Як дізнатися PUK-код сім-карти МТС

Anonim

Неправильне введення PIN-коду призводить до блокування SIM-картки. І розблокувати її можна лише за допомогою PUK-коду. Як дізнатися PUK-код сім-карти МТС?

Консультантам служби підтримки доводиться вислуховувати подібні питання сотні разів на день. Роздруковуючи комплекти з SIM-картами, ми нерідко відправляємо непотрібні папірці та підстави карт у відро для сміття, втрачаючи доступ до коду. І саме цим ми і створюємо наступні проблеми.

Де подивитися ПАК-код МТС

Дізнатися PUK-код SIM-карти МТС простіше простого. Для цього потрібно знайти цей пакет з підключенням, на якому і написаний даний код.Найчастіше він друкується на пластиковій основі, від якої відокремлюється SIM-картка. Дізнавшись про PUK-код, введіть його в телефон і дочекайтеся, поки він запросить введення нового PIN-коду. Після встановлення PIN-коду SIM-картка розблокується, а телефон увімкнеться – можна здійснювати дзвінки та користуватися послугами зв'язку.

Купуючи комплект підключення, потрібно серйозно поставитися до зберігання пластикової основи, на якій записані PIN-код і PUK-код. В іншому випадку доведеться звертатися до абонентської служби МТС. Але звідки консультанти служби підтримки знають цей код? Справа в тому, що він є статичним, прив'язаним до конкретної SIM-картки. І дані про нього зберігаються в білінгу оператора.

Щоб дізнатися PUK-код на МТС, просто зателефонуйте за номером 0890 або 8-800-250-0890. контактного центру номер телефону і продиктуйте паспортні дані. Після успішної ідентифікації абонента консультант назве заповітний код PUK.До речі, аналогічну операцію можна виконати і в найближчому офісі обслуговування – при візиті до офісу не забудьте захопити паспорт.

Якщо після блокування SIM-картки ви вирішили її викинути, не поспішайте засмучуватися – свій номер можна повернути, звернувшись до найближчого офісу обслуговування. Тут у вас попросять номер телефону та паспорт, після чого видадуть дублікат SIM-картки з новим PIN-кодом та новим PUK-кодом.

Що таке PUK-код

Для чого взагалі потрібен PUK-код і які функції він виконує? Він призначений для розблокування SIM-картки у разі неправильного введення PIN-коду. Це цифровий пароль, що складається з 8 цифр, тоді як у PIN-коді всього 4 цифри. Якщо під час увімкнення телефону користувач допускає помилку при введенні PIN-коду, то SIM-картка блокується – на правильне введення дається лише три спроби.

При блокуванні SIM-картки телефон починає запитувати PUK-код, без якого подальша робота сімки буде неможлива.Навіть якщо переставити її в інший телефон, результат буде тим самим. Знайшовши на пластиковій основі SIM-картки восьмизначний PUK-код, необхідно ввести його в поле запиту та натиснути кнопку підтвердження. На наступному етапі вигадуємо і двічі вводимо новий PIN-код, після чого чекаємо на включення телефону.

Якщо ви хочете позбутися запиту PIN-коду, скористайтеся відповідним меню вашого телефону та відключіть перевірку – для цього потрібно ввести чинний PIN-код. В Android смартфонах цей пункт знаходиться в меню «Безпека» або «Конфіденційність».

Ми вже говорили, що PUK-код є прив'язаним до конкретної SIM-картки. Змінити її ми не можемо, такого функціоналу не передбачено. При зверненні до контактного центру МТС консультант може побачити прив'язаний до SIM-картки PUK-код та продиктувати його абоненту.

До речі, на введення правильного PUK-коду дається всього 10 спроб. Якщо ви бачите, що код не підходить, зверніться до служби підтримки або пошукайте правильний код PUK.

Якщо PUK-код буде введено неправильно більше 10 разів, то SIM-карта заблокується остаточно – повернути контроль над номером можна лише шляхом отримання дубліката SIM-карти у найближчому офісі обслуговування абонентів МТС.