Як перейти на Мегафон із збереженням номера

Anonim

Тарифи мобільних операторів постійно змінюються – кожен прагне запропонувати поточним та потенційним абонентам найвигідніші умови обслуговування. Тим не менш, у деяких людей періодично виникає бажання піти до іншого оператора. Зупиняє одне – зміна номера загрожує багатьма неприємностями. А оскільки «мобільне рабство» вже скасували, то проблем поменшало. Давайте подивимося, як перейти на Мегафон зі збереженням номера.

MNP – перехід у Мегафон зі збереженням номера

Скарги на неможливість змінити оператора зі збереженням номера були почуті - нещодавно ця послуга була впроваджена у зв'язку з вимогами Законодавства Росії.З тих пір абоненти можуть спокійно переходити до Мегафону та до інших операторів зі збереженням свого телефонного номера Деякий час послуга працювала зі збоями, зв'язок був не дуже стабільним. Але сьогодні все працює як годинник - точно і без збоїв.

Процедура збереження номера дуже важлива. Вона дозволяє:

  • Обійтися без трудомісткого оповіщення своїх співрозмовників про зміну номера;
  • Не розгубити зв'язок з клієнтами та партнерами;
  • Отримати більш вигідну тарифікацію шляхом переходу до іншого оператора.

Поки «мобільне рабство» було в силі, зміна номера змушувала абонентів сповіщати своїх співрозмовників про зміну номера – спеціально для цього було розроблено відповідні послуги. Але цього було недостатньо, оскільки виникала серйозна плутанина. До того ж ці послуги передбачають необхідність збереження активності свого старого номера.

Гірше всього доводилося абонентам, які займалися власною справою – у цій ситуації зміна телефонного номера може призвести до справжнісінької катастрофи. Зайнятий бізнесом клієнт просто не має можливості змінювати свій номер, оскільки він розгубить усіх своїх клієнтів, як існуючих, так і потенційних. Тому можливість перейти в Мегафон зі збереженням номера була сприйнята з ентузіазмом.

Умови переходу

Перш ніж ми розповімо, як перейти на Мегафон зі збереженням номера, слід поговорити про умови переходу. Вони не найсуворіші, здебільшого на них можна не звертати уваги. Ось ці умови:

  • Поточний номер, з яким ви збираєтеся перейти в Мегафон, має бути оформлений на вас. Якщо це не так, переоформіть номер на себе , відвідавши салон свого оператора зі справжнім власником номера;
  • На телефоні відсутня заборгованість – переконайтеся, що у вас позитивний баланс;
  • Номер не повинен перебувати в будь-якому блокуванні (у тому числі і в судовому) – можна перевірити у своєму «Особистому кабінеті»;
  • Ваш номер обслуговування в поточному регіоні – міжрегіональні переходи не здійснюються;
  • З моменту останнього перенесення зі збереженням номера пройшло понад 60 діб.

Якщо номер оформлений на вас, ви знаходитесь у своєму регіоні, ваш телефон працює і на ньому немає заборгованості, ви можете сміливо перейти на Мегафон із збереженням номера.

Процес переходу

Давайте подивимося, як перейти на Мегафон зі своїм номером. Спочатку необхідно визначитися з тарифним планом. Ми рекомендуємо скористатися одним із тарифів лінійки «Все включено» - тут ви знайдете пакети хвилин, SMS та трафіку за ту чи іншу абонентську плату.Мегафон приготував оптимальні пропозиції як для маломовних абонентів, так і для найактивніших. Тепер розглянемо способи переходу – їх два:

  • В офісі – щоб перейти на Мегафон зі збереженням номера, зверніться до найближчого офісу обслуговування з паспортом. Напишіть заяву на перенесення номера, визначтеся з тарифним планом, заплатіть 100 рублів за перенесення. У заяві необхідно вказати, коли ви хочете перейти до оператора – максимально швидко чи певної дати. Після заповнення заяви ви отримаєте тимчасову SIM-картку – вказану дату вона буде прив'язана до вашого старого номера, але обслуговуватиметься у МегаФоні;
  • З безкоштовною доставкою – якщо ви не хочете нікуди ходити, ви можете перейти в Мегафон зі збереженням номера прямо вдома або на робочому місці. До вас під'їде фахівець із SIM-картою та необхідними документами, допоможе підписати заяву. Вартість переходу оплачується фахівцю до рук.Через деякий час тимчасова SIM-картка перетвориться на постійну, з поточним номером. Для виклику фахівця заповніть онлайн-заявку на сайті Мегафону.

Таким чином, перейти на Мегафон зі збереженням свого телефонного номера дуже легко – потрібно лише трохи метушні з документами та трохи терпіння.

Перехід до Мегафону відбудеться на восьмий день після підписання документів . Про всі операції ви отримуватимете SMS-повідомлення. На дев'ятий день стара SIM-картка стане неактивною, а ваш номер буде повністю перенесено до нового оператора. Термін переходу ви можете вказати і самостійно - він становить від 8 діб до півроку.