Як налаштувати мобільний інтернет мегафон

Anonim

Для того щоб мобільний пристрій міг вийти в інтернет від Мегафона, його потрібно правильно налаштувати. Це стосується як мобільних телефонів, так і смартфонів, планшетів та модемів. Процес проведення налаштувань включає створення інтернет-профілю, в якому задаються точка доступу (APN) і деякі інші параметри.

Головна складність полягає в тому, що всі пристрої налаштовуються по-різному – телефони та інші пристрої відрізняються за структурою меню, можуть бути відсутніми або присутні додаткові параметри. Для того, щоб ви змогли зрозуміти загальну суть налаштувань інтернету на Мегафоні, ми і створили цей детальний огляд.

Налаштовуємо інтернет на телефоні

Для того щоб налаштувати інтернет від Мегафона на телефоні, потрібно знайти меню створення та налаштування інтернет-профілів. Наприклад, у телефонах Samsung це меню знаходиться в очікуваному місці - в налаштуваннях вбудованого браузера.

Щодо телефонів Nokia, то тут зберігання профілів здійснюється в меню налаштувань зв'язку. Створюючи профіль для доступу до Інтернету від Мегафона, потрібно вказати такі параметри:

  • Ім'я профілю – MegaFon Internet (насправді, сюди можна вписати все, що завгодно);
  • Домашня сторінка – http://megafon.ru/ (тут ми можемо вписати адресу будь-якого ресурсу);
  • Точка доступу (APN) – internet(вказується без http://);
  • Тип аутентифікації – звичайний;
  • Логін та пароль – не потрібні.

Інші налаштування ми не чіпаємо, залишаючи прописані там значення. Так само не варто торкатися налаштувань проксі – вони тут не потрібні Після того як всі налаштування будуть збережені, телефон потрібно перезавантажити. Далі перевіряємо правильність налаштувань, відкривши браузер і спробувавши вийти в інтернет.

Кілька раніше можна було замовити автоматичні налаштування, виконавши одну просту дію – відправивши SMS із цифрою 1 на безкоштовний сервісний номер 5049. Сьогодні ця можливість втратила свою актуальність. Найпростіше налаштовувати інтернет від Мегафона на смартфонах. Сьогодні у світі смартфонів використовуються три основні мобільні платформи - це WindowsPhone, Android та iOS. Для того, щоб налаштувати інтернет на Android, необхідно зайти в розділ «Налаштування – Бездротові мережі – Мобільна мережа – Точки доступу (APN)». Тут ми створюємо точку доступу та прописуємо вищезазначені параметри (вони такі ж, як і для телефонів).

Якщо у вашому розпорядженні знаходиться смартфон Apple iPhone, то тут точка доступу прописується в наступному меню - "Налаштування - Стільниковий зв'язок - Стільникова мережа передачі даних". Прописуємо необхідні параметри (точка доступу, логін та пароль), після чого відправляємо смартфон на перезавантаження та перевіряємо наявність доступу до мережі

Власникам пристроїв на базі Windows Phone слід відвідати пункт меню «Налаштування – Передача даних – Додати точку доступу до Інтернету». Створюємо точку доступу, вказуємо необхідні параметри, зберігаємо налаштування, перезавантажуємо смартфон і намагаємося вийти в мережу.

Налаштування мобільного інтернету Мегафон на планшеті

Планшетні ПК функціонують на тих же мобільних платформах, що і смартфони – планшет найчастіше відрізняється лише розміром екрану. Тому налаштування інтернету від Мегафона на планшетах здійснюється відповідно до вищеописаних інструкцій для смартфонів.Це стосується планшетних ПК на будь-яких видах мобільних платформ.

Налаштування для модему

Налаштувати 3G або 4G-модем від Мегафона зможе навіть дитина - встановлюємо куплений модем в USB-порт, чекаємо запуску установки керуючої програми, чекаємо установки драйверів, після чого відкриваємо саму програму. Налаштування будуть створені автоматично, тому нам залишиться натиснути на кнопку «Підключити» і вийти в мережу.

Якщо у вашому розпорядженні є універсальний модем, то профіль потрібно створювати вручну. Для цього проходимо у відповідний пункт меню та створюємо профіль з наступними параметрами:

  • Ім'я профілю – MegaFon Internet;
  • Точка доступу – internet;
  • Номер дозвону - 99;
  • Логін та пароль – залишаємо порожніми.

Після цього вибираємо створений профіль профілем за замовчуванням і тиснемо кнопку «Підключити».