Зона покриття Мегафон

Anonim

Компанія Мегафон охопила стільниковим зв'язком практично всю країну. Але це не означає, що ваш мобільний телефон перебуватиме в зоні дії мережі у будь-якій довільній точці. Зона покриття Мегафона величезна, але вона не охоплює 100% території Росії. У цьому ви можете переконатися самостійно, проїхавшись автомобілем між великими містами – райони без зв'язку зустрічаються всюди. Поговоримо про зону охоплення даного оператора.

Карта мережі Мегафон та її особливості

Купуючи SIM-карту того чи іншого оператора, ми зазвичай не замислюємося про зону покриття.

Поки ми знаходимося в місті, зв'язок буде практично в будь-якій його точці. Виняток становлять місця, куди з якихось причин не добиває сигнал з найближчої базової станції. Як не дивно, але таких місць багато - це різні підворіття, невдало розташовані будівлі, напівпідвальні приміщення з товстими стінами, а також внутрішні приміщення в деяких будівлях.

Зону покриття Мегафона слід розглядати тоді, коли має бути переїзд в інший населений пункт або робоче відрядження у тій чи іншій точці улюблений біло-зелений оператор. У великих містах в наявності зв'язку сумніватися не доводиться, але якщо візит до якогось глухого села, то тут можуть виникнути проблеми.

Дивлячись на карту покриття Мегафона, ми можемо відзначити такі місця, де немає мережі:

  • Зони, де немає населених пунктів;
  • Великі лісисті та тайгові території;
  • Райони крайньої півночі та тундри;
  • Деякі далекосхідні регіони.

Мегафон не ставить свої базові станції там, де це економічно невигідно. Але спостерігається й інше явище – мережа відсутня у місцях, де мешкають тисячі осіб та присутні зони покриття інших операторів. Цілком можливо, що поява ще однієї мережі призведе до відсутності належної кількості клієнтів, а на прокладку лінії зв'язку будуть витрачені солідні кошти – саме це стає перешкодою розширення робочої території.

Оцінюючи зону покриття на карті, слід усвідомити ще один момент - карта іноді бреше. Справа в тому, що Мегафон надає комп'ютерну модель, в якій не враховуються особливості поширення радіохвиль. Тому реальне покриття мережі може серйозно відрізнятися від того, що намальовано на сайті оператораНаприклад, зв'язок може працювати там, де зазначено її присутність, і навпаки.

Зони покриття інтернету

Сегодня абонентів більше цікавлять послуги доступу до Інтернету, ніж будь-які інші. Тому на карті виділені такі ділянки:

  • Зона покриття Мегафона 3G – вона займає солідну територію, якщо окинути поглядом усю країну;
  • Зона покриття Мегафона 4G – тут виділяються такі великі міста, як Краснодар, Волгоград, Москва, Санкт-Петербург, Уфа, Оренбург, Кіров та багато інших. В інших місцях карта виглядає так, ніби над нею махнули пір'яною ручкою з чорнилом - участки з 4G нагадують невеликі крапельки, присутні то тут, то там.

Найбільший інтерес викликає карта покриття Мегафон 4G. Настання цієї технології в невеликі населені пункти чекають всюди, але розширення вимагає великих вкладень – технологія 3G теж розвивалася довго, і її досі немає там, де є 3G від інших операторів стільникового зв'язку.

Де знайти карту зони покриття

Карта мережі Мегафон опублікована на офіційному сайті оператора, у розділі «Допомога». Вона створена на основі картографічного сервісу "Яндекс.Карти" і дозволяє оцінити зону покриття в будь-якій точці Росії. На ній показуються такі території:

  • З прийомом голосового зв'язку та інтернету в стандарті 2G – найширше покриття;
  • З впевненим прийомом сигналів стандарту 3G – менше за розмірами, ніж територія з 2G;
  • Мережа стандарту 4G зі швидкістю до 150 Мбіт/сек – відзначається наявність покриття у великих містах та у дрібніших населених пунктах;
  • Мережа стандарту 4G+ зі швидкістю до 300 Мбіт/сек – міста, де працює технологія, можна перерахувати на пальцях.

Также треба пам'ятати, що зазначені дані мають приблизний характерВони не враховують характеру поширення радіохвиль у тих чи інших умовах, метеорологічні умови в даний момент і характерні особливості роботи тих чи інших мобільних пристроїв.