Корисні номери Мегафон

Anonim

Оператор стільникового зв'язку Мегафон надає своїм абонентам безліч послуг, опцій та тарифних планів, а також інструменти для керування своїм номером. Для цього використовуються сервісні телефонні номери та прості USSD-команди. Маючи в своєму розпорядженні цей арсенал, можна керувати своїм номером прямо з телефону.

Де взяти корисні номери Мегафону та коротку довідку про їх призначення? Вирішити цю проблему допоможе наш невеликий огляд. У нашій статті про корисні номери від оператора Мегафон ми розглянемо:

  • Різні довідково-інформаційні номери;
  • Номери для управління балансом та фінансовими послугами;
  • Номери для керування тарифом та іншими послугами.

Також у статті будуть дані номери екстрених служб.

Довідкові корисні номери

Найважливіший корисний номер Мегафона – це номер довідкової служби 0500. За цим номером можна вирішити більшість проблем, отримати інформацію з того чи іншого питання, підключити або вимкнути будь-яку послугу. Також тут працює автоінформатор, що надає різні дані в автоматичному голосовому режимі.

Доступ до довідкової служби можна отримати не тільки з номерів Мегафон, але і з будь-яких інших телефонів, як мобільних, так і міських. Для цього у мережі працює номер 8-800-550-05-00. Він є повним дублікатом вищезгаданого короткого номера і служить для отримання тієї ж інформації і для управління послугами та тарифами.

Часто подорожуєте зарубіжними країнами? Тоді вам неодмінно знадобиться номер +7-926-111-05-00. Набравши його в такому форматі, ви зможете з'єднатися з довідковою службою Мегафона з будь-якої точки світу, де б ви не знаходилися. Дзвінки на цей номер з міжнародного роумінгу здійснюються безкоштовно

Наступний довідковий номер – це автоматичний голосовий помічник. Він доступний за безкоштовним коротким номером 0505. Тут працює інтелектуальний автоінформатор, який зможе дати відповіді на більшість питань. Він доступний у цілодобовому режимі, без черг.

Щодо номерів екстрених служб для мобільних, необхідних у надзвичайних ситуаціях, то ось їх список:

  • 101 – номер для виклику пожежників;
  • 102 – номер для зв'язку з поліцією;
  • 103 – номер для виклику швидкої допомоги;
  • 104 – номер для виклику аварійної служби газу;
  • 112 – номер Єдиної Служби порятунку.

Скориставшись останнім номером, ви зможете викликати швидку, пожежну, газову службу або поліцію за допомогою голосового меню.

Номери управління балансом

Корисні номери довідкових служб Мегафона ми вже обговорили. Тепер давайте розглянемо номери та команди, що належать до балансу. Найголовніша USSD-команда має формат 100 - вона дозволяє дізнатися про баланс свого номера. Обов'язково запишіть цей номер у телефонну книжку або просто запам'ятайте його.

Використання USSD-команди 100 викликає якісь труднощі? Інформація не відображається або важкорозрізняється (таке трапляється на яскравому сонці)? Не треба впадати у відчай - ви завжди можете дізнатися баланс свого номера за телефоном 0501. Тут вам його продиктує автоінформатор.

Наступна USSD-команда має формат 550 і дозволяє отримати деталізований баланс, інформація про який надходить у вигляді SMS. Тут зазначаються такі данные:

  • Доступний баланс;
  • Наданий ліміт;
  • Основний баланс.

Доступний баланс являє собою суму основного балансу та наданого ліміту Користуючись пакетними послугами та тарифними планами, ми потребуємо отримання інформації про залишки включених хвилин , SMS та інтернет-трафіку. Для цього в мережі Мегафон працює команда 558. Результати обробки команди з'являться на екрані мобільного телефону за кілька секунд.

Говорячи про корисні номери Мегафона з управління балансом, не можна пройти повз бонусну програму. Для отримання інформації про залишок бонусних балів ви можете скористатися простою USSD-командою 1055.За допомогою цього ж меню ви зможете управляти замовленням різних винагород.

Наступна команда дозволить нам отримати інформацію про останні списання коштів зі свого рахунку – для цього потрібно набрати на своєму телефоні USSD-команду 512. Через кілька хвилин на телефон прийде SMS, що містить інформацію про останні списання – зручний інструмент для виявлення витоку коштів.

Можливості при нулі

На черзі у нас корисні команди з категорії «Можливості за нуля» - вони так чи інакше пов'язані з балансом:

  • 144номер - USSD-команда послуги Подзвони мені. Для надсилання запиту просто додайте в команду номер абонента, що викликається – той отримає повідомлення з проханням передзвонити;
  • 143номер - USSD-команда, що надсилає запит із проханням поповнити рахунок. Для цього в синтаксисі запиту вказується номер абонента, якому надсилається даний запит;
  • 5501 - підключення послуги Плати коли зручно. Послуга надає абонентам своєрідний кредитний ліміт, в рамках якого можна користуватися будь-якими послугами зв'язку;
  • Немає грошей для поповнення рахунку? Не біда - ви можете взяти їх у борг у оператора Мегафон. Для цього в мережі працює USSD-команда 106, що дозволяє активувати послугу Обіцяний платіж та отримати на свій номер певну суму коштів.

Номери для управління послугами та тарифом

Найкорисніші номери Мегафона – це ті, що дозволяють керувати своїм тарифом та послугами. До них відноситься проста USSD-команда 105503, що дає можливість отримати інформацію про підключені на номері платні послуги. Обов'язково скористайтеся цією командою, якщо ви спостерігаєте підозрілий витік коштів зі свого рахунку.

Керувати послугами та тарифами на МегаФоні можна не тільки через «Особистий кабінет», але й за допомогою USSD-порталу 105.Це дуже потужний інструмент, який відкриває перед абонентами солідні можливості. Тут можна відключати та підключати послуги, керувати тарифами, працювати з бонусною програмою, а також отримувати різноманітну довідкову інформацію. Спробуйте скористатися цим інструментом і ви – він допоможе вам вирішити більшість питань, що виникають

Також, до списку корисних номерів можна включити наступні USSD-команди:

  • 10537 - дозволяє дізнатися про свій тарифний план;
  • 205 - дозволяє дізнатися свій номер;
  • 583 - дозволяє отримати список платних послуг з абонентською платою.

Для того, щоб не забути ці номери, внесіть їх свою телефонну книжку – вони обов'язково стануть вам у пригоді.