Послуга "Онлайн-конференція" Мегафону

Anonim

Щоб організувати нараду з колегами або провести презентацію товару партнерам, зовсім не потрібно збиратися у конференц-залі чи орендувати під це окреме приміщення. Все набагато простіше – ці заходи легко провести онлайн, не залишаючи робочих місць. Це допоможе онлайн-конференція від Мегафон. Ця послуга орієнтована на клієнтів, які є фізичними та юридичними особами. Розглянемо її докладніше.

Загальний функціонал

Традиційна конференція вимагає наявність залу, орендованого або власного, а також допоміжного обладнання – це мікрофони, колонки, проектори, монітори та багато іншого.До того ж, необхідно якось зібрати людей, розіслати запрошення, можливо, надати транспорт. А можна не залишати межі офісу, організувавши відеоконференцію в інтернеті за допомогою спеціальної послуги від Мегафона.

Послуга з організації онлайн-конференцій від Мегафона має назву «Відеоконференції». Вона доступна як фізичних, так юридичних осіб. Її можливості:

  • Онлайн-спілкування в голосовому режимі та за допомогою відео.
  • Демонстрація робочого столу та презентацією.
  • Можливість проведення опитувань.
  • Колективна робота на маркерній дошці.
  • Розсилання та обмін файлами.
  • Гостьовий доступ до конференції.
  • Текстове листування.

Також реалізовано можливість запису конференцій для подальшого «розбору польотів» та збереження важливої ​​інформації.

Запрошення на конференції в режимі онлайн розсилаються електронною поштою, за допомогою веб-інтерфейсу або через SMS. Також цей інструмент можна використовувати для вебінарів – створюється один ведучий (або кілька), а решта учасників підключається як гість.

Вимоги до обладнання

Для участі в онлайн-конференціях не потрібне будь-яке спеціальне обладнання. Достатньо мати у своєму розпорядженні ноутбук чи комп'ютер із простою вебкамерою. Також потрібні колонки з мікрофоном або гарнітура. Завершує перелік необхідного інтернет-канал. Швидкість – від 512 кбіт/сек, але для більш комфортного проведення конференцій необхідний більш швидкісний доступ (наприклад, для трансляції відео в режимі HD).

Якесь програмне забезпечення не потрібне – воно розміщується на стороні Мегафона. Від користувачів будуть потрібні комп'ютери з сучасними браузерами – це Opera, Firefox, Safari та Chrome.Також можливе використання Internet Explorer не нижче 9-ї версії, але з встановленим плагіном WebRTC (для IE завжди потрібні якісь доповнення). Тепер все готове до проведення конференції в режимі онлайн за підтримки Мегафону.

Конференції для фізичних осіб

Конференції в режимі онлайн від Мегафону представлені двома сервісами – це «Відеоконференції.Лайт» та «Вебінар.Лайт». Перший сервіс спрямовано проведення нарад усередині підприємств. Тут можна наділити всіх учасників рівними правами спільного обговорення робочих питань. Також можливий поділ на доповідачів та слухачів, а керує цією компанією модератор. Максимальна кількість учасників – 10 осіб.

Вебінар - це також конференція, що проводиться в режимі онлайн. Тут беруть участь доповідачі та слухачі. Доповідач зачитує матеріал, розсилає файли, запускає презентації. Слухачі можуть спілкуватися між собою та з доповідачем у текстовому режимі.Також доповідач може надати тому чи іншому слухачеві право поставити запитання голосом за допомогою функції «Підняти руку». Максимальна кількість учасників – 50 осіб (включаючи доповідача).

Для того щоб підключити послугу онлайн-конференції на МегаФоні (правильна назва – «Відеоконференції»), передбачено дві USSD-команди:

  • 5881 для підключення «Відеоконференції. Лайт». Вартість складає 25 руб/добу. Доступ до системи здійснюється за цим посиланням;
  • 5981 для підключення «Вебінара. Лайт». Вартість складає 50 руб/добу. Доступ до вебінарів здійснюється за посиланням.

Послуга підключається у вигляді передплати із щоденною абонентською платою. Щоб вимкнути послугу Мегафона для онлайн-конференцій, скористайтесь командами 5880 або 5890.

Конференції для юридичних осіб

Послуга «Відеоконференція» для юридичних осіб представлена ​​аналогічним функціоналом, але ціни тут дещо інші. Почнемо з того, що версій конференцій загалом шість. Перша версія називається «Тест», абонентська плата на ній нульова, у спілкуванні беруть участь до 10 осіб, для запису надається 1 Гб дискового простору, працюють додаткові послуги «Адресна книга» та «Планувальник заходів». Термін дії тестового доступу – 3 дні. Підключення та відключення – 5889.

Конференція версії «Лайт» пропонується з абонентською платою 25 руб/добу та надає кімнату для 10 осіб. Додаткових послуг немає, для запису того, що відбувається, надаються 3 Гб дискового простору. Передбачено можливість підключення учасників через телефонний дзвінок. Підключення та відключення – 5881.

Також передбачені такі версії онлайн-конференцій:

  • «Відеоконференції 10» – до 10 учасників за 50 руб/добу, доступне підключення через телефонний дзвінок, для зберігання записів виділяється 5 Гб. Підключення та відключення – 5882.
  • «Відеоконференції 25» - до 25 учасників за 100 руб/добу, доступне підключення через телефонний дзвінок, для зберігання записів виділяється 5 Гб. Підключення та відключення – 5883.
  • «Відеоконференції 50» – до 50 учасників за 250 руб/добу, доступне підключення через телефонний дзвінок, для зберігання записів виділяється 10 Гб. Підключення та відключення – 5884.
  • «Відеоконференції 100» - до 100 учасників за 500 руб/добу, доступне підключення через телефонний дзвінок, для зберігання записів виділяється 10 Гб. Підключення та відключення – 5885.

Для доступу до особистого кабінету скористайтеся цим посиланням. Також можливе використання програми «Онлайн-конференції Мегафон» для смартфонів та планшетів на Android та iOS.