Як у Мегафон замовити рахунок на передоплату

Anonim

Клієнти Мегафона, які є юридичними особами, найчастіше користуються кредитною системою оплати. Спочатку вони споживають послуги зв'язку, і потім оплачують. Така схема користується великим поширенням, оскільки дуже зручна. Деякі абоненти використовують традиційну схему оплати, боячись більших витрат. Їм потрібно лише наперед поповнити свій баланс. Замовити рахунок на передоплату в Мегафоні дуже легко – ми розповімо, як це робиться.

Безготівкові платежі для юридичних осіб

Предоплата на Мегафоні передбачає попереднє поповнення рахунку перед тим, як почати користуватися послугами зв'язку.Нема грошей – немає доступу до послуг. Головною перевагою такої системи розрахунків є те, що не можна витратити більше, ніж є на балансі. Саме тому передоплата широко затребувана серед абонентів Мегафону – це фізичні та юридичні особи.

Також у мережі даного оператора представлена ​​кредитна система розрахунків. Вона передбачає внесення оплати за послуги зв'язку за підсумками звітного періоду – Мегафон автоматично виставляє клієнту рахунок. На підставі цього рахунку здійснюється платіж, гроші зараховуються на вказаний у платіжці л/с. Мінусом кредитної системи є те, що можна витратити дуже багато, тому що традиційного балансу тут просто немає. Для того щоб виставити на МегаФоні рахунок на передоплату, при використанні авансової системи, необхідно сформувати документ, на підставі якого буде проведено платіж.

У ньому вказуються:

  • Банківські реквізити щодо оплати;
  • Найменування постачальника послуг (у нашому випадку це ПАТ «Мегафон»);
  • Номер виставленого рахунку з датою;
  • Л/с платника з його найменуванням;
  • Сума за послуги зв'язку;
  • Підпис та друк співробітника Мегафона.

Мегафон дозволяє замовити рахунок на передоплату через свій офіційний сайт. Для цього на ньому розміщується форма замовлення. У ній необхідно вказати такі дані:

  • Найменування платника – наприклад, ТОВ «Роги та Копита»;
  • Номер л/с – уточніть його в укладеному з Мегафоном договорі на надання послуг зв'язку;
  • Суму платежу в рублях;
  • Статус платника - резидент РФ або нерезидент (для іноземних компаній).

Платіжна форма розташовується у розділі для корпоративних клієнтів.

Отриманий рахунок за передоплату необхідно роздрукувати та передати до бухгалтерії своєї організації для проведення платежу. Пам'ятайте, що отримати дублікат автоматично згенерованого документа з живою печаткою в офісах Мегафону неможливо Якщо потрібен саме оригінал з живою печаткою, звертайтеся відразу до офісів, минаючи корпоративний сайт. Існує ще один спосіб замовити та отримати рахунок на передоплату в Мегафоні. Для цього особа, яка відповідає за стільниковий зв'язок у компанії, має зайти до «Особистого кабінету» для корпоративних клієнтів та скористатися кнопкою виставлення рахунку. Далі документ роздруковується на принтері і передається до бухгалтерії.

Особливості проходження платежів

Якщо вам необхідно замовити рахунок на передоплату в Мегафоні, зробити це необхідно заздалегідь, наприклад, до дня списання абонентської плати. В іншому випадку номер (або група номерів) буде заблоковано. Платежі для юридичних осіб відбуваються не в режимі онлайн, а із затримкою, яка може становити до кількох днів.У вихідні дні банки зовсім не працюють. Тому рахунки на передоплату в МегаФоні виписуються і передаються в бухгалтерію заздалегідь, хоча б за 3-4 дні.

Якщо раптом з'ясувалося, що в процесі оплати була допущена помилка в номері особового рахунку, не потрібно формувати та оплачувати новий рахунок на передоплату. Достатньо передати до Мегафону заяву з правильним номером, а також скан оплаченого платіжного доручення – через деякий час гроші будуть зараховані на правильний л/с.