Як дізнатися PUK-код сім карти Мегафон

Anonim

Окремі абоненти Мегафона звикли захищати свій телефон за допомогою PIN-коду. Захист не самий просунутий, зате дозволяє запобігти доступу сторонніх осіб до послуг зв'язку в разі втрати SIM-карти. Неправильне введення PIN-коду призведе до того, що SIM-картка виявиться заблокованою, вона потребує введення PUK-коду. Як дізнатися PUK-код сім-карти Мегафон? Є кілька способів отримання PUK-коду:

  • Запросити його у довідковій службі;
  • Запросити код в офісі обслуговування;
  • Отримати PUK-код із пластикової основи SIM-картки.

Давайте розглянемо всі три способи отримання PUK-коду докладніше.

Де подивитися ПАК-код на МегаФоні

Найпростіший спосіб дізнатися PUK-код SIM-карти Мегафон - відшукати пластикову основу, з якої виламується сама SIM-карта. надруковано PIN-код та PUK-код.

Знаходимо пластикову основу, зчитуємо PUK-код, вводимо його в поле запиту, після чого вказуємо новий PIN-код – у відповідь на це SIM-карта розблокується, а телефон зможе зареєструватися в мережі.

Дізнатися ПАК-код SIM-карти Мегафон можна і через довідкову службу. Цей код прив'язаний до SIM-карток і не змінюється. Тому оператори служби підтримки можуть побачити його в білінговій системі.

Для отримання PUK-коду слід зателефонувати за номером 0500 або 8-800-550-0500.

Дочекавшись відповіді консультанта, необхідно попросити його назвати PUK-код – для цього знадобиться ідентифікація за паспортними даними. Після отримання PUK-коду вводимо його в телефон, вказуємо новий PIN-код і отримуємо розблоковану SIM-картку.

Отримати PUK-код можна і в найближчому офісі обслуговування абонентів Мегафон. Процедура отримання коду буде такою самою, як і при додзвоні до довідкової служби. Під час візиту до офісу потрібно мати при собі паспорт. Якщо на введення PIN-коду дається лише три спроби, то на введення PUK-коду дається відразу 10 спроб.

Якщо всі спроби будуть невдалими, SIM-картка заблокується остаточно. Тому ми не рекомендуємо підбирати PUK-код методом вгадування – вгадати послідовність із 8 цифр не вдасться.

Що таке PUK-код

PUK-код є послідовністю з 8 цифр і використовується для розблокування SIM-карток при неправильному введенні PIN-коду.Він прив'язаний до SIM-карток і не змінюється. Тобто, при покупці номера ми отримуємо SIM-карту, до якої жорстко прив'язаний PUK-код і PIN-код, що піддається зміні.

Сам PUK-код друкується на пластиковій основі, втрачати яку небажано – інакше доведеться вдаватися до процедур відновлення PUK-коду. Тричі помилившись у введенні PIN-коду, ми своїми діями наводимо SIM-картку до блокування – телефон починає запитувати PUK-код. На його введення дається десять спроб.

Якщо введений PUK-код виявився вірним, телефон попросить ввести новий PIN-код, після чого відбудеться розблокування SIM-картки.

Через меню телефону ми можемо змінити встановлений PIN-код, але ніяк не зможемо впливати на встановлений PUK-код. Не зможуть це зробити і в офісі обслуговування, оскільки він взагалі не піддається зміні.

Якщо PUK-код був неправильно введений більше 10 разів поспіль, то SIM-карта блокується остаточно – після цього можна отримати лише дублікат. Але PUK-код цього дубліката вже буде інший.