Інформаційна карта Мегафон

Anonim

На території Російської Федерації продаж SIM-карт стільникових операторів здійснюється при пред'явленні документа, що засвідчує особу, а також під час укладання договору на надання послуг зв'язку. Решта способів продажу є незаконними. Це стосується всіх операторів, у тому числі до Мегафону. Купуючи його SIM-карту, ми отримуємо у своє розпорядження договір із заповненими персональними даними. Інша назва цього документа – інформаційна карта Мегафону. Давайте подивимося, що являє собою ця карта і для чого вона потрібна.

Інформаційна карта Мегафон – що це

Придбати SIM-карту Мегафону без укладання договору про надання послуг зв'язку не можна – це незаконно. І якщо десь хтось продає сімки без вимоги по пред'явленню паспорта, рекомендуємо не зв'язуватися з таким продавцем. Вся справа в тому, що він порушує закон, реалізуючи SIM-картки без укладання договору Звичайно ж, насправді договір може бути і укладений, тільки незрозуміло на кого. Інформаційна карта Мегафону - це частина договору на надання послуг зв'язку.

Тут вказуються такі дані:

  • Прізвище, ім'я та по батькові абонента;
  • Дані паспорти або іншого документа, що засвідчує особу;
  • Дата народження абонента;
  • Проживання абонента.

Якщо абонент є юридичною особою, то до інформаційної картки Мегафону вноситься інформація про цю юрособу:

  • Найменування компанії або підприємства;
  • Прізвище, ім'я та по батькові керівника/відповідальної особи;
  • Юридична адреса;
  • Банківські реквізити підприємства;
  • Адреса доставки кореспонденції.

Наприкінці інформаційної карти Мегафон ставиться підпис абонента, юрособи або представника.

Для чого потрібен договір

Тепер ви знаєте, що таке інформаційна карта Мегафона – фактично це договір на надання послуг зв'язку із зазначенням персональних даних абонента. Поставивши під ним свій підпис, ми підтверджуємо правильність зазначеної інформації та свою згоду з умовами договору. Якщо ж підійти до справи з юридичного боку, то інформаційна карта Мегафона – це лише додаток до договору, текст якого опублікований на сайті оператора.Цей текст ви можете запросити у консультанта офісу обслуговування, але пам'ятайте, що він займає кілька десятків сторінок.

Підписавши інформаційну карту Мегафону, ви висловлюєте згоду з умовами надання послуг зв'язку Тобто, навіть якщо оператор щось змінить у тарифах або раптом вимагатиме з вас грошей на честь оплати заборгованості на іншому номері, пам'ятайте, що ви з усім цим погодилися заздалегідь. І ваша фраза «я не читав договір» нікого не хвилює – в інформаційній карті вже стоїть ваш підпис, що означає вашу повну та беззастережну згоду з його умовами та положеннями.

Подача претензій

Інформаційна карта не потрібна під час обслуговування в офісі обслуговування. Але абонент повинен зберігати її, тому що вона може знадобитися при виникненні будь-яких спірних ситуацій. Друга копія інформаційної карти зберігається в самому Мегафоні у паперовому та відсканованому вигляді.Якщо раптом за вами виявиться номер, який ви не купували, і за яким рахується борг, ви можете написати претензію та оскаржити заборгованість – у цьому випадку фахівці Мегафона уточнять, чи підписували ви договір чи ні.

Спірні ситуації виникають досить часто. Адже випадків, коли на абонентах раптом починають числитися десятки номерів, більш ніж повно. Заборгованість, що виникає на цих номерах, стягується за допомогою розсилки листів. І якщо вам надійшов лист, що ви колись підписали інформаційну картку та придбали номер, але ви точно знаєте, що не купували його, сміливо звертайтесь до офісу Мегафона з претензією.