Як підключити модем Мегафон до ноутбука

Anonim

Бездротові модеми від Мегафона, що працюють в мережах 3G і 4G, мають великий попит серед абонентів. З їх допомогою можна отримати доступ до високошвидкісного інтернету скрізь, де є зона покриття відповідних мереж. Але як правильно підключати модеми до тих чи інших пристроїв? Для того, щоб розібратися в цьому питанні, ми й створили цей огляд. В інших оглядах ми обговорювали всі способи прискорити модем Мегафон. У цій статті ми розглянемо, як підключити модем від Мегафона до наступних пристроїв:

  • Ноутбукам;
  • Планшетам на Андроїді;
  • Роутерам.

Нічого складного в процесі підключення немає, а спеціальні технічні навички нам для цього не знадобляться.

Як підключити модем Мегафон до ноутбука

Придбали 3G або 4G-модем від Мегафона і хочете підключити його до ноутбука? У цьому випадку увімкніть ноутбук і зачекайте до повного завантаження операційної системи. Після цього підключіть модем до будь-якого вільного USB-порту і спостерігайте за реакцією ноутбука. Якщо модем справний, то через кілька секунд на екрані комп'ютера почнеться запуск установки керуючої програми «Мегафон Інтернет».

У процесі установки керуючої програми відбудеться автоматичне встановлення всіх необхідних драйверів. Після завершення інсталяції пройдіть у «Диспетчер пристроїв» і переконайтеся в правильності визначення нового обладнання. На етапі запускаємо «Мегафон Інтернет», чекаємо реєстрації модему в мережі (індикатор на модемі змінить свій колір, а програма установки покаже рівень сигналу в мережі) і пробуємо вийти в інтернет - установка повністю завершена!

Як підключити модем Мегафон до планшета на Андроїд

Підключити 3G або 4G-модем від Мегафона до планшета на Андроїд більш складно. Одна річ, коли обраний планшет має повну підтримку зовнішніх модемів – беремо OTG-кабель, підключаємо за допомогою нього модем до планшета та чекаємо на його визначення. Після цього прописуємо точку доступу та пробуємо виходити в мережу. Якщо ж обраний планшет не вміє нормально розпізнавати модеми, доведеться трохи попрацювати.

Для початку потрібно «пояснити» модему, що той повинен працювати в режимі «тільки модем» (спочатку він визначається як оптичний диск, з якого йде встановлення керуючої програми та драйверів). Впоратися з цим завданням дозволить програма 3GSW – підключаємо модем, запускаємо програму, встановлюємо режим «тільки модем», підключаємо модем до планшета. Але подібним впливам піддаються далеко не всі модеми.

Якщо ваш модем, як і раніше, визначається як оптичний диск або flash-накопичувач (так його бачать багато планшетів), потрібно скористатися програмою Hyper Terminal. Дотримуйтесь інструкцій:

  • Встановіть програму на комп'ютер і підключіть до нього модем (потрібно дочекатися установки керуючої програми та драйверів);
  • Пройдіть в «Панель управління – Диспетчер пристроїв» і відшукайте модем, що там визначився, знайдіть властивості пристрою, запам'ятайте номер порту і його швидкість;
  • Запустіть Hyper Terminal, внесіть у налаштування з'єднання будь-яке ім'я, вкажіть номер порту модему та швидкість;
  • Послідовно введіть команди «ate1» та «at^u2diag=0», чекаючи відповідей «OK»;
  • Вимкніть модем від комп'ютера та підключіть його до планшета.

Якщо все зроблено правильно, модем успішно знайде мережу, а нам залишиться тільки налаштувати з'єднання. Так як обраний планшет не має підтримки мобільних мереж, слід встановити на нього програму PPP Widget і прописати налаштування підключення(APN, логін з паролем, номер дозвону) – далі пробуємо вийти у мережу.

Як підключити Мегафон-модем до роутера

Для того щоб підключити модем Мегафона до роутера, потрібно переконатися, що обраний роутер буде підтримувати модем, що підключається. Якщо підтримка є, сміливо підключаємо модем до порту USB роутера, заходимо в налаштування і прописуємо параметри з'єднання з мережами Мегафона. У деяких моделях роутерах вже прописані налаштування під усіх російських операторів – залишиться лише вибрати відповідний профіль.

Щодо параметрів, які нам можуть знадобитися при налаштуванні роутерів та інших пристроїв, то ось їх список:

  • Ім'я з'єднання – будь-яке;
  • Точка доступу (APN) – internet;
  • Номер дозвону - 99;
  • Логін та пароль – залишаємо порожніми.

Якщо після покупки модему виявилося, що в обраній точці немає прийому, а повернути сим-карту з модемом неможливо, дізнайтеся з нашої статті про те, як прошити модем Мегафон під усі сімки.