Як підключити виділену IP-адресу на Мегафоні

Anonim

Для коректної роботи деяких мережевих сервісів необхідний доступ в інтернет з публічною динамічною IP-адресою. Таку адресу в мережі Мегафон можна отримати в рамках послуги «Виділена IP-адреса», доступної всім абонентам оператора. Давайте подивимося, що являє собою виділену IP-адресу в МегаФоні і для чого вона потрібна. Також ми поговоримо про підключення та тарифікацію цієї послуги.

Опис послуги «Виділена IP-адреса» від Мегафону

Деякі банківські системи, що використовуються для віддаленого управління рахунками, працюють при дотриманні особливих правил безпеки.Наприклад, вони вимагають наявності реальної, хай і динамічної, IP-адреси. У стільникових мережах використовуються спільні адреси відразу для багатьох абонентських пристроїв, оскільки забезпечити індивідуальну адресацію для кожного гаджета неможливо – не вистачить пула. Тому для управління деякими банкінгами потрібно підключати спеціальну послугу

Виділена IP-адреса на МегаФоні може стати в нагоді і в тому випадку, якщо потрібно організувати віртуальну мережу VPN для максимально захищеного обміну даними та спілкування. Також VPN задіяні для роботи деяких мережевих іграшок. У будь-якому випадку, абонентському обладнанню буде потрібна виділена динамічна адреса.

Якщо на використовуваному вами месенджері не працює обмін файлами, то це означає одне – вам потрібна виділена IP-адреса. Передача файлів у месенджерах найчастіше здійснюється за справжніми адресами, а всі абоненти в стільникових мережах сидять за спільними адресами – для нормалізації обміну файлами потрібно вживати заходів.

Отримати на МегаФоні виділену IP-адресу дуже легко – для цього потрібно підключити однойменну послугу. Вона передбачає наступну тарифікацію:

  • Абонплата – 3, 6 руб./добу;
  • Єдиноразова плата за підключення - 236 руб.;
  • Тарификація трафіку – згідно з діючими тарифними планами та опціями;
  • Вимкнення послуги – безкоштовно.

При підключенні послуги абоненту виділяється динамічна виділена IP-адреса з діапазонів 195.16.114.0/23 або 78.25.116.0/23. Ніякого впливу швидкість доступу у своїй не оказывается.

Налаштування послуги

Якщо вам потрібен виділений IP на модемі від Мегафона або на будь-якому іншому абонентському пристрої, необхідно переналаштувати обладнання – тут все зводиться до встановлення точки доступу «public.msk» (без лапок). Логін та пароль – gdata. Для проведення налаштувань загляньте в меню модему, смартфона або планшета Якщо з цим виникають якісь проблеми, відвідайте офіс обслуговування, де цим завданням займуться консультанти.

Підключення «Виділеної IP-адреси» на МегаФоні

Давайте подивимося, що потрібно для того, щоб підключити виділений IP на Мегафоні. Найпростіше виконати активацію у своєму «Особистому кабінеті». Після цього потрібно розірвати з'єднання, переналаштувати обладнання, підключитися заново. Не забудьте попередньо поповнити свій рахунок

Другий спосіб підключення – зайти на офіційний сайт, знайти сторінку послуги та вписати свій номер у форму активації. Далі залишиться лише підтвердити свої наміри у повідомленні у відповідь. Після активації виділеної IP-адреси на Мегафоні можна розпочинати повноцінний обмін файлами, створювати VPN-мережі, працювати з інтернет-банкінгами.Також рекомендуємо звернути свою увагу на послугу «Статична IP-адреса», що дозволяє отримати фіксовану постійну адресацію в інтернеті.