Послуга Мегафон «Відеодзвінок»: скільки коштує

Anonim

Відеозв'язок не можна назвати найпопулярнішою телекомунікаційною послугою в стільникових мережах – нею користується обмежена кількість користувачів. Багато людей навіть не знають, що можна дзвонити іншим людям із використанням відеоданих. Відеодзвінок на МегаФоні і є тією послугою, що дозволяє людям бачити один одного на екранах своїх мобільних телефонів. Давайте глянемо, як працює відеодзвінок і для чого він взагалі потрібний.

Відеодзвінок – що це таке

Наприкінці 2008-го року в Росії почали активно розвиватися стільникові мережі третього покоління 3G. Першу свою мережу Мегафон відкрив на території Північного Заходу.Згодом вони з'явилися й інших російських регіонах, зокрема у Москві Московської області. З самого початку мережі третього покоління були націлені на надання послуг високошвидкісного інтернету, можливості проведення сеансів відеозв'язку приділялася мінімальна увага.

Формат 3G дійсно забезпечує високошвидкісний доступ до інтернету. Водночас він дозволяє виконувати відеодзвінки, використовуючи мобільні телефони, які вміють працювати у мережах третього покоління. Типова відмінність таких трубок – наявність фронтальної камери, що дозволяє транслювати обличчя абонента, що розмовляє. При цьому встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення не потрібно.

Відеодзвінок на МегаФоні доступний лише в тому випадку, якщо його підтримують телефони обох абонентів На відміну від Скайпа, де потрібно встановлювати окрему програму, тут нічого встановлювати непотрібно – ви легко здійсните відеодзвінок, якщо у вашому мобільному телефоні є відповідна функція (пошукайте рядок «Відеодзвінок» або «Відеовиклик» у списку дзвінків).

Головні переваги відеодзвінків від Мегафону:

  • Працюють на всіх телефонах з підтримкою 3G та відеодзвінків;
  • Не вимагають встановлення софту;
  • Не потребують додаткових налаштувань;
  • Не потрібні додаткові дані для авторизації – використовуються тільки телефонні номери.

У відеодзвінків на МегаФоні є й певні недоліки:

  • Потрібно витрачати та оплачувати трафік (додатково до вартості дзвінка);
  • Не дуже стабільна робота послуги;
  • Не дуже хороша якість зображення;
  • Відеодзвінок на МегаФоні не працює, якщо один із абонентів знаходиться в роумінгу;
  • Підтримкою відеодзвінка мають далеко не всі мобільні телефони.

Недоліки не найістотніші, але можуть завдати деяких незручностей. Наприклад, якщо зв'язок із мережею не дуже стабільна, відеодзвінок може і не пройти. Зате ми можемо дзвонити з одного регіону в інший, або здійснювати міжнародні відеодзвінки.

Вартість відеодзвінка на МегаФоні

Давайте подивимося, скільки коштує відеодзвінок на Мегафоні. Тут задіюється подвійна схема тарифікації – при відеовиклику оплачуються вихідний дзвінок за даним напрямком і трафік, що використовується,Тому найвигідніше користуватися відеодзвінками тим, хто обслуговується на пакетних тарифних планах – тут надаються як хвилини, так і доступ в інтернет.

Як здійснити відеодзвінок

Якщо ви задумалися над тим, як підключити відеодзвінок на Мегафоні, то ми вас потішимо - нічого тут підключати не потрібно. Головне, щоб обидва телефони були зареєстровані в мережах 3G і мали підтримку здійснення відеодзвінківВибираємо зі своєї телефонної книжки потрібного абонента, активуємо контекстне меню, вибираємо відеодзвінок – через кілька секунд зв'язок буде встановлений.

У процесі проведення сеансу зв'язку можна виконувати такі дії:

  • Вимикати та включати мікрофон;
  • Вимикати та вимикати трансляцію;
  • Транслювати зображення замість відео;
  • Переключати камеру трансляції.