Білайн або Мегафон

Anonim

Порівнювати операторів – справа дуже складна, тому що тут у цьому процесі досить багато ключових факторів. Проте, абоненти нерідко спантеличуються пошуком вирішення цього завдання. У цьому огляді ми розглянемо, Білайн або Мегафон - що краще і кому з цих операторів віддати перевагу. Вибір відповідного варіанта дійсно складний, але ми постараємося знайти найбільш оптимальне рішення.

Вибір по зоні покриття

Давайте глянемо, який зв'язок краще - Мегафон або Білайн. Для початку слід було б уточнити, чи є сигнал даних операторів у тих точках, де ви буваєте найчастіше.Наприклад, на роботі, на дачі, на улюбленому місці відпочинку. Існують місця, де ловиться тільки один оператор або відсутній один найпотрібніший – ситуації бувають усілякі.

Уточнити наявність зони покриття можна двома способами:

  • Зателефонувавши до довідкової служби Білайна або Мегафона;
  • Заглянути на офіційні сайти для перегляду зони мовлення;
  • Провести практичний експеримент (дасть найточніші результати).

У межах міста визначити хто краще – проблематично, оскільки всі оператори прагнуть забезпечити максимально повне покриття. А ось за містом спливають огріхи – десь приймається тільки Білайн, а десь ловиться тільки Мегафон. .

Вибір за тарифами

Мегафон чи Білайн – що краще, де краще тарифи, чому віддати перевагу? Запитань багато, а відповідей ще більше. Обидва оператори готові запропонувати своїм абонентам масу тарифних планів, що відрізняються різним наповненням.

Ось на що потрібно орієнтуватися при виборі тарифу:

  • На розмір абонентської плати;
  • На вартість дзвінків абонентам інших операторів;
  • На вартість міжгороду;
  • На кількість включених послуг;
  • На вартість послуг за межами включених пакетів.

Зазвичай оператори пропонують найбільш вигідні розцінки тільки на внутрішньомережеві дзвінки – Багато тарифів передбачають відмінні внутрішньомережеві безліміти. Але в питанні про те, що краще, слід оцінювати й інші пакети.

Вибір інтернет-послуг

Давайте глянемо, який інтернет краще - Мегафон або Білайн. Тут важлива не так вартість модемів, як вартість послуг. Наприклад, на Мегафоні є такі вигідні пропозиції:

  • 36 Гб за 890 руб./міс;
  • 30 Гб вдень і безліміт вночі за 1290 руб./міс;
  • 20 Гб трафіку, додатковий трафік для музики, соцмереж та месенджерів, безлімітні SMS та 5000 хвилин по Росії за 3000 руб./міс.

Остання пропозиція націлена на доступ в інтернет зі смартфона, з одночасним використанням дзвінків та текстових повідомлень.

Вигідні пропозиції від Білайна для смартфона:

  • Тариф «Все 5», що включає 15 Гб звичайного трафіку, безлімітні соцмережі, 5000 хвилин і 500 SMS за 83, 3 руб./добу;
  • Тариф «Все за 1800 постоплата» з 30 Гб трафіку, 3000 SMS та 3300 хв за 1800 руб./місяць;
  • Тариф «Зовсім ВСІ» з пакетом на 60 Гб та преміальною тарифікацією в роумінгу за 6000 руб./міс.

Для модемів найвигіднішим є тариф «Інтернет для комп'ютера» - 25 Гб за 1200 руб/міс. Починаючи з другого місяця використання кількість трафіку зростає вдвічі.

Можна довго сперечатися, який модем краще - Мегафон або Білайн. Але тут вся справа впирається в наявність зони покриття в потрібній точці і в наповнення пакетів трафіку.

Краще всього той модем, який забезпечує максимальну швидкість і стабільний зв'язок

Вибір за контактами

Якщо у вас є сумніви у виборі, і ви не знаєте, що краще вибрати, рекомендуємо заглянути у свою телефонну книгу. Тут слід оцінити кількість абонентів Мегафону та Білайну. Виходячи з цього, краще вибрати того оператора, абонентів якого у вашій телефонній книзі більше Якщо все ваше оточення користується послугами Білайна, сміливо купуйте SIM-карту чорно-жовтого оператора. В іншому випадку краще вибрати SIM-карту Мегафону.

Перехід між операторами зі своїм номером

Якщо ви не змогли вирішити, що краще, Мегафон або Білайн, ви можете придбати будь-яку SIM-карту - згодом у вас буде можливість міграції з Білайна до Мегафону і без втрати свого номера. Процес переходу досить тривалий, зате дозволяє позбутися зміни номера і складнощів, що випливають за цим.