Як розлочити Мегафон-модем під сімки всіх операторів

Anonim

Російський оператор стільникового зв'язку Мегафон готовий надати своїм абонентам доступ до недорогого мобільного інтернету. Швидкості тут досить високі, а зручнішого зв'язку з мережею прийнято використовувати бездротові модеми. Але іноді після покупки модему виявляється, що у вибраній точці немає прийому, а повернути SIM-карту з модемом буде складно.

Тому зараз ми розглянемо, як розлочити Мегафон-модем і встановити SIM-карту від іншого оператора. Що станеться, якщо встановити модем від Мегафона SIM-карту іншого стільникового оператора? На моніторі ми побачимо запрошення ввести код розблокування.Причому все про все дається всього 10 спроб, підібрати код ми зможемо. Тому спробуємо отримати код іншим способом.

Ніколи не намагайтеся вгадати код розблокування модему – на введення коду відводиться всього 10 спроб. Якщо всі 10 спроб виявляться невдалими, то для розблокування модему доведеться звернутися до сервісного центру – сам модем у цьому випадку взагалі перестане бачити якісь SIM-карти.

За допомогою сторонніх сервісів

Для того щоб розлочити Мегафон-модем, ми можемо скористатися сторонніми сервісами, які є у багатьох присутніх на просторах Всесвітньої павутини. Ми можемо знайти ці сервіси через пошукові системи, тому жодних складнощів із цим питанням не буде. Код розблокування у більшості модемів прив'язаний до IMEI – він друкується на задніх кришках модемів.

Провести розблокування через інтернет-сервіси дуже просто – вибираємо модель модему, вказуємо його IMEI, після чого чекаємо на отримання коду розблокування.Далі запускаємо програму «Мегафон Інтернет», чекаємо появи вікна з введенням коду розблокування та вводимо отриманий код. Після цього модем розблокується, і в нього можна буде встановити SIM-карту від будь-якого оператора зв'язку.

За допомогою спеціалізованих форумів

До речі, деякі вищезгадані сервіси можуть бути платними. Тому для отримання кодів розблокування ми можемо звернутися на один із спеціалізованих форумів, наприклад, на 4pda. Саме тут можна отримати максимум інформації про розблокування модемів від будь-яких стільникових операторів та виробників. Тут є спеціалізована гілка, в якій кожен користувач може безкоштовно запросити код розблокування, надавши дані модему:

  • IMEI;
  • Модель;
  • Версію прошивки.

Як дізнатися версію прошивки – читайте у наступному розділі нашої статті.

За допомогою програми DC–Unlocker

Прошити модем від Мегафона під SIM-картки будь-яких операторів допоможе програма DC-Unlocker. Її можна завантажити на офіційному сайті розробника. Запускаємо програму, підключаємо модем і тиснемо мишкою на зображення з лупою - софт автоматично визначить модем, виведе IMEI і версію прошивки (вона була потрібна для запиту коду розблокування на форумах).

Плюсом даної програми є те, що вона вміє працювати практично з будь-якими бездротовими модемами від мобільних операторів. Заглянувши в список моделей, що підтримуються, можна здивуватися тому, скільки модемів вже було випущено розробниками.

Щодо недоліків програми, то це те, що функціонал з розблокування платний – для оплати потрібно відвідати сайт розробника та придбати там «кредити». Кількість кредитів залежить від моделі модему (на сайті є розділ, в якому буде вказана вартість отримання коду розблокування).Так як це зарубіжний розробник, то оплата здійснюється в євро.

Пройшовши реєстрацію на сайті розробника та внісши необхідну суму, ми отримаємо логін з паролем, які потрібно ввести в вікні програми. Перевіряємо правильність введення, чекаємо на позитивну відповідь, після чого тиснемо на кнопку «Розблокувати». Через кілька секунд наш модем буде автоматично розблоковано – можна встановлювати SIM-карту іншого оператора.

За допомогою HUAWEI Unlock code calculator

Програма HUAWEI Unlock code calculator допоможе нам швидко та безкоштовно отримати код розблокування для модемів від торгової марки HUAWEI. Знаходимо, завантажуємо та запускаємо програму, отримуємо два коди – «v1 code» та «v2 code». Послідовно вводимо у віконце із запитом обидва коди, один з них виявиться вірним. Після цього ми зможемо використовувати в модемі будь-які SIM-картки.

Встановлюємо керуючий софт

Деякі керуючі програми не відображають віконця введення коду розблокування, а просто повідомляють нам про те, що SIM-картка пошкоджена. Що робити у цьому випадку? Намагаючись обійтися без прошивки модему, завантажуємо з сайту виробника оригінальну універсальну програму HUAWEI Modem – беремо останню версію. Встановлюємо її на комп'ютер – програма визначить модем і виведе віконце розблокування. Аналогічно чинимо з модемами від інших виробників.

Заключні налаштування

Ми вже знаємо, як прошити модем Мегафон під всі сімки і отримати в розпорядження пристрій, готовий працювати з будь-якими SIM-картами. Але це ще не все – щоб модем зміг працювати з іншою мережею, потрібно зайти в його керуючу програму і створити там інтернет-профіль, в якому вказуються наступні параметри:

  • Ім'я профілю – будь-яке, на ваш вибір;
  • Номер дозвону - 99;
  • Точка доступу (APN) – internet.mts.ru для оператора МТС, internet.beeline.ru для оператора Білайн, internet.tele2.ru для оператора Теле2;
  • Логін та пароль – mts для МТС, beeline для Білайна та tele2 для Теле2.

Встановлюємо створений профіль як профіль за промовчанням і намагаємося вийти в мережу. Як правильно підключати Мегафон-модем до різних пристроїв, ми вже обговорювали в наших оглядах.

Як розлочити модем Мегафон 4G M150-2

Перед нами один з новітніх модемів від стільникового оператора Мегафон. Його офіційна назва – Huawei E3372H (2015). Пристрій розблокується за допомогою програми «Huawei Code Reader 2015» – знайдіть та завантажте. Тепер підключіть та встановіть USB-модем Huawei E3372H. Витягніть модем і встановіть SIM-картку іншого оператора. Запуститься управляються програма, яку потрібно вивантажити.

В вікні «COM-порт» вибираємо пункт «Автовизначення» і тиснемо «Рахувати дані». У результатах ми побачимо поточний статус блокування – це показано на скріншоті.

Одночасно із цим заповняться рядки Hash 1 і Hash 2. Тепер натискаємо кнопку «Розрахувати Encripted Block» і терпляче чекаємо. Може здатися, що програма повисла, але це не так - дається взнаки тривалість процедури розрахунку (до півгодини, в залежності від потужності комп'ютера).

Після завершення процедури у вікні «Encrypted Block» з'явиться код – він потрібен для розблокування. Наступний етап, на жаль, платний – потрібно придбати код розблокування на цій сторінці, вказавши отриманий код. новий модем.

Після оплати вкажіть модель модему Huawei E3372H та IMEI, переписавши його із задньої кришки. На наступній сторінці з'явиться восьмизначний код – перевстановіть модем, запустіть програму «MegaFon Internet» і скопіюйте код.