Як заблокувати абонента на МТС

Anonim

Багато хто з нас стикався з людьми, що набридають своїми дзвінками та повідомленнями. І довгий час позбутися їхньої настирливої ​​уваги можна було лише одним способом – змінивши свій номер. Сьогодні оператори пропонують нам інструменти для оперативного блокування дзвінків від таких «телефонних хуліганів». У цьому огляді ми розповімо вам, як заблокувати абонента на МТС, щоб той не зміг зателефонувати або надіслати SMS.

Опис послуги «Чорний список»

Якщо ви не знаєте, як заблокувати вхідний номер на МТС, це означає, що ви ніколи не стикалися з послугою «Чорний список».Вона дозволяє блокувати неугодні дзвінки та повідомлення. Мінусом послуги є те, що вона досить складна в управлінні, зате це дає їй додатковий функціонал.

Давайте подивимося на основні функції:

  • Можливість заблокувати абонента так, щоб він не міг зателефонувати;
  • Є функція блокування SMS, але вона доступна лише при підключенні додаткової послуги «SMS Pro» від МТС (разом із «Чорним списком» вона надається безкоштовно);
  • Можливість вибору типу відбою – «Зайнято» або «Апарат абонента вимкнено або знаходиться поза зоною дії мережі»;
  • Можливість блокування альфа-нумериків (номери, що складаються не тільки з цифр, але і з літер).

Керувати послугою можна за допомогою USSD-команд або за допомогою спеціального «Особистого кабінету»

Якщо ви хочете заблокувати вхідні дзвінки на МТС, скористайтесь послугою «Чорний список».Вона доступна для абонентів практично всіх тарифних планів, крім МТС iPad, Онлайнер і Коннект. Те саме стосується функції блокування SMS, але тут до вищезазначеного списку тарифних планів потрібно додати тариф «Класний».

Інші обмеження та ліміти:

  • Не можна заблокувати MMS (хоча ними вже ніхто й не користується);
  • Послуга може працювати в роумінгу, у тому числі й у міжнародному (працює тільки в тих країнах, де діє CAMEL-роумінг від МТС);
  • Блокування SMS працює щодо далеко не всіх номерів МТС – тільки для номерів з Липецької, Курської, Воронезької, Білгородської, Брянської, Ярославської, Тульської, Тамбовської, Орловської, Тверської, Смоленської Московської, Рязанської, Володимирської, Костромської, Іванівської та Калузької областей;
  • Блокування не спрацює, якщо абонент приховає свій номер;
  • Не можна керувати послугою в період, коли номер знаходиться в блокуванні.

Послуга підключається безкоштовно, абонентська плата складає 1, 5 руб./добу. Максимальна кількість абонентів, номери яких можна заблокувати, становить 300 шт.

Робота з послугою

Давайте подивимося, як заблокувати номер абонента на МТС і що для цього потрібно. Для початку необхідно підключити послугу "Чорний список". Робиться це через «Особистий кабінет» або USSD-командою 111442. Якщо потрібно буде вимкнути послугу, наберіть команду 1114422 або загляньте в панель керування своїм номером.

Тепер дивимося, як на МТС заблокувати абонента – для цього набираємо USSD-команду 442 і слідуємо підказкам мережі. Також ви можете надіслати SMS із текстом «22номер» (без лапок) на сервісний номер 4424. В останньому випадку буде автоматично вибрано тип відбою про недоступність абонента. Найпростіше заблокувати неугодного абонента через сайт http://bl.mts.ru/.

Давайте подивимося, як заблокувати СМС від абонента МТС – для цього потрібно підключити послугу SMS Pro. Після цього блокуємо номери згідно з вищевказаною інструкцією. Якщо ви збираєтеся блокувати альфа-нумерик (короткий цифробуквенний номер), не звертайте увагу на регістр символів, що вводяться – ви зможете заблокувати цього абонента за будь-якого типу написання

Тепер ви знаєте, як заблокувати того чи іншого абонента на МТС. Якщо хочете блокувати SMS, наберіть USSD-команду 1112320 або загляньте в «Особистий кабінет» - тим самим ви підключите SMS Pro. Зверніть увагу, що надсилання повідомлень на номер 4424 безкоштовне лише при знаходженні в домашній мережі. Повний список доступних команд, а їх близько трьох десятків, ви зможете знайти на офіційному сайті оператора.