Немає мережі Мегафон (пропала мережа)

Anonim

Компанія Мегафон може похвалитися пристойною зоною охоплення стільникового зв'язку – вона є практично у всіх регіонах, тому проблеми зі зв'язком трапляються рідко. Стабільний прийом, якісні голосові послуги, порівняно швидкий інтернет – ось чим може порадувати цей оператор. Давайте подивимося, що робити, якщо немає мережі на Мегафоні. Таке зрідка трапляється, і на це є безліч причин.

Технічні роботи у оператора

Якщо зникла мережа Мегафона на телефоні, слід відразу ж зробити одну просту операцію – перезавантажити мобільний телефон і дочекатися повторної реєстрації в мережі.Ця процедура є універсальною, тобто, слід перезавантажувати телефон кожного разу, як він перестане бачити сигнал мережі!

Якщо перезавантаження телефону не принесло видимих ​​результатів, цілком можливо, що Мегафон проводить в мережі якісь заходи. Саме це може спричинити відсутність прийому. Щоб перевірити здогад, бажано якось уточнити, чи є прийом в інших абонентів. Якщо відсутність зв'язку носить масовий характер, то проблема криється в технічних поломках або роботах на операторському устаткуванні - зачекайте 20-30 хвилин, після чого спробуйте повторно перезавантажити телефон.

Спорт зіпсувався телефон

На жаль, жоден мобільний телефон не застрахований від поломки – забезпечити 100%-ву надійність за нинішніх технологій просто неможливо. Якщо ви виявили відсутність мережі на Мегафоні на своєму телефоні та її присутність на чужих трубках, швидше за все, щось трапилося з вашим пристроєм.Перевірити працездатність мобільного телефону можна за допомогою іншої SIM-карти Якщо мобільник так і не працює, віддайте його в ремонт, вибравши сервісний центр.

Спортилася SIM-карта

Деякі абоненти сприймають факти поломок SIM-карток з подивом на обличчі. Насправді нічого дивного тут немає. Як і будь-який інший електронний прилад чи модуль, SIM-карта може вийти з ладу – адже всередині неї встановлено мікросхему. Якщо вона зламається, телефон не зможе зареєструвати в Мегафон. Результатом стане повна відсутність зв'язку – індикатор антени не відображатиме наявність сигналу мережі.

Але засмучуватися рано – хоч SIM-карта і вийшла з ладу, ви завжди можете відновити доступ до свого телефонного номера Для цього потрібно озброїтися паспортом та звернутися до найближчого офісу обслуговування Мегафону. Тут вам видадуть дублікат SIM-карти, який потрібно буде встановити у телефон – тепер мобільний телефон зможе зареєструватися в мережі.

Немає мережі в даній місцевості

Тепер ви знаєте, що робити, якщо не працює СІМ-карта Мегафона і немає мережі – потрібно звернутися до офісу обслуговування за дублікатом. При цьому на номері повністю зберігаються баланс, тариф і набори послуг. Давайте дізнаємося, що робити, якщо ви прибули в якийсь населений пункт і виявили відсутність покриття мережі Мегафон. Для початку слід відправити телефон на перезавантаження – цілком можливо, що виникла якась мережева помилка, що заважає реєстрації мобільного телефону.

Якщо перезавантаження допомогло, це добре. Але якщо результати виявилися негативними, необхідно переконатися, що в цій місцевості є зона покриття Мегафона. У Росії справді є населені пункти, де працює обмежена кількість операторів – наприклад, лише МТС чи лише Білайн. Цілком можливо, що вам пощастило забратися в місця, де немає Мегафону.

Тепер ви знаєте, що робити, якщо немає мережі Мегафону – потрібно послідовно перевірити:

  • Працездатність телефону;
  • Працездатність SIM-карти;
  • Наявність Мегафона в тій чи іншій місцевості.

Якщо ви точно знаєте, що мережа тут є, але реєстрація з якоїсь причини не відбувається, слід зайти в налаштування та виконати ручний пошук – іноді це допомагає, якщо немає мережі на Мегафоні.