Як підключити статичну IP-адресу до сімки Мегафон

Anonim

Переважна більшість користувачів мобільного інтернету від Мегафона навіть не знає про те, що таке статична IP-адреса. І це не дивно - він використовується тільки в окремих випадках, про що ми розповімо в рамках цієї статті. Ми розповімо, як підключити послугу «Статична IP адреса» від Мегафону та як налаштувати обладнання на роботу з цією послугою. Запевняємо вас, нічого складного у цьому немає. І звертатися до офісу обслуговування для підключення цієї можливості сьогодні не обов'язково.

Для чого потрібна статична IP-адреса

IP-адреса призначається кожному комп'ютеру та кожному пристрої в будь-якій комп'ютерній мережі, в тому числі і в інтернеті.Але коли ми підключаємося через бездротовий модем, нам видається внутрішня IP-адреса мережі Мегафону, без «статики». У більшості випадків цього і не потрібно - браузер зможе спокійно відкривати будь-які сайти, Skype зможе додзвонитися іншим контактам, та й усілякі месенджери працюватимуть справно і без збоїв.

Статична IP-адреса необхідна обмеженій кількості користувачів. При підключенні однойменної послуги від Мегафона, абоненту видається певна IP-адреса, унікальна для всього інтернету. Знаючи цю адресу і скориставшись спеціальним програмним забезпеченням, можна отримати доступ до свого комп'ютера з будь-якої точки світу.

Давайте подивимося, навіщо потрібна статична IP-адреса від Мегафона:

  • Системним адміністраторам для управління серверами – наявність «статики» дозволяє забезпечити підвищену безпеку доступу;
  • Бухгалтерам для зв'язку з онлайн-банкінгами – деякі банки висувають особливі вимоги до інтернет-з'єднання;
  • Іншим працівникам IT-сфери для доступу до будь-яких мережевих ресурсів (наприклад, до хостингу чи робочого серверу);
  • Для дистанційного керування комп'ютерами та іншими пристроями – у цьому випадку без статичної IP-адреси не обійтися;
  • Для роботи деяких ігор та організації домашніх ігрових серверів – у цьому випадку статична адресація забезпечить доступ до комп'ютера ззовні.

Як бачимо, коло розв'язуваних завдань досить вузьке. Але якщо вам необхідні ці та інші можливості, сміливо підключайте собі дану послугу.

Підключення послуги

Давайте подивимося, як підключити статичну IP-адресу до сімка Мегафона. Ще кілька років тому для цього потрібно було завітати до найближчого офісу обслуговування для написання відповідної заяви.Після деяких операцій з абонентською базою, фахівець офісу видавав клієнтові ту чи іншу адресу, призначену системою. Сьогодні цю операцію можна виконати самостійно, не виходячи з дому чи офісу.

Для підключення статичної IP-адреси від Мегафону, необхідно зателефонувати до довідкової служби за телефоном 0500 або 8-812-960-05-00. Повідомте консультанту, що ви хочете підключити цю послугу Він уточнить ваші паспортні дані та виконає всі необхідні дії. Після цього вам залишиться зробити деякі налаштування. Видана адресація закріплюється за абонентом Мегафона протягом усього терміну підключення послуги.

Абонентська плата за статичну IP-адресу від Мегафона становить 10 руб./добу, плата за підключення - 500 рублів одноразово. Що стосується вартості трафіку, то тут все залежить від тарифного плану або використовуваної опції.

Налаштування послуги

Налаштування Мегафону зі статичною IP-адресою зводиться до прописування точки доступу FixedIP.nw. Відкрийте керуючу програму свого модему, знайдіть там налаштування з'єднання та змініть ім'я точки доступу – ось і всі налаштування. Після встановлення з'єднання ви зможете побачити у його властивостях видану вам статичну IP-адресу.

Користуючись даною послугою від оператора Мегафон, слід пам'ятати, що вона не надається в міжнародному роумінгу Ще одна цікава особливість – користуючись даною послугою, ви не зможете встановити з'єднання між двома комп'ютерами зі статичною адресацією. З чим пов'язане таке обмеження – невідомо.