Номер недоступний на Мегафон

Anonim

Автоінформатори Мегафону роблять зв'язок зручнішим. Якщо спроба дозвону до того чи іншого абонента закінчується невдачею, голос у слухавці повідомляє нам про причину. Наприклад, телефон абонента може бути вимкненим або розташовуватися поза зоною дії мережі. У цьому огляді ми розглянемо відповідь «Номер недоступний» від Мегафона та його автоінформатора – ми розповімо, що означає це повідомлення і що робити далі.

Абонент знаходиться поза зоною дії мережі

Жоден оператор не може похвалитися 100% зоною покриття. Знаходяться ділянки, де зв'язку просто нема.Причини можуть бути різними – наприклад, відсутність доцільності організації зони мовлення в тій чи іншій точці. І коли ми потрапляємо в таку зону, телефон не може зареєструватися в мережі. .

Давайте подивимося, у яких випадках наші потенційні співрозмовники почують повідомлення про те, що наш номер недоступний:

  • При знаходженні в метро – дійсно, покриття від Мегафону є далеко не на всіх станціях та перегонах. Тому дозвон нерідко закінчується невдачею;
  • При нашому знаходженні на дачі або на заміському відпочинку – за містом зв'язок від Мегафона може бути відсутнім, через що люди, що телефонують, чують повідомлення про те, що викликаний номер недоступний;
  • При знаходженні в точці з невпевненим прийомом – такі точки можуть розташовуватися в різних місцях . Наприклад, у певному кутку квартири, за рогом будинку чи у під'їзді. Буквально 3-4 метри убік – і зв'язок знову з'являється.

Іноді повідомлення про те, що номер Мегафона недоступний, з'являється в момент проведення оператором будь-яких ремонтних або профілактичних робіт – у цей час послуги зв'язку надаються зі збоями.

Інші причини

Фраза автоінформатора Мегафона «Номер недоступний» може звучати і з багатьох інших причин. Наприклад, коли у абонента повністю сідає акумуляторна батарея в його мобільному телефоні. Тобто мережа навіть не може визначити, чи вимкнена трубка вручну, оскільки вона не дає потрібного відгуку. Те саме відбувається, коли розряджається будь-який інший абонентський пристрій, на зразок планшета або «розумної» відеокамери.

Якщо номер, що викликається, на МегаФоні недоступний, то це може означати, що абонент кудись їде. Связь губиться багатьох заміських ділянках, викликаючи поява повідомлення про недоступностиКрім того, більшість авіакомпаній просять відключати стільникові телефони та інші електронні пристрої під час перебування на борту літака – тому під час довгих перельотів номер того чи іншого абонента може стати недоступним.

У абонента вийшла з ладу SIM-картки – це ще одна причина, через яку номер на МегаФоні може стати недоступним. У разі поломки SIM-картки телефон втрачає зв'язок із базовими станціями. При цьому сам абонент про це ніяк не повідомляється - поки він не подивиться на екран телефону, він про це ніяк не дізнається.

Що робити

Якщо ви намагаєтесь додзвонитися до того чи іншого співрозмовника, але чуєте повідомлення про те, що номер недоступний, просто спробуйте додзвонитися до нього пізніше - Ось і все вирішення проблеми. А для того, щоб позбавити себе багаторазових спроб додзвону, відправте йому SMS з проханням передзвонити. Як тільки SMS буде доставлено (деякі телефони сповіщають про це звуком), ви побачите це та зможете подзвонити ще раз.В інших випадках доведеться чекати, поки телефон абонента не зареєструється в мережі Мегафону.