Як дізнатися чи підключений роумінг МТС

Anonim

Вирушаючи в подорож Росією або світом, ми хочемо залишатися на зв'язку в будь-якій точці, причому зі своїм номером. Це стає можливим завдяки послугам внутрішньомережевого, національного та міжнародного роумінгу. Вони дозволяють обходитися у подорожах, ділових поїздках та відрядженнях своїм власним телефоном без зміни нумерації. Але перед тим, як вирушати в дорогу, необхідно перевірити наявність даних послуг. Як дізнатися, чи підключений роумінг на МТС – відповідь на це запитання дасть наш огляд.

Внутрішньомережевий роумінг

Враховуючи особливості сучасних тарифних планів, ми можемо подорожувати з номером МТС по всій Росії, не відчуваючи особливих складнощів та серйозних фінансових навантажень. Вибравши потрібний тариф, ми отримаємо:

  • Безкоштовні вхідні дзвінки на всій території РФ;
  • Доступ в інтернет за домашніми тарифами;
  • Дешеві вихідні дзвінки по країні та у свій регіон;
  • Недороге відправлення SMS по Росії або на телефони домашньої мережі.

Наприклад, такі тарифні плани є у популярній лінійці «Smart».

Якщо ви хочете перевірити, чи підключений роумінг на МТС перед внутрішньоросійською поїздкою, то перевіряти тут особливо нема чого. Справа в тому, що його внутрішньомережевий варіант доступний кожному абоненту без будь-яких умов. Хоча одна умова все-таки є – баланс вашого особового рахунку має бути позитивним, інакше ви просто не зможете скористатися послугами зв'язку. Тепер ви можете сміливо купувати квитки та вирушати в дорогу – не забудьте захопити із собою зарядний пристрій!

Міжнародний роумінг

Давайте тепер подивимося, як дізнатися, чи підключений міжнародний роумінг на МТС. У цьому випадку нам мандрівнику справді потрібен набір певних послуг. Таких наборів два:

  • «Міжнародний доступ» та «Міжнародний та національний роумінг» - підходить для подорожей будь-якими країнами світу, у тому числі найглухішими куточками та непопулярними напрямками;
  • «Легкий роумінг та міжнародний доступ» - дозволить користуватися послугами зв'язку в країнах, з якими підписано угоду про онлайн-роумінг (мається на увазі тарифікація в режимі реального часу, вона працює на більшості популярних напрямків).

Перевірити, чи підключені якісь із цих послуг, дуже легко. Спосіб перший – телефонуємо за номером 0890 та задаємо відповідне запитання консультанту довідкової служби МТС. Якщо додзвонитися не виходить, слід відвідати «Особистий кабінет», що знаходиться на сайті оператора — тут ви зможете уточнити, чи підключені потрібні вам послуги роумінгу.Також ви можете прогуляти до найближчого офісу обслуговування МТС, захопивши з собою паспорт, щоб спантеличити цим питанням фахівців офісу.

Як підключити роумінг

Тепер ви знаєте, як дізнатися, чи підключений роумінг на МТС. Якщо раніше ви ніколи не виїжджали за межі країни, рекомендуємо уточнити наявність відповідних послуг. В іншому випадку ваш телефон просто не зможе зареєструватися в гостьовій мережі. Якщо роумінг підключено, можна сміливо вирушати за кордон. За відсутності підключених послуг роумінгу їх слід підключити.

Проще всього підключити роумінг на МТС за допомогою «Особистого кабінету» - це найпростіший і найнаочніший інструмент. Якщо у вас немає доступу до комп'ютера, виконайте аналогічні дії через мобільний додаток «Мій МТС». Через деякий час потрібно уточнити, чи відбулося підключення – ми вже розповіли вам, як дізнатися, чи підключений роумінг на МТС. Якщо ви не користуєтесь смартфоном та комп'ютером, сміливо вирушайте до найближчого офісу обслуговування, де вам нададуть допомогу досвідчені фахівці.

Також передбачені USSD-команди:

  • Для того щоб підключити пакет послуг «Міжнародний доступ» та «Міжнародний та національний роумінг» необхідно набрати USSD-команду 1112192;
  • Для підключення послуги «Легкий роумінг та міжнародний доступ» наберіть 1112157.

Тепер все готове для відправлення в дорогу.