Оплата Мегафон банківською картою через інтернет без комісії

Anonim

За допомогою банківської картки можна не тільки отримати гроші в найближчому банкоматі або розплатитися в інтернет-магазині, а й оплатити мобільний зв'язок. Робиться це дуже легко і просто, причому одразу декількома способами. Наприклад, на Мегафоні оплата банківською карткою можлива як власними технічними засобами, так і за допомогою сторонніх платформ. Що це за платформи і як ми можемо провести оплату «пластиком» – буде розказано у нашому огляді.

Ми розглянемо наступні інструменти проведення платежів з банківських карток на адресу оператора стільникового зв'язку Мегафон:

  • Через онлайн-банкінги;
  • Через сайт оператора;
  • Через офіційний мобільний додаток;
  • За допомогою сторонніх сервісів.

До кожного інструменту ми склали докладну інструкцію.

Платежі через онлайн-банкінги

Провести оплату Мегафону банківською карткою через інтернет, без комісії та додаткових внесків, допоможуть системи інтернет-банкінгів. Їх надають майже всі працюючі в Росії банки. Їхня внутрішня структура може відрізнятися, але майже в кожному з них є можливість провести платіж за свій (або чужий) мобільний телефон. На відміну від платіжних терміналів, такі платежі здійснюються без комісії

Давайте подивимося, як здійснюється оплата на прикладі онлайн-банкінгу Ощадбанку:

  • Авторизуємося в системі за допомогою свого логіну та пароля;
  • Потрапляємо на головну сторінку та переходимо до розділу «Платежі та переклади»;
  • Вибираємо пункт оплати мобільного зв'язку;
  • Вибираємо свого оператора;
  • Вписуємо в поля, що відкрилися, номер свого телефону та суму;
  • Підтверджуємо відправку коштів і чекаємо їх зарахування на свій баланс.

Як правило, кошти доходять до одержувача за лічені секунди – затримки трапляються вкрай рідко. Аналогічним чином здійснюється оплата Мегафона та інших банківських системах – відмінності криються хіба що у структурі платіжного меню.

Платежі через сайт оператора

Логічно припустити, що оплата Мегафону банківською карткою без комісії може бути здійснена через офіційний сайт.І це дійсно так – необхідна платіжна форма знаходиться в розділі «Оплата» Приготуйте свою банківську картку, зайдіть на сторінку поповнення рахунку та вкажіть номер свого мобільного телефону (до речі, регіон обслуговування не має жодного значення). Також впишіть у форму бажану суму.

Далі проводимо вибір способу оплати – банківською карткою (приймаються картки платіжних систем VISA та MasterCard). Натисніть кнопку «Продовжити» та дочекайтеся переходу на форму введення реквізитів «пластику». Тут слід вказати номер картки, термін її дії, ім'я власника картки, а також код CVV/CVC, що знаходиться на звороті. Після цього залишиться підтвердити свої наміри за допомогою SMS.

Додаток від Мегафону

Оплатити Мегафону банківською картою через інтернет допоможе офіційний мобільний додаток. Фактично воно відкриває доступ до повноцінного «Особистого кабінету», але представленого у більш цікавому та зручному для смартфонів та планшетів форматі.Завантажити утиліту можна у своєму магазині додатків – воно доступне для пристроїв на Android, iOS та Windows Phone.

Після встановлення софту від Мегафона можна приступати до проведення операцій. У додатку від Мегафона ви побачите пункт «Поповнити рахунок», як доступні способи оплати фігурують банківські картки та картки оплати (у продажу майже не зустрічаються).

Зверніть увагу, що тут можна зарахувати гроші не тільки на свій баланс, але і на чужий Вбиваємо суму та номер, натискаємо на кнопку «Оплатити» і переходимо до заповнення реквізитів «пластику» - після цього підтверджуємо операцію та чекаємо на зарахування.

Сторонние сервисы

Оплатити Мегафон з карти допоможуть і деякі сторонні сервіси, наприклад, Яндекс.Гроші. Ні, йдеться не про гаманці цієї системи, а про можливість проведення оплати з використанням запропонованої платформи. Заходимо на сайт системи, вибираємо пункт «Мобільний телефон» та вказуємо у формі свій (або чужий) номер та суму.Далі на нас чекають два способи проведення операції:

  • З комісією;
  • Без комісії.

Варіант з комісією дуже простий – просто продовжуємо заповнювати платіжні дані. До підсумкової суми, вписаної у відповідне поле, буде додано 3 рублі (комісія тут фіксована і залежить від суми). Після цього заповнюємо реквізити картки та підтверджуємо свої наміри. Через кілька хвилин кошти будуть зараховані на вказаний телефон.

Якщо хочеться провести оплату Мегафону банківською карткою без комісії, слід налаштувати в системі автоплатіж. Наприклад, ми можемо виставити суму поповнення 100 рублів при досягненні порога в 30 рублів. Користувачам тарифів з абон. платою рекомендується виставити автопоповнення за датою (наприклад, 29 числа кожного місяця).