Поточна ситуація МТС у Криму: роумінг

Anonim

Після входження Криму та Севастополя до складу Російської Федерації на півострові виникла проблема зі стільниковим зв'язком. Материкові оператори тут не працюють, через що абоненти обслуговуються на умовах національного роумінгу. Але МТС у Криму рятує – клієнти цього оператора спілкуються на півострові без додаткових націнок.

У цьому огляді ми розповімо:

  • Про поточне становище російських операторів у Криму;
  • Про тарифи, що підходять для кримських подорожей;
  • Про опції, що роблять зв'язок у Криму дешевшим;
  • Про підключення інтернету.

Також ми розповімо, як працювати з тарифами та опціями, перебуваючи на території півострова.

Скасували чи ні роумінг МТС у Криму

Такого поняття, як кримський роумінг, у природі не існує. Для всіх операторів тут діє національний роумінг – коли мобільний телефон обслуговується у мережі іншого російського оператора (з включенням Криму та Севастополя до складу Росії усі місцеві оператори автоматично стали російськими). Абоненти Білайн, Мегафон та Теле2 обслуговуються тут за умовами національного роумінгу – тут діє окрема тарифікація та не діють пакети послуг.

Абоненти оператора МТС подорожують Кримом та Севастополем без жодного роумінгу. співпрацює з МТС.При знаходженні на кримській території абоненти обслуговуються так само, як і в інших російських регіонах.

Тарифи в Криму та Краснодарському краї

Республіка Крим входить до Південного федерального округу, так само як і Краснодарський край, але це різні регіони нашої країни. Сім-карта, куплена в Краснодарському краї, в Криму не працюватиме на умовах домашнього регіону.

При виїзді зі своєї області тарифікація в Криму буде така ж, як при знаходженні в будь-якому іншому регіоні – наприклад, у Краснодарському краї:

  • На тарифах з місцевими пакетами – хвилини витрачаються на дзвінки по Криму та Севастополі. Дзвінки на материкову частину Росії перетворюються на межгород;
  • На тарифах з пакетами хвилин по Росії – можна дзвонити в будь-яких напрямках, не замислюючись про вартість дзвінків, оскільки хвилини витрачаються з пакета.

Інтернет працює на всіх тарифних планах без будь-яких умов, всі вхідні – безкоштовно.

Наведемо три приклади:

  • Тариф «Smart» – тут надаються 200 хвилин по домашньому регіону. При знаходженні в Криму абонент дзвонитиме додому як по межгороду – пакет хвилин не витрачається;
  • Тариф «Smart Top» - включає 3000 хвилин по Росії. Проводячи відпустку в Криму, абонент спілкуватиметься так, ніби виїхав у сусідню область – витрачається пакет хвилин;
  • Тариф «Супер МТС» без абонентської плати – дзвінки по Криму тарифікуються як по домашньому регіону, а дзвінки додому тарифікуються за міжміським прайсом.

Ось і всі особливості кримської тарифікації. Аналогічна тарифікація діє біля сусідньої Кубані й у будь-яких інших регіонах поза домашнього.

«Домашній пакет Росія» в Криму

У минулому розділі ми говорили про те, що на тарифах з пакетами хвилин по домашньому регіону дзвінки по Росії тарифікуються як міжмісто – вміст пакетів не витрачаються. Спеціально для них створено дві опції:

  • «Домашній пакет Росія» з абонентською платою 10 руб/добу;
  • «Домашній пакет Росія +» абонентською платою 100 руб/міс.

Вони розширюють географію дії включеного пакета хвилин на всю Росію.

Щоб стало зрозуміліше, візьмемо тариф «Smart» – він включає 200 хвилин по регіону підключення. При знаходженні в Криму дзвінок мамі додому обійдеться в 5, 5 руб/хв – згідно міжміської тарифікації. Підключення опції "Домашній пакет Росія" змінює тарифікацію - тепер дзвінки додому витрачаються з пакета на 200 хвилин. При підключенні опції "Домашній пакет Росія +" абонент отримує можливість заощадити на абонентській платі.

Який тариф таки вибрати для Криму

Щоб позбавити абонентів плутанини, МТС створив на офіційному сайті калькулятор опцій. Виберіть у ньому тариф та вартість послуг у Криму та Севастополі (а також в інших регіонах Росії). Цей же калькулятор покаже, на яких тарифах потрібно підключати наведені вище опції.

Ось приклад для абонентів з тарифом «Наш Smart» – їм не потрібні додаткові опції. Всі дзвінки по Криму та всій Росії витрачаються з включеного пакета.

На прикладі з тарифом «Smart Nonstop» ми бачимо рекомендації щодо підключення вищевказаних опцій. В іншому випадку дзвінки додому будуть тарифікуватися як міжмісто, а не витрачатись з пакета хвилин.

Без додаткових опцій у Криму працюють наступні тарифи:

  • «Наш Smart»;
  • «Smart Top»;
  • «Тарифище» - з безлімітом на борту;
  • «ULTRA»;
  • «Smart Забугорище».

На деяких тарифах рекомендовано підключення опції «Скрізь як удома Росія» – вона знижує вартість дзвінків по Росії до 3 руб/хв.

Поширені запитання

Поїздки до Криму та Севастополя викликають у абонентів безліч питань. Постараємося дати ними розгорнуті ответы.

Як підключити інтернет на МТС у Криму

Щоб підключити мобільний інтернет, просто активуйте в смартфоні передачу даних. Пакетні тарифи МТС Росія в Криму не вимагають підключення додаткових опцій – тут витрачається трафік із включених пакетів. При вичерпанні пакета можливе підключення додаткових пакетів - 500 Мб за 95 руб або 1 Гб за 150 рублів (залежно від тарифу). Використовуйте для підключення особистий кабінет або мобільний додаток «Мій МТС».

Абонентам з тарифними планами без пакетів трафіку рекомендується перейти на один із пакетних тарифів. Ось кілька прикладів:

  • «Smart» - 4 Гб за 400 руб/міс;
  • «Мій Smart» - 10, 15 або 20 Гб з абонплатою від 500 руб/міс;
  • «Наш Smart» - 25 Гб за 1000 руб/міс;
  • «Тарифище» - безліміт з абонентською платою від 650 руб/міс.

Опис діючих тарифних планів ви знайдете на нашому сайті.

Як перевірити хвилини в Криму

Перевірити залишок хвилин на МТС можна трьома способами:

  • USSD-командою 1001;
  • Через особистий кабінет – залишки відобразяться на головному екрані;
  • Через мобільний додаток «Мій МТС» – залишки видно на стартовому екрані програми.

Виберіть будь-який відповідний спосіб.

Як відключити інтернет

Для відключення мобільного інтернету просто відключіть передачу даних у смартфоні. Для повного відключення зайдіть у особистий кабінет МТС та відключіть послугу «Мобільний інтернет» – доступ до мережі стане неможливим. Включити його без доступу до особистого кабінету не вдасться – навіть за допомогою телефону/смартфону.

Як дізнатися свій тариф

У нашому огляді ми навели безліч прикладів, що дозволяють уточнити тарифікацію послуг у Криму та Севастополі для абонентів МТС. Але абоненти часто не пам'ятають свого тарифного плану – його найменування буде потрібно для калькулятора. Щоб дізнатися про свій тариф на МТС, відправте USSD-команду 11159 або загляньте в особистий кабінет.Тепер виберіть найменування тарифу у калькуляторі та уточніть вартість послуг зв'язку в Криму.