Чому на Мегафон мобільна мережа недоступна

Anonim

Сотовий зв'язок передбачає використання тих чи інших частотних діапазонів. Тут не працюють жодні інші системи зв'язку, що забезпечує якісну передачу даних між мобільними телефонами та базовими станціями. Але через деякі причини мережа може виявитися недоступною, про що повідомляє телефон при спробі додзвонити на будь-який номер. Давайте подивимося, що робити при помилці «Мобільна мережа недоступна» на Мегафоні. У більшості випадків проблема вирішується досить легко.

Перезавантаження

Стільниковий зв'язок – штука дуже складна.У мережі того ж мегафону працюють мільйони телефонів, модемів, планшетів та інших пристроїв. Сама мережа складається з багатьох базових станцій, комутаторів, центрів управління та іншого обладнання. Тобто система зв'язку досить складна, хоч і стійка. Але від помилок ніхто не застрахований - збої можуть спостерігатися як на стороні Мегафона, так і на самих абонентів.

Якщо телефон повідомляє про те, що мобільна мережа недоступна, його потрібно просто перезавантажити. Перезавантаження – універсальний спосіб привести до тями будь-який цифровий пристрій Воно може повиснути повністю або частково, втрачаючи всю функціональність або його частину. Тому на багатьох пристроях (від роутера до комп'ютера) передбачено кнопку перезавантаження. У смартфонах ця операція виконується за допомогою однойменної функції або банальним циклом вимкнення/вмикання.

Давайте подивимося, що відбувається під час перезавантаження:

  • Очищається оперативна пам'ять пристрою;
  • Операційна система завантажується з нуля;
  • Здійснюється перезапуск різних модулів та служб;
  • Здійснюється повторна реєстрація телефону в стільниковій мережі.

Якщо ви використовуєте Мегафон, а на екрані вашого телефону раптом з'явився напис «Мобільна мережа недоступна», сміливо відправляйте апарат на перезавантаження.

Збій в мережі

Якщо спроба зателефонувати будь-якій людині не вдалася через помилку Мегафона «Мережа не знайдена», необхідно поглянути на індикатор мережі (це вертикальні або горизонтальні палички, що вказують на якість прийому).

Якщо тут порожньо, то це вказує:

  • На відсутність покриття мережі в конкретній точці;
  • На відсутність працездатності мережі;
  • На збій зв'язку з базовою станцією на стороні телефону.

З першим випадком все зрозуміло – якщо мобільна мережа недоступна, потрібно просто знайти ділянку, де вона є. Подібні ситуації часто виникають за містом, де базових станцій у рази менше, ніж у межах міста.

У другому випадку поява напису «Мобільна мережа недоступна» на МегаФоні може бути пов'язана з якимись технічними роботами на стороні оператора. Ситуація вкрай рідкісна, оскільки операторське обладнання має високу стійкість. З'ясувати, на чиєму боці поломка, дуже легко – достатньо спробувати додзвонитися з іншого телефону.

У третьому випадку помилка виникає на боці мобільного телефону (або будь-якого іншого мобільного пристрою).Спробуйте надіслати апарат на перезавантаження та спробувати зателефонувати ще раз. Якщо симптоми повторюються і на інших SIM-картах, справа однозначно в телефоні. Його потрібно віддати в ремонтну майстерню (або здати за гарантією), де їм займуться досвідчені фахівці.

Помилка в роумінгу

Помилка «Мережа не знайдена» на МегаФоні може виникати в роумінгу, особливо в міжнародному. Іноді закордонні оператори не реєструють SIM-карту в автоматичному режимі Причини можуть бути різними, але рішення тут одне – слід випробувати ручний вибір мережі в налаштуваннях трубки. Аналогічним чином вирішується проблема і у внутрішньомережевому роумінгу (але найчастіше тут усе працює нормально).

Китайські телефони

Ще одна причина появи помилки «Мобільна мережа недоступна» на Мегафоні – використання смартфонів та телефонів з «кривими» китайськими прошивками. Як показує практика,

помилки при використанні несертифікованої техніки дійсно можливіІ позбутися їх дуже складно – хіба що перепрошити пристрій у якомусь сервісі (за умови наявності альтернативної або новішої прошивки). Порада тут одна - купуйте тільки сертифіковані трубки, планшети та модеми.