Послуга «Кредит довіри» Мегафон

Anonim

Кредитні картки передбачають можливість «піти в мінус», тобто взяти гроші в борг. Така ж можливість є у багатьох абонентів оператора Мегафон. Завдяки цьому можна не турбуватися про те, що баланс підійшов до нуля – спілкуватися можна доти, доки дозволить виділений ліміт. Що таке послуга «Кредит довіри» Мегафон і як нею користуватися? Ми розповімо про це в нашому огляді.

Слід відразу зазначити, що сьогодні послуга «Кредит довіри» має іншу назву – «Плати коли зручно». Але більшість абонентів звикли називати послугу більш справедливою, правильною і відповідною назвою, якою ми і називатимемо її в нашому огляді – це «Кредит довіри».

Опис послуги

Послуга «Кредит довіри» від загальноросійського оператора Мегафон працює практично у всіх російських регіонах. Вона дозволяє залишатися на зв'язку навіть тоді, коли баланс пройшов нульову позначку і навіть упав «нижче за мінус». Раніше у таких ситуаціях доступ до послуг зв'язку блокувався. Сьогодні ми можемо продовжувати дзвонити, відправляти повідомлення і навіть користуватися інтернетом.

«Кредит довіри» від оператора Мегафон надає абонентам своєрідний кредитний ліміт за аналогією з кредитними картками. Він обчислюється за простою формулою – беруться витрати за останні три місяці, з них вираховується середнє арифметичне.

Але це тільки спочатку – надалі абоненти можуть розраховувати на значне збільшення даного показника. Побачити працездатність послуги можна за стандартного запиту балансу – після набору USSD-команди 100, ви побачите на екрані свого мобільного телефону три рядки:

  • Доступно;
  • Наданий ліміт;
  • Баланс.

Напроти кожного рядка вказується та чи інша сума. У рядку «Доступно» вказується загальний доступний баланс, що складається із суми основного балансу та наданого ліміту. У рядку «Наданий ліміт» ми бачимо вирахований для нас розмір ліміту в рамках послуги «Кредит довіри» Мегафон. Щодо рядка «Баланс», то тут нам показується основний баланс, що складається з власних коштів.

Як тільки ми перетнемо нульову позначку і баланс стане негативним, при перевірці балансу ми бачитимемо повідомлення з повідомленням про терміни погашення заборгованості, що утворилася. Тут же буде вказано суму заборгованості за місяць, у якому вона утворилася. Оплачувати заборгованості дуже легко – для цього ми можемо скористатися будь-яким доступним платіжним інструментом.Це можуть бути платіжний термінал, банківська картка або електронна платіжна система (або будь-який інший спосіб поповнення рахунку).

До речі, якщо у нас утвориться непогашена заборгованість, то ми отримаємо два попереджувальні повідомлення – перше надійде 21-го числа, а друге – 26-го поточного місяця. В обох повідомленнях буде зазначено суму оплати, а також термін оплати. Якщо ми не сплатимо заборгованість, то 27 числа номер буде заблоковано Повернути номер із заблокованого стану дуже легко – потрібно буде просто поповнити свій рахунок будь-яким доступним способом.

Також потрібно пам'ятати, що кредитний ліміт, що надається, постійно перераховується – один раз на місяць. Чим більше ми витрачаємо, тим більшим буде перерахований ліміт. Відповідно, при падінні середньої суми видатків кредитний ліміт у рамках послуги «Кредит довіри» від Мегафона буде перерахований у менший бік.

Як підключити «Кредит довіри» на МегаФоні

Якщо вам сподобалася ця послуга і ви хочете взяти кредит на МегаФоні, наберіть на своєму телефоні USSD-команду 5501 або надішліть SMS із текстом «1» (без лапок) на безкоштовний номер 5050. Після підключення послуги вам буде надано той чи інший кредитний ліміт. Перед підключенням послуги переконайтеся, що ваш номер обслуговується в мережі Мегафону більше 90 діб, а до вашого особового рахунку не підключено додаткові номери. А якщо ні, то в наданні ліміту буде відмовлено.

Відмова відбудеться і в тому випадку, якщо середня сума витрат за останні три місяці становитиме менше 170 рублів . Ще одна причина відмови - баланс вашого рахунку нижче, ніж можливий ліміт (потрібно просто поповнити свій рахунок).

Як відключити кредит довіри на Мегафон

Набридло користуватися послугою «Кредит довіри» і ви хочете повернутися до стандартного відображення балансу? Тоді вам потрібно вимкнути послугу за допомогою USSD-команди 5501.Також, відключення здійснюється шляхом відправлення SMS з цифрою «2» (без лапок) на сервісний номер 5050 та шляхом звернення до салонів зв'язку або довідкової служби Мегафону.