Як перейти на МТС зі збереженням номера

Anonim

Наявність кількох діючих операторів зв'язку, які змагаються як свої послуги та ціни на зв'язок, ускладнює вибір найбільш відповідного варіанту. Але найбільше абонентів бентежить можливість змінити оператора без зміни номера. Втім, сьогодні така можливість є – завдяки чинному законодавству РФ. І в цій статті ми розповімо, як перейти на МТС із збереженням номера. Нічого в цьому складного немає, на все про все піде трохи більше тижня.

Послуга MNP від ​​МТС

Можливість збереження свого номера мобільного телефону гарантована російськими законами.І операторам нічого не залишається, як свято дотримуватися цих законів, забезпечуючи технічну можливість перенесення. Скористатися цією можливістю можуть будь-які категорії абонентів як приватні особи, так і корпоративні клієнти. Давайте подивимося, як перейти на МТС зі своїм номером і що для цього потрібно.

У цій процедурі найважливішою умовою є повний збіг абонентських даних. Тобто, номер, що переноситься, повинен бути оформлений на ту людину, яка пише заяву про перенесення В іншому випадку перейти на МТС зі збереженням номера буде неможливо. Також необхідно проконтролювати паспортні дані – якщо договір оформлений на старий паспорт, дані цього документа необхідно оновити, завітавши до офісу поточного оператора.

Якщо потрібно перейти на МТС зі збереженням номера, але договір оформлений на іншу особу, слід знайти справжнього власника і вирушити з ним на переоформлення. Для цього обидва абоненти мають взяти із собою свої паспорти.Як правило, переоформлення здійснюється практично моментально, після чого можна буде відправлятися в офіс МТС для написання заяви про перенесення.

Перейти в МТС зі збереженням номера не так вже й складно. Але слід враховувати й інші умови:

  • На вашому номері не повинно бути жодних боргів – обов'язково погасіть заборгованість, якщо хочете, щоб перенесення було максимально успішним;
  • Номер, з яким потрібно перейти на МТС з його збереженням, не повинен перебувати в блокуванні – ні в автоматичному, ні в судовому, ні в добровільному;
  • З моменту останнього переходу між операторами має пройти більше 60 днів – інакше у збереженні (переході) буде відмовлено;
  • Номер повинен обслуговуватися в поточному регіоні (у Москві та Московській області) – перейти в МТС з номером іншого регіону не вийде.

Якщо ваш номер оформлений на правильні паспортні дані, на ньому немає заборгованості, він не заблокований і перебуває в робочому стані, ви можете сміливо перейти до МТС, написавши відповідну заяву.

Процедура перенесення номера

Переходимо до реалізації практичної частини нашого завдання – зараз ми розглянемо, як правильно перейти на МТС із збереженням номера. Існують два способи подання заяви:

  • В офісі обслуговування – візьміть із собою паспорт і вирушайте до найближчого офісу. Тут вам потрібно буде заповнити заяву, вказавши в ній паспортні дані, номер, що переноситься, і бажаний тарифний план. Вам буде видано тимчасову SIM-картку, яку потрібно буде встановити у свій телефон у вказану дату. Контроль над процесом здійснюється за допомогою отримуваних SMS-повідомлень;
  • В режимі онлайн – якщо вам не хочеться залишати квартиру або робоче місце, ви можете скористатися кур'єрською доставкою SIM-картки та документів.Для цього необхідно заповнити онлайн-заяву на сайті МТС. Вкажіть у заявці адресу доставки та дочекайтеся приїзду кур'єра. Він привезе SIM-карту та всі необхідні для перенесення документи. Подальша процедура очікування така сама, як і в першому способі.

Заява розглядається протягом 8 днів з дня її подання. Перехід до МТС із збереженням номера здійснюється на 9-й день або в зазначену дату (але не пізніше 180 днів з дня подання заяви).

Деякі тонкощі та уточнення

Тепер ви знаєте, як перейти на МТС із збереженням номера свого телефону. Давайте розглянемо деякі тонкощі цього процесу. Перша тонкість – видана у МТС SIM-карта, буде підключена до тарифу Smart mini. Після того як перенесення буде завершено, тариф зміниться на той, що був зазначений у заяві

Друга тонкість - так як раніше приналежність номера до того чи іншого оператора можна було визначити за федеральним кодом, то сьогодні цей спосіб дає збій.Дзвонячи на номер з префіксом +7-926, ви можете потрапити не на Мегафон, а на МТС. Визначити належність номера можна на сайті pentalweb.ru, вказавши його у певній формі. Сайт належить Центральній базі даних перенесених номерів – це його офіційний ресурс, незважаючи на його простецький зовнішній вигляд та явну шаблонність.

Третья тонкость – оскільки ви змогли перейти на МТС зі збереженням номера, зверніть увагу до процедуру оплати послуг зв'язку. Вибирайте в терміналах та банкоматах пункт «МТС», після чого сміливо вводьте свій номер, навіть якщо він належав Білайну або Мегафону.