Мобільний платіж МТС

Anonim

Ще зовсім недавно аналітики говорили про те, що в майбутньому мобільний телефон може стати повнофункціональним платіжним засобом. Як виявилося, ми насправді живемо у майбутньому, оскільки вже сьогодні ми можемо оплачувати зі свого телефону МТС різні послуги та купувати товари. Для того щоб виконати «Мобільний платіж» на МТС, слід розібратися з послугою «Легкий платіж» - саме вона здатна перетворити мобільний телефон на платіжний засіб.

Короткий перелік можливостей «Мобільного платежу»:

  • Оплата послуг на сайті МТС;
  • Оплата через мобільний додаток;
  • Оплата за допомогою USSD-команд;
  • Оплата через SIM-меню;
  • Оплата через SMS.

Як усе це працює – ми розглянемо у нашому детальному огляді.

Опис послуги

Послуга «Мобільний платіж» від МТС (а точніше, «Легкий платіж») використовує як платіжний засіб баланс телефонного номера. Поповнивши свій рахунок у той чи інший спосіб, ми зможемо оплачувати різні товари та послуги. Наприклад, система дозволяє вносити платежі за інтернет, комунальні послуги, переказувати кошти на мобільні телефони, погашати кредити в різних банках, сплачувати штрафи ДІБДР, здійснювати грошові перекази і навіть купувати туристичні путівки.

Для того щоб забезпечити зручність здійснення платежів, оператор МТС передбачив безліч платіжних інструментів. Наприклад, здійснювати платежі можна через сайт оператора, а також за допомогою свого мобільного телефону, використовуючи програми та команди.Практично за всі операції передбачено комісію, розмір якої вказується у платіжних формах. Як уже говорилося, кошти для оплати товарів та послуг беруться з балансу мобільного телефону. Також, реалізовано можливість здійснення платежів за допомогою прикріпленої до рахунку банківської картки одного з російських банків.

Чим зручний «Мобільний платіж» від МТС?

  • Можливість проведення платежів скрізь, де є доступ до інтернету;
  • Швидка оплата комунальних послуг у будь-якій точці світу;
  • Миттєвий доступ до фінансових операцій зі свого мобільного телефону;
  • Отримання незалежності від банківських та платіжних терміналів – у вашій кишені завжди знаходиться свій власний платіжний термінал.

Ми можемо здійснювати платежі будь-де – сидячи на дивані, вдома, в офісі, на дачі, у туристичній або діловій поїздці, а також у міжнародному роумінгу.Вартість проведення платежів становить 10 рублів, причому зазначена сума стягується лише за умови коректного проведення платежу. Також за деякими напрямками стягується додаткова комісія. Наприклад, комісія за поповнення рахунків інших мобільних телефонів становить 10%. Те саме стосується погашення кредитів у комерційних банках.

Як користуватися мобільним платежем МТС

Для того щоб скористатися мобільним платежем з комп'ютера, слід відвідати сайт МТС «Легкий платіж». Тут представлений великий каталог товарів та послуг, де ми вибираємо потрібний пункт. Наприклад, для оплати електроенергії від «МОСЕНЕРГОЗБУТ» слід вибрати пункт «Квартплата – МОСЕНЕРГОЗБУТ». Якщо потрібний пункт у списку відсутній, переконайтесь у правильності завдання регіону.

Далі ми вказуємо номер абонента, період оплати та суму платежу. Після цього обираємо, звідки будуть списані гроші - з банківської картки або з рахунку мобільного телефонуПри виборі картки заповнюємо її реквізити та підтверджуємо платіж відповідно до вимог свого банку. Те саме стосується й інших платежів із сайту МТС – вибираємо потрібний пункт, заповнюємо необхідні реквізити (номери рахунків, договорів, логіни, акаунти тощо), вказуємо розмір платежу та обираємо спосіб оплати.

Для проведення оплати зі свого мобільного телефону, завантажте програму «МТС Гроші». Завантажити його можна у магазині для своєї мобільної платформи. Старий додаток під назвою «Легкий платіж» припинив свою роботу.

Щодо SMS-команд, то вони орієнтовані на проведення грошових переказів. На вибір абонентів доступні два напрямки перекладів:

  • За номером телефону;
  • За номером банківської картки.

Для надсилання коштів за номером телефону, слід надіслати вибраному абоненту SMS з текстом «переклад 1000» (без лапок).Далі потрібно підтвердити переказ за допомогою невеликої інструкції, яка надійде у вигляді SMS з короткого номера 6996. Для відправки грошей на банківську картку, відправте SMS з текстом «card номер_карти сума» (без лапок, через прогалини, номер картки разом) на сервісний номер 6111 . Наприклад, «card 1234567890123456 1000». Як одержувач може виступати картка будь-якого банку від платіжних систем VISA або MasterCard.