Послуга «Заборона виклику» Мегафон: як підключити

Anonim

Користуючись мобільним телефоном, необхідно бути обережними і уважно вводити номери для дзвінків. Помилка в одній цифрі може призвести до дзвінка до іншого міста або навіть до іншої країни. Те саме стосується і роумінгу, де розцінки на зв'язок досить серйозні. Для того, щоб випадково не здійснити той чи інший дзвінок, слід використовувати послугу «Заборона виклику» від Мегафону. У цьому огляді ви отримаєте максимум інформації про цю корисну послугу.

Опис послуги «Заборона виклику» від Мегафон

«Заборона виклику» на Мегафоні не можна назвати найпопулярнішою послугою.Більшість абонентів про неї навіть не знає. Тим не менш, вона може принести користь, захистивши абонента від здійснення дзвінків з високою вартістю - Це надзвичайно дорогий напрямок. І повернути випадково витрачені гроші буде проблематично.

Для того щоб запобігти втраті коштів через неправильно набраний номер, необхідно зробити наступні кроки:

  • Занести всі важливі номери до своєї телефонної книги – так, деякі люди примудряються набирати номери по-старому, в ручному режимі;
  • Перед здійсненням виклику перевірити правильність набору номера;
  • Скористатися «Забороною виклику» від Мегафону.

Так, якщо номери будуть занесені до телефонної книги, помилитися буде просто неможливо – тільки якщо телефони забиті правильно і без помилок.Контроль своїх дій теж дуже важливий, тому що неакуратність і неуважність є причиною втрати коштів. Ну а послуга, про яку йтиметься далі, дозволить відчути додатковий спокій при здійсненні будь-яких операцій зі своїм телефоном.

Послуга «Заборона виклику» від Мегафону дозволить уникнути непередбачених витрат під час здійснення голосових та деяких інших дзвінків. Вона блокує додзвон на рівні мережі. Тобто, навіть якщо переставити SIM-карту в інший телефон, встановлені блокування збережуться не з дня їх появи.

«Заборона виклику» від Мегафону дозволяє блокувати наступні типи дзвінків – наведемо їх разом із кодами:

  • Всі вихідні (код 33) – з такими налаштуваннями зателефонувати кудись не вийде;
  • Міжнародні дзвінки (код 331) – хороший спосіб заборонити найвитратніший напрямок зв'язку;
  • Міжнародні дзвінки в міжнародному роумінгу (код 332) – вони характеризуються максимальною вартістю, і їх також можна заборонити;
  • Всі вхідні дзвінки (код 35) – відмінна можливість повністю убезпечитися від абонентів, що називають;
  • Вхідні до міжнародного роумінгу (код 351) – ще один спосіб економії.

Також передбачені заборони типу викликів – це звичайні голосові дзвінки, дзвінки типу «дані» і «факс». Ось коди заборон:

  • Код 10 – забороняються будь-які типи дзвінків, крім дзвінків на 112;
  • Код 11 – забороняється голосовий зв'язок в обох напрямках, крім викликів на 112;
  • Код 13 – заборона факсимільних повідомлень;
  • Код 16 – заборона надсилання «даних» і текстових повідомлень, у роботі залишаються виклики типу «факс і голос».

Давайте тепер пройдемося з практичної сторони питання.

Використання команд з кодами

Настав час обговорити, як користуватися заборонами та їх кодами. Вони відправляються в мережу у вигляді найпростіших команд Наприклад, для заборони всіх дзвінків слід відправити команду код_заборонипароль. Якщо потрібно заборонити певний тип дзвінків, синтаксис команди буде наступним - код_заборонипарольтип_дзвінка. Пароль за замовчуванням – 1111 (його можна змінити).

Давайте глянемо, як зробити заборону вхідних дзвінків на Мегафоні. Для цього набираємо код 351111. Якщо потрібно заборонити вхідні у міжнародному роумінгу, відправляємо команду 3511111. Для того щоб активувати заборону вихідних дзвінків на Мегафоні, набираємо команду 331111 - тепер зателефонувати будь-куди буде неможливо. Для заборони вихідних на кшталт «факс» набираємо 35111113.

Як зняти заборону виклику на Мегафоні

Щоб вимкнути заборону виклику на МегаФоні, слід замінити першу зірочку на символ решітки. Наприклад, для дезактивації заборони весь вихідний зв'язок необхідно скористатися командою 3510. Зверніть увагу, що послуга «Заборона виклику» надається абсолютно безкоштовно та без будь-якої плати за відправку команд Для керування послугою можна використовувати меню налаштувань дзвінків у своєму мобільному телефоні або смартфоні.