Тариф «Розумний пристрій» від МТС: опис

Anonim

До інтернету підключаються не тільки комп'ютери, планшети та смартфони, але й багато інших пристроїв. До них відносяться Smart-годинник, системи розумних будинків, системи сигналізації, відео- та фотокамери, розумні опалювальні котли та багато іншого. Спеціально для них деякі оператори мають профільні тарифні плани. У цьому огляді ми вивчимо тариф «Розумний пристрій» від МТС і детально розпишемо його характеристики.

Що потрібно розумним пристроям

Перші розумні пристрої обмінювалися інформацією із зовнішнім світом за допомогою SMS. Аналогічні SMS використовувалися для керування ними.Висока вартість відправки текстових повідомлень, повільність, обмеженість в інформаційному наповненні – все це лише обмежувало функціональність техніки.

До розряду розумних пристроїв належать:

  • Системи охоронної сигналізації – домашні та автомобільні. Вони повідомляють про відкриття дверей, наявність руху в будинку та інші порушення периметра, що охороняється. Є функціонал прослуховування приміщень.
  • Опалювальні котли та кліматичні системи – вони керують домашнім кліматом. Управління температурою та іншими параметрами з будь-якої точки світу через інтернет.
  • Дитячий годинник з GPS – вони потребують трафіку та невеликої кількості хвилин. Відстежують розташування дитини, передаючи дані на смартфони батьків.
  • Smart-годинник – багатофункціональний гаджет, що нагадує по функціоналу звичайний смартфон, але з невеликим екраном. Такий годинник потребує трафіку, хвилин і SMS.
  • Автомобільні навігатори – ціла плеяда розумних пристроїв. Тут потрібен трафік – для оновлення карт та отримання інформації про дорожні затори.

Тариф «Розумний пристрій» від стільникового оператора МТС ідеально підходить для перерахованих вище гаджетів і систем. Цей факт підтверджують відгуки деяких абонентів.

Особливості тарифу та його опис

Тарифний план «Розумний пристрій» створений спеціально для годинника, сигналізації, систем дистанційного керування житлом. Він передбачає річну оплату за перший рік та помісячну у наступні роки. Його головна перевага – відсутність підписок та настирливих рекламних SMS. Як тариф для дитячого годинника він підходить ідеально, тому що дитина не бачитиме рекламу, а баланс на номері не постраждає від зайвих списань.

Наповнення тарифу «Розумний пристрій» від МТС:

  • 300 Мб інтернет-трафіку – цілком достатньо для будь-якого гаджета. Інтервал тарифікації становить 200 кб.
  • 30 хвилин на місцеві номери та номери МТС по всій Росії.
  • 30 хвилин на номери Москви та Московської області.

Абонентська плата за перший рік становить 670 рублів. Починаючи з наступного року абонплата списується помісячно – по 80 руб/міс.

Після вичерпання включених хвилин дзвінки на місцеві телефони МТС тарифікуються по 1, 5 руб/хв, на номери інших місцевих операторів – 3 руб/хв. Дзвінки на МТС Росії - 3 руб/хв, міжмісто - 14 руб/хв. Вартість місцевих SMS понад пакет становить 1, 5 руб/шт, SMS по Росії коштують 3, 8 руб/шт. Після вичерпання пакета трафіку швидкість доступу до інтернету на тарифі «Розумний пристрій» обмежується до 64 кбіт/сек.

Як дізнатися баланс

Якщо СІМ-карта куплена для годинника з GPS або для Smart-годинника, використовуйте для перевірки балансу програму «Мій МТС». Воно встановлюється на смартфон та дозволяє контролювати кілька номерів одночасно. У розумних пристроях із можливістю відправки USSD-команд застосовується стандартна комбінація 100. Залишок пакетів хвилин та SMS перевіряється командою 1001, залишок трафіку – через мобільний додаток.

Як перейти на тариф «Розумний пристрій»

Щоб переключитися на тариф на вже існуючій СІМ-карті, скористайтесь особистим кабінетом. Після переходу необхідно підключити опцію «Розумний пристрій на рік», набравши команду USSD 1111726. Не забудьте перед цим поповнити баланс.