Очікування/Утримання виклику Мегафон

Anonim

Послуга «Очікування/Утримання виклику» від загальноросійського оператора Мегафон дозволить вам завжди залишатися на зв'язку та не пропустити важливі виклики. Фактично, вона відкриває другу лінію, якою зможуть додзвонюватись абоненти, поки ви з кимось розмовляєте. За цією ж лінією ви зможете здійснювати вихідні дзвінки, відправляючи поточний дзвінок на утримання. Як працює ця послуга та як керувати дзвінками? Подробиці з цих питань читайте у нашому огляді.

Опис послуги

Почнемо опис послуги з різниці понять:

  • «Чекання виклику» - ситуація, коли ви розмовляєте телефоном, а по другій лінії висить «на очікуванні» ще один вхідний виклик і чекає вашої відповіді;
  • «Утримання виклику» - ситуація, коли ви розмовляєте телефоном і хочете здійснити вихідний дзвінок, надсилаючи поточний виклик на утримання.

Обидві можливості надаються в рамках єдиної послуги «Очікування/Утримання виклику» від Мегафону

Для чого взагалі потрібні подібні послуги? «Чекання дзвінка» дозволить вам не пропустити важливий дзвінок від абонента. Наприклад, ви можете розмовляти по абстрактних справах зі своїми друзями та пропустити дзвінок від грошового клієнта – зайнятість лінії першою розмовою не дозволить дізнатися вам про те, що на ваш номер хтось намагається додзвонитися.

Якби у вас була підключена послуга «Очікування/Утримання виклику», то ви почули б у фоновому режимі спеціальний сигнал, що вказує на наявність другого вхідного дзвінка.

Почувши позивні другого виклику, ви зможете відправити перший дзвінок на очікування та зайнятися другим дзвінком.Також передбачено можливість відхилення другого виклику або завершення відразу обох викликів. Управління здійснюється за допомогою мобільного телефону, на екрані якого буде видно відповідні підказки. Головне, не заплутатися у призначенні кнопок і не розгубити відразу всі прийняті дзвінки.

Щодо «Утримання виклику», то воно зможе допомогти в ситуаціях, коли ви розмовляєте по телефону і хочете зателефонувати за іншим номером – користуючись меню свого телефону, надішліть поточний виклик на утримання, наберіть інший номер (або знайдіть його у своїй телефонній книзі) і зробіть дзвінок.

Далі поговоримо про тарифікацію, оскільки послуга надається не зовсім безкоштовно. Точніше, функція «Очікування виклику» є безкоштовною, а функція «Утримання виклику» тарифікується – її вартість становить 1 рубль версії 2012-2013 років) – тут всі можливості надаються безкоштовно.

Як підключити утримання виклику на Мегафоні

Послуга «Очікування дзвінка» підключається за допомогою USSD-команди 43 (або за допомогою меню свого телефону, у налаштуваннях дзвінків). Щоб перевірити статус послуги, наберіть 43. Що стосується послуги «Утримання виклику», то вона підключена за замовчуванням Якщо утримання не працює, спробуйте вимкнути послугу «Заборона утримання виклику» командою 520.

Як вимкнути утримання виклику Мегафон

Вимкнення послуги «Чекання виклику» здійснюється USSD-командою 43. Для заборони утримання наберіть 520.