Як розлочити МТС модем під сім-картки всіх операторів

Anonim

Для багатьох людей покупка 3G-модему від МТС є єдиним виходом для швидкого та недорогого доступу до інтернету. І слід зазначити, що цей оператор забезпечує високу швидкість доступу до інтернет-ресурсів – про це свідчать незалежні тести великих аналітичних компаній.

При покупці модему ми отримуємо не лише абонентський пристрій, а й SIM-карту з певним тарифним планом (зазвичай це МТС Коннект). Встановивши SIM-карту всередину модему, ми можемо відразу вийти в інтернет. Далі нам потрібно просто щомісяця поповнювати рахунок (за номером телефону) – і під рукою завжди буде доступ до мережі.

Якщо ви придбали модем МТС і не знаєте, як підключити МТС модем і налаштувати його для повноцінного використання, то, можливо, вам буде цікава інша стаття, що знаходиться за посиланням вище. А тепер уявимо ситуацію, що інший оператор запропонував вигідніші розцінки на доступ в інтернет. Або виявилося, що швидкість доступу до мережі в іншого оператора в цій точці міста набагато вища. Що робити?

Напрошується проста відповідь – потрібно встановити в модем SIM-карту від іншого оператора. Але при включенні модему ми побачимо, що модем запитує код розблокування - це означає, що оператор МТС залочив модем під роботу зі своїми SIM-картками. Як розблокувати 3G-модем МТС для роботи з SIM-картами іншого оператора?

Як розблокувати 3G-модем від МТС

Для того щоб розлочити МТС-модем, доведеться скористатися спеціальними програмами. Насамперед ми розглянемо модеми від Huawei, а потім візьмемося за модеми від бренду ZTE.Процедури розблокування у них різні, але результат має бути однаковим – і той, і інший модем повинен прийняти SIM-карту «чужого» оператора.

Деякі моделі модемів розблокуються безпосередньо в офісах МТС. Протягом кількох днів оператор надасть код розблокування.

Розблокування МТС-модемів Huawei

Найпростіший спосіб розлочити МТС-модем від Huawei – знайти на нього універсальну прошивку. Вона не тільки замінить мікропрограму модему, а й підмінить вбудований МТС-конект універсальною програмою. До того ж тут можуть виявитися і налаштовані профілі. Якщо налаштованих профілів немає, це не біда – створимо профіль підключення вручну з наступними параметрами:

  • Им'я профілю – вказуємо на свій розсуд, але краще вписати назву оператора;
  • Номер дозвону - 99 (для операторів МТС, Мегафон, Білайн та Теле2);
  • Логин – mts для оператора МТС, beeline для оператора Білайн. Для Теле2 і Мегафон логін залишається порожнім;
  • Пароль - mts для оператора МТС, beeline для оператора Білайн. Для Теле2 та Мегафон пароль залишається порожнім;
  • Точка доступу – internet.mts.ru для МТС, internet.beeline.ru для Білайн, internet для Мегафона, internet.tele2.ru для Теле2.

Все дуже просто і доступно.

Якщо не хочеться возитися з прошивками (в результаті невдалої прошивки можна отримати «цеглу» - так називають постраждалі через заміну прошивки пристрою), слід скористатися онлайн-калькуляторами, що обчислюють код розблокування (NCK). Також у мережі присутні спеціальні програми, які обчислюють цей код. До речі, обчислення прив'язано до IMEI модему – цей номер вказаний на упаковці та наклейці (на задній кришці).Вводимо IMEI в калькулятор або програму, вводимо в МТС-Коннект код розблокування і насолоджуємося розблокованим модемом.

Завантажити альтернативні прошивки для модемів Huawei ви зможете тут. На вибір користувача представлено кілька збірок софту, що відрізняються підтримкою тих чи інших моделей. Уточніть модель модему, що розблоковується, скачайте відповідний софт і дійте відповідно до інструкції.

Розблокування МТС-модемів ZTE

Як розлочити МТС-модем від ZTE? Рекомендуємо використовувати програму DC-Unlocker, яка вміє проводити розблокування модемів від цього бренду.

В налаштуваннях програми ви зможете знайти можливість розблокування модемів від інших брендів.

Виберіть марку вашого модему, натисніть кнопку «Unlock» - все інше програма зробить сама. Існує й безліч інших способів розблокування модемів МТС – вони можуть використовувати різні програми, утиліти та онлайн-сервіси.Але якщо ви боїтеся перетворити свій модем на «цеглу», зверніться за допомогою до фахівців.