Чому знімають гроші з Мегафону

Anonim

Якщо ви помітили, що з вашого телефону стали пропадати гроші, не потрібно звинувачувати оператора у крадіжці. Слід просто розібратися, які причини списань і згадати, після чого з'явилися ці списання. Чому знімають гроші з Мегафону?

У більшості випадків це пов'язано з помилковими діями абонентів. Вони підключають до свого номеру різні послуги та опції, забувають про свої дії, після чого дивуються – куди ж зникають гроші. Основні причини зникнення грошей на Мегафоні:

  • Наявність підключених платних послуг та опцій;
  • Наявність підключених підписок;
  • Наявність заборгованостей за іншими рахунками;
  • Неправильно підібраний тарифний план.
Як дізнатися, за що зняли гроші на Мегафоні? Спробуємо відповісти на це питання за допомогою нашого огляду.

Як дізнатися чому знімають гроші з Мегафону

Існує безліч способів дізнатися, за що знімають гроші на Мегафоні. Спочатку розберемося з наявністю платних послуг на своєму номері. Для отримання списку послуг слід набрати USSD-команду 105 і далі дотримуватися підказок у меню. Далі нам потрібно буде просто відключити непотрібні послуги та опції з абонентською платою.

Наступний спосіб полягає у відвідуванні «Особистого кабінету». Цей унікальний інструмент розкриє всю інформацію про номерВін розповість про підключені послуги та опції, допоможе змінити тарифний план і розібратися з наявністю підписок.Для отримання списку платних послуг та опцій просто відвідайте відповідний розділ та відключіть там усі послуги з абонентською платою – після цього зайві списання мають зникнути.

Що стосується передплат, то розібратися з ними ми можемо і через портал «Мобільні передплати», доступний з офіційного сайту Мегафон. Для доступу до порталу слід використовувати логін та пароль від свого «Особистого кабінету».

Не довіряєте «Особистому кабінету» чи SMS-командам? Тоді ви можете отримати інформацію про списання через довідкову службу. Візьміть до рук мобільний телефон, зателефонуйте за безкоштовним номером 0500, дочекайтеся відповіді консультанта та повідомте йому про свою проблему. Консультант проаналізує інформацію про витрати на ваш номер і дасть відповідь про причини списань. Також він допоможе відключити непотрібні послуги та опції.

Існує ще один спосіб дізнатися, чому знімаються гроші з Мегафона – потрібно взяти свій паспорт і вирушити до найближчого офісу обслуговування абонентів.Тут не лише розкажуть про причини списань, а й одразу ж відключать платні послуги, опції та підписки. Якщо номер оформлений не на вас, скористайтеся одним із вищезазначених способів.

В окремих випадках гроші знімаються за раніше використані, але не тарифіковані послуги. Наприклад, таке може статися після повернення з країни, в якій не працює онлайн-роумінг та тарифікація послуг та дзвінків відбувається із затримкою. Також зустрічаються ситуації, коли гроші знімають за борги, що є за іншими номерами

Як відключити зняття грошей на Мегафоні

Ми вже розібралися, як дізнатися, чому знімають гроші з Мегафону. Залишилося розібратися, як вимкнути непотрібні послуги, опції та передплати. Якщо ви отримали список послуг та опцій по SMS, знайдіть їх на сайті Мегафону та ознайомтеся з командами для відключення. Аналогічну інформацію можна отримати у довідковій службі оператора.

Вимкнути послуги, опції та непотрібні підписки ви зможете через «Особистий кабінет». Авторизуйтесь зі своїм номером та паролем, пройдіть у відповідний розділ, позначте непотрібні послуги та відключіть їх. Тут же ви зможете розібратися з мобільними передплатами.

Запобіжні заходи

Тепер ви знаєте, що робити, якщо з Мегафона списують гроші. Але треба поговорити і про запобіжні заходи:

  • Уважно ознайомлюйтесь з умовами надання послуг та опцій – не допускайте неправильного та свавільного трактування даних умов;
  • Не підписуйтесь на сумнівні підписки – це може призвести до зникнення великої кількості коштів;
  • Не активуйте платний доступ до файлообмінників в інтернеті – тим самим ви самостійно підписуєтесь на підписки з регулярними грошовими списаннями;
  • Не приймайте будь-які коди від сумнівних осіб, не надавайте допомогу в активації будь-яких облікових записів, не надсилайте сумнівні SMS та USSD-команди – все це є прямим шляхом до списання грошей з вашого рахунку;
  • Не грайте в телевізійні лотереї і не беріть участь у сумнівних розіграшах;
  • Щоб максимально убезпечити себе від усіх хитрощів шахраїв, обов'язково прочитайте нашу спеціальну статтю про види шахрайства на Мегафоні.

Найвірніший спосіб захистити свій телефон від зайвих списань – використовувати його виключно для дзвінків.

Як уникнути підписок і назавжди позбутися рекламних розсилок

Вибираючи оператора зв'язку, зверніть увагу на віртуальних операторів. Повна відсутність мобільних підписок та рекламних розсилок – це гарна перевага молодого оператора Тінькофф Мобайл. Абоненти інших операторів від них буквально знемагають.Варто пройти за якимось посиланням в інтернеті - і ось на номері висить підписка, що знімає від 3 руб/добу і більше. Також у мережі можна нарватися на шахрайські підписки, що загрожують втратою значно більших сум. Від них не захищені навіть найпросунутіші абоненти.

Підключившись до Тінькофф, ви назавжди забудете про мобільні підписки (у тому числі шахрайські) і рекламні розсилки – їх тут просто немає. Оператор дарує всім абонентам перший місяць зв'язку безкоштовно – 600 хвилин розмов та пакет гігабайт. Також абоненти цього оператора добре захищені від шахраїв через відсутність послуг мобільної комерції. Втомилися від постійних списань, що спустошують рахунок? Перейдіть в Тінькофф і забудьте про них.

В Тінькофф Мобайл послуги підключаються тільки через мобільний додаток і тільки руками самих абонентів. Немає тут і нав'язаних послуг, які часто переходять з безкоштовних до платних.

Безперечною перевагою стане відсутність SMS-розсилок.Оператор не співпрацює з рекламодавцями і не просуває свої продукти через SMS, завдяки чому абоненти позбавлені нав'язливого спаму. Повідомлення про нові продукти публікуються лише на офіційному сайті. Тінькофф Мобайл - оператор без прихованих підписок та розсилок.

Управління послугами здійснюється за допомогою мобільного додатка. Тут підключаються:

  • Віртуальні номери – наприклад, для публікації оголошень;
  • Яндекс.Музика, Звук та BOOM – доступ до мільйонів треків без реклами;
  • Онлайн-кінотеатри Okko та Megogo – тисячі фільмів та серіалів;
  • Визначник прихованих номерів та АнтіАОН – дві корисні послуги.

Підключення послуг здійснюється лише за бажанням абонентів, але ніяк не самим оператором.