Як заблокувати сім-карту (номер) Мегафон

Anonim

Блокування SIM-карти Мегафон необхідне у трьох випадках – через втрату телефону, через його крадіжку, а також через тимчасову відсутність необхідності у послугах зв'язку. Якщо телефон втрачено або вкрадено, ним можуть скористатися зловмисники. Якщо на рахунку є гроші, то вони, швидше за все, скоро зникнуть

Для того, щоб запобігти несанкціонованому використанню мобільного телефону, слід просто заблокувати сімку Мегафона – доступ до послуг зв'язку буде неможливий. Не забувайте, що у вас є можливість відновити сімку Мегафон зі збереженням номера. Існує кілька способів блокування SIM-карти:

  • По телефону;
  • Через Інтернет;
  • Через офіси обслуговування.

Але потрібно пам'ятати, що послуги з блокування номера можуть бути платними. У цьому огляді ми не тільки розглянемо всі способи блокування SIM-карток Мегафону, але й ознайомимося з тарифами на надання послуг.

Як заблокувати номер Мегафон за телефоном

Якщо виникла втрата телефону або його у вас вкрали, негайно знайдіть можливість зателефонувати за номером сервісного центру оператора для блокування своєї SIM-картки. Але пам'ятайте, що заблокувати номер Мегафону можна лише у тому випадку, якщо номер оформлений особисто на Вас. В іншому випадку блокування буде неможливим.

Для того, щоб заблокувати сімку Мегафона, слід зателефонувати за номером 0500 (з номерів Мегафона) або 8-800-550-05-00 (з номерів інших операторів зв'язку).Назвавши консультанту свій номер, потрібно попросити його заблокувати SIM-картку через втрату або крадіжку телефону. У цьому випадку блокування буде безкоштовним, але тільки протягом 7 днів Якщо протягом 7 днів ви не розблокуєте свій номер, почнеться списання абонентської плати.

Розмір абонентської плати за блокування за втратою становить від 30 руб./місяць. Аналогічна абонентська плата списується й у тому випадку, якщо абонент заблокував сімку через послугу «Добровільне блокування». Розмір плати залежить від типу тарифного плану. Наприклад, якщо ви користуєтесь тарифним планом без абонентської плати, то оплата за блокування становитиме лише 30 руб./міс. На тарифах з абонентською платою блокування коштує дорожче - наприклад, на тарифі «Все включено VIP» плата за блокування становитиме 375 руб./міс

Існує ще один спосіб блокування свого номера – потрібно відправити з будь-якого номера Мегафона SMS на номер 0500, в якому вказується номер, що блокується, та дані його власника (паспортні дані та ПІБ).

Як заблокувати сім-карту Мегафон через інтернет

Кожен абонент може заблокувати свою SIM-карту самостійно, скориставшись «Особистим кабінетом». У процесі активації блокування вкажіть, що вона має бути виконана негайно. Також ви можете задати термін, до якого діятиме блокування (якщо не вказано дату зняття блокування, то воно буде діяти доти, доки на номері залишатимуться гроші для його оплати ).

Заблокувати номер Мегафона через інтернет можна ще одним способом – за допомогою форми зворотного зв'язку, розміщеної у розділі допомоги на офіційному сайті Мегафона. Тут потрібно також вказати номер телефону та дані його власника.

Як дізнатися чи заблокована сім-карта Мегафон

Для того, щоб дізнатися про статус своєї SIM-картки, зверніться до офісу обслуговування або зателефонуйте до довідкової служби за номером 0500 або 8-800-550-05-00. Цю інформацію можна отримати і через «Особистий кабінет».