Послуга «Мій новий номер» Мегафон

Anonim

Ви вирішили змінити оператора та придбали номер від Мегафона? У такому випадку ви повинні подбати про збереження своїх контактів. Як максимально швидко та безкоштовно поінформувати абонентів зі своєї телефонної книги про зміну номера? Як не втратити ділові зв'язки, якщо старий номер друкувався на візитівках та ЗМІ?

Проблема вирішується за допомогою послуги «Мій новий номер» від Мегафону. Не забувайте, що у вас є можливість вибрати та купити гарний номер Мегафон. Правильне найменування послуги – Ваш новий номер. Розповсюдження неправильної назви викликано плутаниною з аналогічними послугами від інших операторів зв'язку.

Опис послуги

Послуга «Ваш новий номер» від оператора Мегафон дозволить вам не втратити важливих контактів. Вам не доведеться користуватися масовим розсиланням SMS або обдзвонювати всі номери у своїй телефонній книзі – все вирішується шляхом підключення вищезгаданої послуги. Вона допоможе максимально швидко поширити ваш новий номер і робитиме це доти, доки вона буде активною.

Корисна послуга «Ваш новий номер» може працювати у двох режимах:

  • Режим «Двосторонній» - абонент, що дзвонить, почує від автоінформатора ваш новий номер і отримає аналогічне SMS;
  • Режим «Повідомити тільки мене» - абонент, що телефонує, почує повідомлення про недоступність виклику, а ви отримаєте SMS-повідомлення про те, що вам хтось дзвонив. Після цього ви зможете зателефонувати цьому абоненту та повідомити його про зміну номера.

Послуга, що описується, хороша тим, що надається абсолютно безкоштовно – абонентської плати та плати за підключення немає Але баланс на старому номері має бути позитивним, інакше послуга виявиться непрацездатною. Також вона не працює при блокуванні старого номера.

Послуга підключається на три місяці, після чого автоматично вимикається. Якщо ви не впевнені, що всі абоненти встигли дізнатися про новий номер, ви можете підключити її ще раз – кількість підключень не обмежена. У цьому полягає безумовна гідність послуги «Ваш новий номер».

Як підключити «Ваш новий номер» на Мегафон

Для того, щоб підключити послугу «Ваш новий номер» на МегаФоні, необхідно приготувати обидві SIM-картки – стару та нову. Підключення виконується за кілька кроків:

  • Встановлюємо в телефон нову SIM-карту та відправляємо з неї USSD-команду 270старий_номер. Номер вказується в 10-значному форматі, наприклад, 9161234567. Він може належати будь-якому російському оператору стільникового зв'язку, в тому числі і самому Мегафону;
  • Чекаємо отримання SMS з сервісним номером – аналогічне повідомлення буде відправлено і на старий номер;
  • Встановлюємо в телефон стару SIM-карту та відправляємо USSD-команду 21сервісний_номер. При цьому сервісний номер вказується в повному федеральному форматі , наприклад, +79261234567;
  • Встановлюємо в телефон нову SIM-карту та користуємося стільниковим зв'язком від Мегафона – з цього дня абоненти, які телефонують на стару SIM-карту, будуть чути від автоінформатора ваш новий номер (у разі вибору режиму «Двосторонній», який встановлюється за умовчанням).

Розглянемо додаткові команди, які керують послугою «Ваш новий номер»:

  • 2701 - підключення послуги в режимі «Повідомити тільки мене» (або надсилаємо букву «О» на безкоштовний номер 5037). Дія поширюється на всі старі номери);
  • 2702 - підключення послуги в режимі «Двосторонній» (або надсилаємо букву «Д» на безкоштовний номер 5037);
  • Надсилання слова «статус» на номер 5037 – перевірка поточного статусу послуги;
  • 27019ХХХХХХХХХ - включення режиму «Повідомити тільки мене» для конкретного номера;
  • 27029ХХХХХХХХХ - включення режиму «Двосторонній» для конкретного номера;
  • 27039ХХХХХХХХХ - відключення послуги на конкретному номері;
  • 270 - повторне включення послуги ще на 3 місяці.

Всі вказані команди відправляються з нового номера

Як відключити «Ваш новий номер»

Для того щоб вимкнути послугу «Ваш новий номер», відправте з нового номеру USSD-команду 2703. Якщо потрібно відключити послугу на якомусь визначеному старому номері, наберіть команду 27039ХХХХХХХХХ.

Як користуватися послугою

Послуга працює в автоматичному режимі і не вимагає участі користувача.Головне – вибрати режим роботи, скориставшись вищезгаданими командами. По закінченні трьох місяців послуга відключиться, але ви можете підключити її ще раз, набравши USSD-команду 270.

Нагадаємо, що для безлімітного спілкування з абонентами, яким ви найчастіше дзвоните, можна використовувати опцію Улюблений номер.