Як дізнатися баланс іншого абонента МТС

Anonim

Абоненти МТС можуть перевірити не лише свій баланс, а й баланс на іншому номері. Така можливість надається у рамках послуги «Баланс друга». Ця послуга орієнтована на абонентів тарифного плану «Маяк», що накладає деякі обмеження щодо її використання. Давайте подивимося, як дізнатися про баланс іншого абонента МТС, і що для цього потрібно. Також ми дамо докладний опис вищезгаданого тарифу.

Опис тарифного плану «Маяк»

Тарифні плани від оператора МТС поділяються на кілька категорій:

  • Для смартфонів, планшетів та модемів;
  • Для розумних пристроїв;
  • Для телематичних послуг.

До останньої категорії належить далеко не найпопулярніший тарифний план «Маяк». Він орієнтований на тих, хто потребує використання типів викликів «CSD» та «факс» - ці типи застосовуються для шифрованої передачі даних та передачі факсів Для чого це потрібно – знає обмежену кількість абонентів МТС. Зазвичай SIM-картки з цим тарифом стоять у модемах, навігаційних пристроях, факсах та інших апаратах.

Для того щоб надати абонентам можливість використання вищевказаних типів викликів, було створено спеціальний тарифний план «Маяк». Він надається без абонентської плати і не включає будь-яких пакетів послуг. Дзвінки на місцеві номери МТС у вищевказаних форматах тарифікуються по 1, 5 руб./хв, інші місцеві номери – по 3 крб./хв, на загальноросійські номери МТС – по 5 руб./хв, інші телефони країни – по 14 руб./мин.

Інтернет-трафік на тарифі коштує 4, 5 руб./Мб, але ми можемо підключити до нього додаткові інтернет-опції. Якщо пристрій потребує надсилання SMS, найвигідніше підключити SMS-пакети. Стандартні ціни на SMS на місцеві номери - 1, 5 руб. / Шт, на регіональні номери - по 3, 8 руб. / Шт, по світу - 5, 25 руб. / Шт. Вартість MMS становить 9, 9 руб./шт.

Перевіряємо баланс іншого абонента

Далі ми розповімо вам, як дізнатися про баланс іншого абонента МТС. Найпростіше зателефонувати до довідкової служби, назвати дані власника та отримати потрібну інформацію про стан особового рахунку. Найпростіше, якщо інший номер належить саме тому, хто намагається дізнатися про баланс. Якщо це дійсно так, сміливо телефонуйте за номером 0890 і дізнавайтеся баланс на своєму іншому номері.

Давайте тепер подивимося, як перевірити баланс іншого абонента МТС через інтернет – для цього потрібно отримати пароль від іншого номера.Наприклад, ви купили мобільний телефон своїй старій бабусі, але сумніваєтеся, що вона зможе самостійно дізнатися про баланс на своєму номері. Зайдіть на сайт МТС, пройдіть до «Особистого кабінету» та надішліть пароль на бабусин телефон. Тепер ви зможете в будь-який момент дізнатися баланс на цьому номері, не маючи прямого доступу до нього.

Тепер ми розберемося, як на МТС перевірити баланс іншого абонента, використовуючи послугу «Баланс друга». Чесно кажучи, послуга дещо дивна, оскільки вона дозволяє дізнатися баланс тільки на номері, який обслуговує на тарифі «Маяк» Враховуючи, що цей тариф призначений для вирішення досить вузьких завдань стає не зовсім зрозуміло, для чого потрібно давати своїм рідним і близьким перевіряти баланс на цьому номері.

Дізнатися про баланс чужого номера МТС за допомогою послуги «Баланс друга» можна за таких умов:

  • Номер, на якому потрібно дізнатися про баланс, обслуговується на тарифі «Маяк»;
  • Інші абоненти обслуговуються на будь-яких інших тарифах;
  • Всі номери обслуговуються в московському регіоні;
  • Абоненти, яким довірено перевірку балансу, не є абонентами корпоративних тарифних планів.

Перевірити чужий баланс на МТС зможуть до десяти осіб. Вони вносяться до списку довірених і залишаються там стільки, скільки потрібно контрольованому абоненту.

Не можна сказати, що ця послуга буде корисною для більшості абонентів. Але вона стане в нагоді тим, хто користується телематичними послугами зв'язку та нестандартним абонентським обладнанням Наприклад, це можуть бути модеми, підключені до роутерів, голосових шлюзів, АТС та інших пристроїв – перевіряти тут баланс вкрай незручно, тому послуга «Баланс друга» стане в цьому випадку корисною.

Як підключити послугу та дізнатися чужий баланс

Послуга «Баланс друга» підключається абсолютно безкоштовно, абонентська плата не передбачена.Для підключення необхідно набрати команду USSD 111422. Також для цього можна використовувати «Особистий кабінет». Тепер можна розпочинати формування списку довірених абонентів – саме вони завжди зможуть дізнатися про ваш баланс. Додавання відбувається через USSD-меню 111422 - наберіть цю команду та виконуйте інструкції.

Тепер ми підійшли до найголовнішого – зараз ми розповімо вам, як дізнатися чужий баланс на МТС. Робиться це за допомогою USSD-команди 140номер. Запит здійснюється абсолютно безкоштовно. Зверніть увагу, що один номер може визначати чужий баланс на необмеженій кількості номерів.