Як налаштувати модем Мегафон на комп'ютері

Anonim

Бездротові модеми від Мегафона забезпечують мобільний доступ в інтернет. Але після покупки пристрою у багатьох постає питання – як налаштувати 3G або 4G-модем від Мегафона на комп'ютері чи ноутбуці? У наших статтях ми також обговорювали всі способи прискорити модем Мегафон, якщо швидкість доступу до мережі не відповідає нормам.

У більшості випадків ніякої настройки не потрібно. Але деяким користувачам не до вподоби стандартні способи підключення та налаштування модемів. Тому ми вирішили скласти докладний огляд, в якому ми розповімо, як правильно налаштувати 3G-модем від Мегафону E173 та подібні до нього.Також буде розглянуто і налаштування роутерів.

Як налаштувати модем через програму Мегафон

Для того щоб налаштувати модем Мегафона на комп'ютері, ми будемо використовувати програмне забезпечення, що «вшите» в модем.

Процес налаштування здійснюється за кілька кроків:

  • Підключаємо пристрій до вільного USB-порту;
  • Чекаємо спрацювання автозапуску;
  • Здійснюємо встановлення вбудованого програмного забезпечення «MegaFon Internet»;
  • Чекаємо на автоматичну установку драйверів;
  • Запускаємо програму, очікуємо визначення модему;
  • Натискаємо на кнопку «Підключити» і виходимо в мережу.

Тобто нічого складного тут немає – встановлення та налаштування виконуються в автоматичному режимі.

Одночасно з цим у програмі прописується стандартний профіль для організації доступу до Інтернету через мережі Мегафона. Тут ми можемо прописати будь-які інші профілі, наприклад, для доступу до мережі з фіксованою IP-адресою (змінюється найменування точки доступу). Про те, як прошити модем Мегафон під усі сімки, ви можете дізнатися зі статті, розміщеної на сторінках нашого сайту.

Окрім «MegaFon Internet», окремі види модемів поставляються з додатком «MegaFon Connection Manager». Це нове програмне забезпечення для останніх моделей. Його функції:

  • Управління з'єднанням;
  • Перегляд статистики;
  • Управління рахунком;
  • Налаштування модему;
  • Доступ до ігрових, розважальних та сервісних служб Мегафона;
  • Відправка та прийом SMS-повідомлень;
  • Управління роздачею інтернету для модемів з функцією Wi-Fi.

Додаток встановлюється та налаштовується автоматично.

Налаштування модему стандартними засобами Windows

Як уже говорилося, деяким користувачам не подобається стандартна програма «MegaFon Internet». Тому ми можемо позбутися її і прописати ручні налаштування для доступу до мережі. Для цього потрібно пройти в Панель керування – Центр керування мережами та загальним доступом та вибрати пункт Встановлення підключення або мережі.

Далі вибираємо підключення до інтернету, а як тип з'єднання вказуємо комутоване з'єднання. Наступний етап – вказівка ​​налаштувань з'єднання. Тут ми вказуємо стандартний номер дзвінка 99 та ім'я підключення.Заповнювати поля «Ім'я» та «Пароль» не потрібно, оскільки Мегафон їх не запитує.

Після того, як з'єднання буде створено, слід зайти в його властивості та зняти галочку «Запитувати ім'я, пароль, сертифікат тощо», на вкладці «Безпека» встановлюємо галочку «Протокол перевірки (CHAP) ». Після цього тиснемо ОК і завершуємо налаштування. Встановлювати рядок ініціалізації модему не потрібно, оскільки він уже прописаний у самому модемі. Тому ми сміливо тиснемо на кнопку підключення і виходимо в мережу.

Налаштування роутера для роботи з модемом

Як налаштувати USB-модем Мегафон на комп'ютері – ми вже розібралися. Давайте тепер обговоримо ситуацію, коли нам потрібно налаштувати модем, підключений до роутера. Тут ми повинні розуміти, що для створення такої зв'язки потрібен роутер, який коректно працює з бездротовими модемами. Процес налаштування роутера досить простий – підключаємо модем до USB-порту роутера та відправляємо його у перезавантаження.

Далі заходимо в адміністративну панель і вибираємо пункт налаштування з'єднання. Як правило, цей пункт винесено в окремий рядок у загальному меню. Також у багатьох роутерах є вже вбудована підтримка автоматичних налаштувань створення підключення до тих чи інших стільникових мереж, у тому числі і до Мегафону. Якщо жодних автоматичних налаштувань немає, прописуємо дані вручну:

  • Точка доступу – internet;
  • Номер дозвону - 99;
  • Ім'я користувача – порожньо;
  • Пароль – пусто;
  • Ім'я з'єднання – довільне.

При необхідності встановлюємо галочку автоматичного встановлення з'єднання (вкрай рекомендується, щоб не заходити щоразу в налаштування роутера). Як тільки всі дані будуть прописані, відправляємо роутер на перезавантаження і чекаємо на встановлення з'єднання з мережею інтернет – про це нам повідомить відповідний індикатор.

Нагадаємо, що на нашому сайті є огляд, в якому обговорюється налаштування мобільного інтернету Мегафон для різних пристроїв, у тому числі і для модему.