Мобільний інтернет Мегафон

Anonim

Мегафон є першим російським оператором. І не дивно, що за ним зберігається лідерство як і кількість послуг. І в рамках даного огляду ми розглянемо всі запропоновані тарифи та опції для швидкого мобільного інтернету.

Тарифи мобільного інтернету Мегафон

Оператор Мегафон пропонує своїм абонентам безліч цікавих тарифів для доступу до Інтернету. Насамперед ми розглянемо базовий тариф «Мегафон Онлайн». Він надається без абонентської плати, а вартість одного мегабайта даних складає 2,5 руб. Для зниження вартості трафіку до тарифу підключаються додаткові опції.Нічого цікавого в цьому тарифі немає, а підходить він хіба що власникам старих телефонів, які не мають можливості витрачати великі обсяги трафіку.

Що стосується тарифів, що надаються за акціями, то ми їх розглядати не будемо – сьогодні вони працюють, а завтра безслідно зникнуть. Найактуальніші тарифи на мобільний інтернет від Мегафона такі:

  • Тариф «Включайся! Дивись» – безлімітний інтернет, VIP-статус та голосові послуги за 1000 руб/30 днів;
  • Тариф «Включайся! Вибирай» - 6, 18, 28 або 38 Гб трафіку від 450 до 890 руб/30 днів + голосові послуги (замість пакетів від 18 Гб можна вибрати безлімітний трафік);
  • Тариф «Включайся! Преміум» - безлімітний інтернет + голосові послуги за 3000 руб/30 днів;
  • Тариф «Включайся! Спілкуйся» – 15 Гб трафіку, безлімітні месенджери та соцмережі за 600 руб/30 днів + голосові послуги (можливе безкоштовне підключення безліміту);
  • Тариф «Включайся! Слухай» – 15 Гб трафіку, безлімітні месенджери та музичні сервіси за 550 руб/30 днів + голосові послуги;
  • Тариф «Включайся! Говори» – 5 Гб трафіку та безлімітні месенджери + голосові послуги за 550 руб/30 днів;
  • Тариф «Включайся! Пиши» – 5 Гб інтернету та безлімітні месенджери за 400 руб/30 днів;
  • Тариф «Включайся! Відкривай» - 3 Гб за 6 руб/добу або 100 Мб за 25 руб.

Ці тарифи розраховані на користувачів мобільних телефонів та смартфонів, оскільки тут включені голосові послуги. Також на них надаються приємні доповнення – необмежений трафік для послуги "Мегафон ТБ", безкоштовні пакети телеканалів, антивірус ESET NOD32 з функцією "Антизлодій", книги в сервісі "Літрес". Детальні описи тарифних планів представлені на нашому сайті.

Інтернет-опції Мегафону

Якщо все це не потрібно, переходимо до інтернет-опцій – вони вигідніші, ніж вищезазначені телефонні тарифи. Отже, ось перед нами список доступних інтернет-опцій:

  • «Інтернет S» - 5 Гб трафіку за 400 руб;
  • «Інтернет M» - 12 Гб трафіку за 550 руб;
  • «Інтернет L» - 20 Гб трафіку за 900 руб;
  • «Інтернет XL» - 30 Гб і нічний безліміт за 1300 руб.

про дані інтернет-опції Мегафон ви можете прочитати на нашому сайті.

Додатки на опції «Інтернет S» для планшетів – безлімітні карти, пошта та хмарні сховища. Додатки на опції «Інтернет M» для планшетів – безлімітні карти, пошта, хмарні сховища, соцмережі, музика та відео. Додаток на опції «Інтернет M» для модемів та роутерів – хмари. Аналогічні опції представлені на опціях «Інтернет L» та «Інтернет XL».

Як підключити мобільний інтернет на Мегафоні

Як правило, базова послуга доступу до Інтернету підключена у кожного абонента.Але якщо це не так, підключіть базову послугу через довідкову службу або через Особистий кабінет. Також не забудьте перевірити правильність налаштувань прийому/передачі даних через інтернет Мегафон на своєму мобільному пристрої. У разі неправильних налаштувань вихід в інтернет буде неможливим навіть при підключених інтернет-опціях.

Щодо перерахованих вище опцій, то вони підключаються наступним чином:

  • Опція «Інтернет Планшет S» підключається відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05009122;
  • Опція «Інтернет Планшет M» підключається відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05009123;
  • Опція «Інтернет Планшет L» підключається відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05009124;
  • Опція «Інтернет Планшет XL» підключається відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05009125.

Також можливе підключення за допомогою безкоштовного дзвінка на вказані номери. Найпростіше скористатися Особистим кабінетом або мобільним додатком «Мій Мегафон».

Тепер подивимося, як підключити інтернет на МегаФоні в рамках описаних на початку огляду тарифів:

  • Тариф «Включайся! Дивись» підключається USSD-командою 7897 або відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05007897;
  • Тариф «Включайся! Вибирай» підключається тільки через особистий кабінет;
  • Тариф «Включайся! Преміум» підключається USSD-командою 7898 або відправкою SMS із текстом ТАК на номер 05007898;
  • Тариф «Включайся! Спілкуйся» підключається USSD-командою 7895 або відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05007895;
  • Тариф «Включайся! Слухай» підключається USSD-командою 7893 або відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05007893;
  • Тариф «Включайся! Говори» підключається USSD-командою 7894 або відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05007894;
  • Тариф «Включайся! Пиши» підключається USSD-командою 7892 або відправкою SMS із текстом ТАК на номер 05007892;
  • Тариф «Включайся! Відкривай» підключається USSD-командою 7891 або відправкою SMS з текстом ТАК на номер 05007891.

Простіше і швидше перейти на обраний тарифний план через особистий кабінет або додаток «Мій Мегафон».

Як відключити мобільний інтернет на Мегафоні

Для того щоб відключити мобільний інтернет на МегаФоні, потрібно позбавитися інтернет-опцій або перейти на тариф без абонентської плати та включеного трафіку. І якщо з тарифами все зрозуміло, то опції відключаються універсальною SMS-командою – надішліть SMS зі словом «СТО

Мобільний інтернет Мегафон у роумінгу

З мобільним інтернетом від Мегафона в роумінгу можна завжди залишатися на зв'язку, перевіряти пошту та спілкуватися в соціальних мережах. Зараз ми розглянемо особливості тарифікації у російському роумінгу та у міжнародному. Тарифи "Включайся!" включають трафік, який можна використовувати на всій території Росії.Що ж до вищеописаних опцій, тут ситуація схожа – трафік витрачається по всій території России.

Якщо виїхати за межі Росії, то там діятимуть опція «Роумінг, гудбай». Вона надає домашню тарифікацію більш ніж у 80 країнах світу. Абонентська плата - 329 руб/добу. Уточніть вартість інтернету на тому чи іншому напрямку за допомогою калькулятора на сайті Мегафону.

Налаштування мобільного інтернету Мегафон

Для того щоб налаштувати свій телефон вручну, створіть профіль і пропишіть в ньому точку доступу internet, залишивши логін та пароль порожніми. Застосуйте профіль та починайте користуватися мобільним інтернетом. Для отримання автоматичних налаштувань відвідайте сайт Мегафона, зайдіть в розділ Сервіси самообслуговування – Налаштування мобільних пристроїв, виберіть свій пристрій і потрібні налаштування. Застосуйте отримані установки та перезавантажте телефон/смартфон – після цього можна сміливо виходити в мережу.

Відгуки про мобільний інтернет Мегафон

Аналізуючи відгуки про мобільний інтернет від Мегафона, можна відзначити безліч нарікань до якості зв'язку. Але тут не останню роль відіграє місцезнаходження абонента та завантаженість мереж у тому чи іншому місці. Найбільше задоволені бездротовим інтернетом від Мегафона власники пристроїв з підтримкою 4G – тут швидкість доступу максимальна, хоча зона покриття не така широка, як у технології 3G.