Послуга «Мій новий номер» МТС

Anonim

Зміна телефонного номера для багатьох є серйозною проблемою, адже потрібно якось не розгубити контакти та ділові зв'язки. Абонентів у своїй телефонній книзі можна сповістити за допомогою масового розсилання SMS. Щодо інших контактів, то вони не зможуть отримати або дізнатися про новий номер. Подолати проблему допоможе послуга «Мій новий номер» від МТС.

Опис послуги

Надзвичайно корисна послуга «Мій новий номер» від МТС надається абсолютно безкоштовно – і це великий плюс. Саме вона дозволить не розгубити ділові контакти і отримати у своє розпорядження інструмент для оповіщення своїх контактів про зміну номера.Працює вона наступним чином: під час додзвону абонент прослухає голосове повідомлення з новим номером. Втім, режимів роботи тут кілька:

  • Односторонний – в цьому режимі абонент не отримує жодної інформації про ваш новий номер. Натомість ви отримуєте SMS-повідомлення про те, що вам намагався хтось додзвонитися. Цей режим зручний тим, хто змінив номер через набридливі дзвінки – можна роздавати свій номер не всім, а лише обраним;
  • Двосторонній – цей режим підключається за замовчуванням і сповіщає про зміну номера всіх абонентів. Ще одне повідомлення отримаєте і ви, що допоможе швидко відновити зв'язок з тим чи іншим контактом;
  • Вибірковий – цей режим схожий на односторонній, але відрізняється тим, що відповівши на отримане SMS-повідомлення, ви зможете передати свій номер абоненту, що дзвонив у вигляді SMS. Тобто це як би розширена версія одностороннього режиму.

Послуга «Мій новий номер» від МТС дозволяє підключити до п'яти старих номерів. Головне, щоб у вашому розпорядженні залишалися відповідні SIM-картки. Якщо SIM-картки немає, спробуйте відновити її в офісі оператора. Також потрібно уточнити, що старий номер може належати будь-якому російському оператору стільникового зв'язку, а не тільки МТС.

Як підключити «Мій новий номер» на МТС

Для того щоб підключити послугу «Мій новий номер» від МТС, необхідно приготувати дві SIM-картки та свій мобільний телефон. Ось покрокова інструкція:

  • Встановіть SIM-картку з новим номером у телефон і наберіть USSD-команду 250старий_номер. Вкажіть старий номер у 10-значному форматі без вісімки або +7. Через кілька секунд на телефон прийде SMS із сервісним номером, який використовуватиметься для налаштування послуги;
  • Встановіть SIM-карту зі старим номером та наберіть USSD-команду 21сервісний_номер. В даному випадку номер набирається +7;
  • Вимкніть телефон і знову встановіть у нього нову SIM-карту – можна приступати до використання нового номера.

Послуга налаштована, тому всі абоненти будуть отримувати повідомлення про ваш новий номер – як ми вже говорили, за замовчуванням активується двосторонній режим. Підключається вона на 2 місяці, але після цього її можна буде продовжити.

Як відключити «Мій новий номер» на МТС

Якщо послуга «Мій новий номер» від МТС стане непотрібною, наберіть на своєму телефоні USSD-команду 2500 - послуга буде відразу відключена. Крім того, послуга автоматично відключиться при блокуванні старої SIM-карти або через два місяці з дня активації послуги.

Як користуватися послугою

Послуга працює в автоматичному режимі і не потребує участі абонента. Але він може керувати деякими параметрами за допомогою команд USSD:

  • 2504 - команда набуття поточного статусу послуги;
  • 2505 - команда отримання довідки за послугою;
  • 2509ХХХХХХХХХ - підключення послуги;
  • 25019ХХХХХХХХХ - підключення одностороннього режиму для певного старого номера;
  • 25029ХХХХХХХХХ - підключення двостороннього режиму для певного старого номера;
  • 25039ХХХХХХХХХ - підключення вибіркового режиму для певного старого номера;
  • 25009ХХХХХХХХХ - відключення послуги для вибраного старого номера.

Всі команди вводяться на новому номері