«Мобільні платежі» Мегафон

Anonim

«Мобільні платежі» від Мегафона – це дуже цікавий сервіс, що дозволяє використовувати рахунок свого мобільного телефону як повноцінний платіжний засіб. Але з недавніх пір весь функціонал був перенесений до платіжної системи Qiwi Вибравши як платіжний рахунок свій мобільний телефон, ми зможемо оплачувати комунальні послуги, послуги провайдерів, погашати кредити і навіть здійснювати грошові перекази. Давайте дізнаємося, як працюють «Мобільні платежі» від Мегафону.

Опис послуги

Раніше послуга «Мобільні платежі» від Мегафону була доступна за адресою oplata.megafon.ru. Згодом майже весь функціонал було реалізовано у платіжній системі Qiwi. В результаті абонентам Мегафона, що зареєструвалися в платіжній системі, стали доступні три рахунки:

  • Основний рахунок Qiwi рублевий;
  • Основний рахунок Qiwi доларовий;
  • Рахунок Мегафон.

Вибравши як основний рахунок від Мегафона, ми побачимо загальний баланс і доступний баланс для платежів. Поповнивши рахунок свого мобільного телефону, ми можемо приступати до оплати послуг. Що стосується грошових переказів, то вони, як і раніше, здійснюються за адресою money.megafon.ru. Тут нам доступні чотири основні напрями переказу коштів:

  • Отримання готівкою в офісах систем грошових переказів;
  • Відправка на банківську картку;
  • Зарахування на інший номер телефону (будь-якого російського оператора);
  • Зарахування на банківський рахунок (за реквізитами).

Отримання готівки здійснюється в офісах таких платіжних систем, як Юністрим, Contact, Лідер, Anelik та Blizko.Також доступні поштові перекази з огляду на те, що поштові відділення працюють практично у всіх населених пунктах Росії. Для здійснення перекладу достатньо вибрати потрібний напрямок та заповнити просту форму, вказавши реквізити одержувача.

Як підключити «Мобільні платежі» Мегафон

Для того щоб підключити «Мобільні платежі» від Мегафона, потрібно виконати реєстрацію в платіжній системі Qiwi. Завітайте до сайту системи, вкажіть там номер свого телефону і натисніть на кнопку «Створити гаманець». Після підтвердження реєстрації створіть надійний пароль та запам'ятайте його. У процесі створення гаманця вам буде запропоновано підключити свій мобільний телефон для здійснення платежів.

Виконавши процес прив'язки номера, ви зможете побачити, що вам стали доступні кілька рахунків. Один з них зветься «Рахунок Мегафон» - вибравши його, ви побачите реальний та доступний баланси. Всі платежі виконуються із суми доступного балансуЗа потреби, ви можете переказувати кошти між своїми рахунками за допомогою інструментів, представлених на сторінці «Робота з рахунками».

Як користуватися «Мобільними платежами» на МегаФоні

Для проведення будь-яких платежів, слід увійти до свого гаманця на сайті платіжної системи Qiwi та вибрати там пункт «Оплатити». Після цього ви потрапите до великого каталогу, в якому будуть представлені всі доступні для оплати послуги. Вибравши потрібну послугу, слід переконатися, що її можна оплатити зі свого мобільного рахунку – у списку «Спосіб оплати», що випадає, ви побачите пункт «Мегафон».

Щодо грошових переказів, то їх вигідніше проводити на сайті Мегафона (хоча вони доступні і в каталозі Qiwi). Зайдіть у потрібний розділ, виберіть напрямок переказу, заповніть необхідні реквізити та вкажіть суму. Для переказу коштів вам потрібно буде отримати пароль – він вписується у спеціальну форму.Терміни проходження переказів – від кількох хвилин до кількох днів (залежно від тієї чи іншої платіжної системи).

Комісія за оплату послуг та грошові перекази становить від 0% до 10% Точну інформацію про розмір комісії ви отримаєте при здійсненні платежу – вона буде вказано у платіжній формі. Що стосується грошових переказів, то розмір комісії залежить від суми переказу – детальна інформація з цього питання доступна на сайті грошових переказів від Мегафону, в розділі «Тарифи».

Як відключити «Мобільні платежі» на МегаФоні

Можливістю здійснення платежів зі свого рахунку можна керувати, відключаючи або підключаючи її при необхідності. Для цього потрібно зателефонувати за номером 0500 та повідомити консультанта про свої наміри. Оформивши заборону на проведення платежів зі свого мобільного рахунку, Ви забезпечите збереження своїх коштів при крадіжці пароля від гаманця та втрати мобільного телефону.Якщо доведеться відновити можливість проведення платежів, слід знову зателефонувати за номером 0500.