Зона покриття МТС

Anonim

Аналіз якості зв'язку та повноти зони покриття показує, що явним лідером з усіх операторів стільникового зв'язку є МТС. Має максимальну кількість базових станцій і найширше охоплення. Зона покриття МТС дозволяє розраховувати на наявність зв'язку навіть у найдальших куточках Росії. У цьому огляді ми розповімо вам про охоплення оператора в Москві та Московській області, а також якість зв'язку в російських регіонах.

Карта покриття МТС у Москві

Оператор стільникового зв'язку МТС розкинув біля Росії мережі відразу кількох поколінь – другого, третього і четвертого. Це дозволяє розраховувати не лише на якісний голосовий зв'язок, а й на високошвидкісний доступ до інтернету.

Якщо поглянути на зону покриття МТС у Москві та Московській області, ми можемо відзначити, що центральна частина столиці охоплена трохи більше ніж повністю – тут працюють мережі в стандартах 2G, 3G та 4G. Зона покриття 2G є найширшою, оскільки ці мережі з'явилися найпершими.

Тут можуть працювати як найстаріші, так і нові мобільні телефони. Наприклад, маючи у своєму розпорядженні трубку з підтримкою LTE, ви зможете насолоджуватися високошвидкісним інтернетом практично в будь-якій точці столиці.

Зона покриття 3G від МТС дещо вже, ніж зона охоплення попереднього покоління. Базові станції встановлюються лише з територіях населених пунктів. Варто від'їхати трохи вглиб, як зв'язок переривається. Але загалом охоплення залишається досить широким, що не може не тішити любителів швидкісного доступу до інтернету.Зона покриття 4G МТС у Москві та Московській області дещо схожа за своїм охопленням з зоною 3G.

Центр столиці і простір за МКАДом охоплені практично повністю. . Пов'язано це з нешироким охопленням окремих БС, а розвивати мережу там, де немає накопичення абонентів – економічно невигідно.

Зона покриття МТС у Росії

Опублікована на сайті оператора зона охоплення показує покриття не тільки в Москві та Московській області, але і по всій Росії.

Ось особливості російського охоплення:

  • Широка зона 2G – охоплює як населені пункти, а й міжміські ділянки;
  • Непогане покриття у стандарті 3G – ловиться на багатьох ділянках, у тому числі і заміських;
  • Мала територія мовлення в стандарті 4G - максимальна вона покриття LTE від МТС видно тільки в Краснодарському краї та в деяких центральних районах Росії.

Таким чином, подорожуючи своєю країною, ми можемо завжди розраховувати на непогану якість зв'язку Воно підтверджується і Роскомнаглядом, який провів власне розслідування і з'ясував, у кого з вітчизняних операторів найбільше охоплення. Про це твердить і сама компанія МТС, що хвалиться максимальною кількістю базових станцій з високошвидкісним інтернетом у форматі LTE.

На карті зони покриття МТС на нас чекає ще одна цікава можливість – ми можемо подивитися на майбутні плани розвитку мережі. Саме тут публікуються дані щодо розширення охоплення – для цього потрібно поставити на карті відповідну галочку. Зверніть увагу, що компанія МТС пропонує досить незвичайні рішення для створення локальних базових станцій радіусом до 20 метрів – це компактні абонентські термінали «Упевнений прийом», що працюють через інтернет-канали зі швидкістю не менше 1 Мбіт/сек.