Як збільшити швидкість модему Мегафон 4G

Anonim

Бездротові модеми від стільникового оператора Мегафон дозволяють отримати доступ до мережі інтернет з будь-якої точки. Якщо потрібно забезпечити швидкісний вихід в інтернет, слід придбати 3G або 4G-модем, правильно підключити Мегафон-модем до свого комп'ютера та вибрати відповідний тарифний план.

Але що робити, якщо швидкість доступу до мережі зовсім не відповідає нормам? Як збільшити швидкість модему від Мегафону? Збільшити швидкість доступу в мережу можна різними способами:

  • Помінявши тарифний план;
  • За допомогою зовнішньої антени;
  • Шляхом винесення модему до вікна;
  • Шляхом звернення до офісу підтримки.

Але для початку не завадило б розібратися з першопричинами падіння швидкості.

Розбираємося, чому швидкість маленька

Для того, щоб збільшити швидкість модему від Мегафона, потрібно знати, чому вона впала. Причин може бути багато:

  • Завантаженість найближчої базової станції;
  • Тимчасові проблеми в мережі;
  • Швидкісний трафік, що закінчився;
  • Низька сила сигналу;
  • Відсутність у тій чи іншій точці покриття швидкісних мереж 3G та 4G.

Завантаженість найближчих станцій найчастіше носить постійний характер - як тільки в мережу виходить велика кількість користувачів, швидкість падає. Подібні явища нерідко спостерігаються в ранкові, обідні та вечірні години.Проблему можна частково усунути шляхом подачі претензійного звернення в найближчому офісі Мегафону, але рішення буде не таким вже й швидким.

Тимчасові неполадки в мережі на те і називають тимчасовими - якщо модем показує вкрай низьку швидкість, цілком можливо, що в мережі проводяться будь-які роботи. У цьому випадку потрібно просто почекати і спробувати вийти в мережу пізніше.

Якщо ж у вашій місцевості відсутня зона покриття мереж 3G і 4G, то проблему можна вирішити за допомогою спеціальних антен, що посилюють сигнал піде мова далі, але поки що ми можемо просто переключити модем у примусову реєстрацію в швидкісних мережах – такий підхід допомагає в точках, де сила сигналу від швидкісних мереж мала, але сам сигнал все-таки є.

До речі, у найближчому офісі Мегафону можна подати претензійну заяву про відсутність сигналу у вашій місцевості – фахівці оператора вживуть заходів до коригування зони покриття.

Переходимо на інший тариф або продовжуємо швидкість

Не менш поширена причина зниження швидкості – повне витрачання включеного в тарифи та опції пакетів трафіку. Щоб перевірити його наявність, відправте USSD-команду 558 або 105. Якщо трафік закінчився, його треба продовжити. Якщо він закінчився раніше часу, значить потрібно розібратися в причинах його витоку.

До речі, причин може бути дуже багато:

  • Перегляд відеороликів;
  • Наявність софту, що самовідновлюється;
  • Наявність вірусних інфекцій;
  • Включені торрент-клієнти;
  • Часті переговори щодо Skype та багато іншого.

Тому що обсяг швидкісного трафіку на тарифах та опціях Мегафона обмежений, його витрату потрібно контролювати.Наприклад, слід перестати дивитися відеоролики, оскільки вони є причиною гігантської витрати трафіку Також потрібно перевірити свій комп'ютер на наявність вірусних витоків. Непоганий економний ефект дають програми, що контролюють трафік – за допомогою їх можна заборонити вихід в інтернет для того чи іншого софту.

Опції

Прискорити інтернет від Мегафону можна шляхом підключення більш вигідних опцій та тарифів. Наприклад, якщо ви користуєтеся опцією «Інтернет S» і спостерігаєте перевитрату трафіку, скористайтеся більш ємними опціями. Ось список всіх опцій і список команд для їх підключення:

  • «Інтернет XS» - включено 70 Мб на день за 7 руб./добу. Для підключення наберіть USSD-команду 23611 або надішліть SMS із текстом 1 на номер 05009121;
  • «Інтернет S» - включено 3 Гб за 350 руб./міс. Для підключення наберіть USSD-команду 23621 або надішліть SMS із текстом 1 на номер 05009122;
  • «Інтернет M» - включено 8 Гб вдень і 8 Гб вночі за 590 руб./міс. Для підключення наберіть USSD-команду 23631 або надішліть SMS з текстом 1 на короткий номер 05009123;
  • «Інтернет L» - включено 18 Гб вдень і 18 Гб вночі за 890 руб./міс. Для підключення наберіть USSD-команду 23641 або надішліть SMS із текстом 1 на сервісний номер 05009124;
  • «Інтернет XL» - включено 30 Гб вдень і нічний безліміт за 1290 руб./міс. Для підключення наберіть USSD-команду 23651 або надішліть SMS із текстом 1 на номер 05009125.

Тарифи

Розглядати тарифні плани, що діють, не має особливого сенсу. Вся справа в тому, що використовувати їх у модемах стало невигідно - вони включають спеціальні пакети трафіку, доступні тільки на телефонах і на планшетах - з встановленими мобільними додатками для соціальних мереж. Використовувати SIM-картки з цими тарифами в модемах не має сенсу.

Добавляем трафік

Якщо у вас просто закінчився включений трафік, але ви не хочете використовувати інші тарифи та помісячні опції, то трафік можна продовжити. Для цього в мережі Мегафону реалізовані такі додаткові опції:

  • «Продовж інтернет XS» - це 70 Мб за 19 руб./добу. Для підключення наберіть USSD-команду 372 або надішліть SMS із текстом 1 на сервісний номер 05009063;
  • «Продовж інтернет 1 Гб» - це 1Гб за 175 руб./місяць. Для підключення наберіть USSD-команду 37011 або надішліть SMS із текстом 1 на сервісний номер 05009061;
  • «Продовж інтернет 5 Гб» - це 5 Гб за 400 руб./місяць. Для підключення наберіть команду 37021 або надішліть SMS із текстом 1 на сервісний номер 05009062.

Для управління тарифами та послугами ви можете скористатися «Особистим кабінетом» - це набагато зручніше, ніж розбиратися із сервісними SMS та USSD-командами.

Покращуємо якість сигналу на модемі

Якщо швидкісного трафіку ще багато, а швидкості немає, слід розібратися з умовами прийому. Наприклад, можна винести модем ближче до вікна, використовуючи довший USB-кабель. Але треба пам'ятати, що надмірно довгий кабель (тим більш неекранований) викличе втрати живлення, внаслідок чого модем може почати працювати не зовсім коректно. Також для покращення чутливості ми можемо скористатися спеціальними кімнатними антенами, у фокус яких міститься сам модем. У найбільш складних випадках модеми розміщуються у фокусі зовнішніх параболічних антен, але тут сильно впливатиме довжина кабелю.

Деякі модеми оснащуються гніздами для підключення зовнішніх антен. Зустрічаються вони рідко, але якщо вам пощастило придбати такий модем, спробуйте придбати вуличну антену для 3G-модемів і встановити її на даху або високій щоглі. До антени підключаємо кабель та спускаємо його до модему – можна приступати до тестування зв'язку.

Якщо нічого не допомогло

Так, іноді трапляється так, що жодних заходів не допомагають. Що ми можемо зробити в таких випадках як збільшити швидкість на модемі від Мегафона?

  • Написати звернення до Мегафону з приводу коригування зони покриття;
  • Підключитися до іншого оператора (потрібно переконатися, що у вибраній точці є впевнений прийом);
  • Спробувати змінити модем (раптом річ ​​у ньому?).

А в деяких випадках ми можемо дочекатися того моменту, поки поряд з будинком буде встановлено додаткову базову станцію. Але чекати на це можна дуже і дуже довго. Нагадаємо, що дізнатися про те, як прошити модем Мегафон під усі сімки, ви можете з нашого спеціального огляду.