцями і не просуває свої продукти через SMS, завдяки чому абоненти позбавлені нав'язливого спаму.Повідомлення про нові продукти публікуються лише на офіційному сайті. Тінькофф Мобайл - оператор без прихованих підписок та розсилок.

Управління послугами здійснюється за допомогою мобільного додатка. Тут підключаються:

  • Віртуальні номери – наприклад, для публікації оголошень;
  • Яндекс.Музика, Звук та BOOM – доступ до мільйонів треків без реклами;
  • Онлайн-кінотеатри Okko та Megogo – тисячі фільмів та серіалів;
  • Визначник прихованих номерів та АнтіАОН – дві корисні послуги.

Підключення послуг здійснюється лише за бажанням абонентів, але ніяк не самим оператором.