Як відстежити місцезнаходження абонента МТС без його згоди

Anonim

Послуга «Локатор» дозволяє швидко відстежити місцезнаходження абонента МТС та вивести його координати на картку або отримати у вигляді SMS. При цьому відстежуваний абонент може мати найпростіший телефон – послуга не вимагає виходу в інтернет і не потребує з'єднання з супутниками. Детальну інформацію про «Локатор» ви зможете отримати в нашому огляді.

Як відстежити абонента МТС за його згодою

стільникова мережа МТС вміє практично миттєво визначати приблизні координати абонентів. Для цього використовується технічна інформація, що передається від телефонів до базових станцій.Що більше базових станцій, то вище точність визначення координат. На цьому принципі і заснована робота послуги «Локатор» - вона дозволяє дізнатися про місцезнаходження того чи іншого мобільного телефону та вивести точку на карті.

Послуга «Локатор» від МТС примітна тим, що вона дозволяє дізнаватися про місцезнаходження абонентів мереж МТС, Мегафон і Білайн – цим вона істотно відрізняється від пропозицій деяких конкурентів. Управління здійснюється за допомогою SMS-команд, спеціальної програми або за допомогою web-інтерфейсу за адресою http://mpoisk.ru/.

Для того, щоб відстежити абонента МТС за його згодою, слід додати його до списку шуканих за допомогою SMS-команди «ІМ'Я НОМЕР», надісланої на безкоштовний номер 6677 (одночасно підключиться і сама послуга). Після цього абоненту надійде запит на визначення місцезнаходження. Якщо відповідь буде позитивною, то зможемо визначати її координати.

Запит координат здійснюється за допомогою SMS-команди «ДЕ ІМ'Я» - зразкове місце надійде на телефон у вигляді SMS-відповіді. Інші команди:

  • «КОГО» - отримання списку шуканих абонентів;
  • «Видалити ім'я» - видалення шуканого абонента;
  • «ПАКЕТ» - кількість безкоштовних запитів, що залишилися;
  • «ПАКЕТ ВКЛЮЧИТИ» - підключення тимчасово призупиненої послуги;
  • «ПАКЕТ СТОП» - тимчасове відключення послуги;
  • «ВІДКЛ» - повне відключення послуги, що передбачає видалення списку абонентів, що шукаються.

Детальну інформацію щодо інших команд для абонентів, що шукають, можна отримати на сайті МТС. Також передбачено список команд для абонентів:

  • «ЗАВЖДИ» - отримання повідомлень про те, що хтось намагається визначити місце розташування (виходить, що анонімний режим відключається);
  • «НІКОЛИ» - відключення повідомлень про місцезнаходження;
  • «ПАУЗА» - встановлення тимчасової заборони на визначення свого розташування;
  • «ПРОД» - відключення вищезазначеної заборони;
  • «ХТО» - дуже корисна інформація, що дозволяє отримати список відстежувальних номерів (щоб не забути, кому ви дозволили отримувати свої координати);
  • «СТОП» - видалення всіх дозволів;
  • «СТАРТ» - дозволяє активувати можливість отримання запитів від абонентів, що шукаються;
  • «СТОП НОМЕР» - видалення певного абонента.

Додаткові команди для абонентів, що шукаються, опубліковані на сайті МТС. Команди у вигляді SMS досить заплутані. Тому ми рекомендуємо користуватися web-інтерфейсом або програмою для пристрою на iOS або Android. Абонентська плата за використання послуги «Локатор» складає 100 руб./міс, у цю вартість вже входять 100 безкоштовних запитів.

Як відстежити абонента МТС без його згоди

Для того щоб відстежити абонента МТС без його згоди, треба якимось чином отримати дозвіл на місцезнаходження. Наприклад, можна потай взяти в руки телефон і підтвердити можливість визначення координат. Також можливий прихований моніторинг розташування людини за допомогою спеціалізованих програм.

Пам'ятайте, що шуканий абонент, за бажання, може з'ясувати, кому видано дозвіл на визначення свого розташування за допомогою опублікованих вище команд. Відповідальність за свої дії несете ви самі!

Інші способи стеження за абонентом

Відстежити місцезнаходження абонента МТС можна за допомогою схожих послуг – для цього в мережі МТС працюють послуги «Дитина під наглядом», «Моє місто» та «Мобільні співробітники». Принцип дії у них схожий, але вони орієнтовані виконання спеціалізованих задач.

Для відстеження можна використовувати і технічні засоби – до них відносяться всілякі брелоки та браслети з вбудованими GPS-приймачами, що відсилають дані з координатами через мобільну мережуАле такий спосіб стеження не можна назвати потайним – він використовується для відстеження місця розташування дітей, людей похилого віку, автотранспорту та домашніх тварин.