МТС «БІТ за кордоном»

Anonim

Абонент XXI століття потребує не стільки дзвінків, скільки інтернет-трафіку – викласти нові фотографії, погортати стрічку в соціальних мережах, ознайомитися з останніми новинами, проставити лайки під постами друзів. Причому інтернет потрібен у Росії, а й у зарубіжних країнах. Під час перебування за кордоном виручить опція «БІТ за кордоном» від МТС та її найближчі аналоги з однойменної групи. Саме їх ми розглянемо в нашому огляді.

Всього ми торкнемося три опції:

  • «БІТ за кордоном» – найдоступніший варіант.
  • «Максі БІТ за кордоном» – для тих, хто потребує збільшених обсягів трафіку.
  • «Супер БІТ за кордоном» – для найвибагливіших абонентів.

Наш огляд допоможе вибрати найбільш прийнятний варіант.

Детальний огляд опцій

Якщо заглянути в опис свого тарифу, причому будь-якого, можна відзначити високу вартість інтернет-трафіку в міжнародному роумінгу. Виняток становить тарифний план «SMART Забугорище» із включеним закордонним трафіком. Зменшити розцінки дозволить група опцій «БІТ за кордоном». Вона включає три спецпропозиції для мандрівників по зарубіжних країнах. Розглянемо їх докладніше.

Опція «БІТ за кордоном»

Перша опція має таку ж назву, як і вся група. Вона надає безлімітний інтернет на більшості популярних напрямків – Болгарія, Індія, Канада, Казахстан, Польща, ОАЕ, Фінляндія, Чехія, Японія, Південна Корея, Австралія, Білорусь, Бельгія, Ізраїль, Італія, Іспанія, Нідерланди, Таїланд, Таджикистан, Туреччина , Франція, Чорногорія, Швейцарія, Абхазія, Великобританія, Греція, Німеччина, Вірменія, Грузія, Україна, США та деякі інші країни (назвемо їх першою групою).Перші 100 Мб на добу доступні на максимальній швидкості, потім включається обмеження до 128 кбіт/сек. Абонплата складає 450 руб/добу.

У таких країнах, як Азербайджан, Данія, Узбекистан, Марокко, Молдова, Гібралтар, Боснія і Герцеговина, Фарерські острови, а також острови Мен і Гернсі (назвемо їх другою групою), добовий ліміт складає всього 30 Мб. Абонентська плата складає 550 руб/добу. У всіх інших країнах (третя група) ліміт інтернет-трафіку - всього 5 Мб, з абонплатою в розмірі 1300 руб/добу.

У четверту групу увійшли такі країни, як Мальдіви, Камерун, Зімбабве, Гайані, Болівія, Бутан, Венесуела, Ямайка, Чад, Мавританія, Непал, Макао, Мадагаскар, Ліван, Гваделупе, Ісландія, Гуаме, Кот-д'Івуар, Філіппіни, Сенегал, Танзанія, Кабо-Верде, Трінідад та Тобаго. Тут ліміт дуже крихітний - 1 Мб за 1500 руб/добу. Аналогічні умови діють у роумінгу на літаках та морських судах.

Щоб підключити «БІТ за кордоном» від МТС, наберіть USSD-команду 1112222 або загляньте в особистий кабінет. Абонентська плата справляється за фактом виходу в інтернет. Якщо доступу до мережі у поточній добі не було, гроші залишаються на місці. Добу обчислюються за московським часом, а не за часом перебування абонента – пам'ятайте про цю особливість. Щоб відключити «БІТ за кордоном» на МТС, наберіть аналогічну команду.

Опція «Максі БІТ за кордоном»

Тут розцінки та умови такі:

  • Перша група країн – безліміт за 700 руб/добу. Перші 200 Мб надаються на максимальній швидкості, потім діє обмеження до 128 кбіт/сек.
  • Друга група країн – 70 Мб за 1000 руб/добу.
  • Третья група країн – 10 Мб за 2400 руб/сутки.
  • Четверта – 1 Мб за 1500 руб/сутки.

Підключення та відключення виконуються USSD-командою 1112223 або через особистий кабінет. Опція «Максі БІТ за кордоном» від МТС орієнтована на абонентів середньої активності.

Опція «Супер БІТ за кордоном»

Ліміти тут більше, але й абонентська плата вища:

  • Перша група – діє реальний безліміт без обмежень за швидкістю за 1600 руб/сутки. Дорого, зате не треба думати про ліміти;
  • Друга група - 200 Мб за 2000 руб/добу, один мегабайт обходиться всього в 10 рублів;
  • Третя група - 20 Мб за 4500 руб/добу. Дорого, але якщо немає іншого виходу, доведеться скористатися – не забудьте відключити автоматичне оновлення софту;
  • Четверта група - все той же 1 Мб за 1500 руб/добу.

Для підключення та відключення скористайтесь особистим кабінетом МТС або USSD-командою 1112224.

Продовження трафіку

Послуга «БІТ за кордоном» від МТС (а точніше, опція) пропонує порівняно вигідні умови для доступу до Інтернету на територіях зарубіжних країн. Якщо не хочеться витрачати багато грошей, заощаджуйте трафік або користуйтеся публічними точками доступу. Але пам'ятайте, що безкоштовний Wi-Fi (як і платний) зустрічається в нерозвинених країнах дуже рідко.

Якщо потрібен реальний закордонний безліміт, скористайтесь опцією «Супер БІТ за кордоном». Тут МТС надає безлімітний трафік без жодних обмежень. Такі умови вигідні для найактивніших абонентів та ділових людей, яким ніколи стежити за лімітами. Щоправда, при наданні серйозного навантаження на гостьові мережі ті мають право трохи обмежити швидкість – від цього нікуди не дінешся. Але для серфінгу, пошти, роботи з документами та соцмережами цього цілком достатньо.

За необхідності ліміт трафіку можна збільшити такими способами:

  • Перепідключення використовуваної опції.
  • Переходом на старшу версію.
  • Підключенням опції «Турбо-кнопка за кордоном».

Ви можете вибрати майже будь-який доступний варіант.

Майже – тому що останній варіант має серйозні недоліки. "Турбо-кнопка за кордоном" надає всього 30 Мб трафіку, причому в обмеженій кількості країн - це вся Європа, крім Ісландії та Андорри, Саудівська Аравія, Австралія, Японія, Туніс, Сінгапур, Малайзія, Індія, Шрі-Ланка, Індонезія, Південна Корея, Тайвань, В'єтнам, Ізраїль, Канада, Таїланд, ОАЕ, Грузія, Єгипет, Китай (крім Макао), Туреччина, Марокко, Абхазія та США. В інших країнах, а також у супутникових мережах, на кораблях і літаках вона не включається.