Як підключити роумінг на Мегафоні Спілкуйся без кордонів

Anonim

Перш ніж розповісти вам як підключити роумінг на мегафоні, давайте розберемося, що таке роумінг і який він буває.

Що таке роумінг від Мегафон

Само слово «роумінг» походить від «roam» - блукати. Тобто. вже з цього слова можна зрозуміти, що роумінг - це послуга для тих, хто постійно пересувається, подорожує номер телефону, тобто. не купуючи сімки цих операторів. Наприклад, ви поїхали до іншої країни, де немає оператора Мегафон, але є інші.У такому разі послуга роумінгу дозволить вам спілкуватися зі свого телефону, не вдаючись до зміни сім-карти

Види роумінгу у Мегафона

У мегафоні існує три види роумінгу - це:

  • Внутрішньомережевий роумніг Мегафон - цей вид роумінгу актуальний тоді, коли ви знаходитесь в іншій області, відмінної від тієї, де зареєстрована ваша сім-карта . Ви також знаходитесь у мережі Мегафон, але не у своїй області. Відповідно і платіть більше.
  • Роумінг по Росії - принцип той самий, що і вищенаведеного - ви поїхали в якусь частину Росії, в іншу область, але в В цьому місці немає вашого оператора. Тоді ви використовуєте цей вид роумінгу, спілкуючись через мережі інших операторів зі збереженням свого номера. Якщо ви використовуєте саме цей вид роумінгу, то вас обов'язково зацікавить послуга «Вся Росія» від Мегафону, яка заощадить вам гроші.
  • Міжнародний роумінг Мегафон - він цікавий тоді, коли ви прямуєте в іншу країну, де немає вашого оператора. І щоб ви могли спілкуватися через свій телефон, зареєстрований в Росії Мегафон надає вам можливість використовувати мережі мобільних операторів інших країн. Звичайно, для роумнігу доступні не всі види операторів, а тільки ті, з якими Мегафон уклав договір. Слава богу, їх достатньо для того, щоб не обмежувати себе у спілкуванні.

До речі, якщо ви збираєтеся залишати межі домашнього регіону, то вам буде цікава послуга Мегафон «Мультифон», що дозволяє дзвонити та писати СМС у роумінгу за допомогою мережі інтернет.

Як підключити роумінг у Мегафона

Роумінг у megafon підключається автоматично при реєстрації сім-картки і тому вам не потрібно виконувати будь-які дії для його активації.Ви можете сміливо вирушати в подорож, знаючи, що ваш номер завжди буде доступний і ви не залишитеся без зв'язку. Найголовніше не забудете поповнити баланс телефону на достатню суму, т.к. спілкування в роумінгу дорожче звичайного

Розширений роумінг Мегафон

У стандартний роумінг, що підключається автоматично, входять не всі країни світу і, щоб розширити цей список, вам і знадобиться послуга розширеного роумінгу від Мегафон. При її підключенні ви зможетерозширити список країн для роумінгу.

Щоб активувати цю можливість скористайтесь Особистим кабінетом «Сервіс-Гід», або пройдіть до найближчого відділення оператора і попросіть консультанта допомогти вам у підключенні цієї опції. Інформацію про способи розширення роумінгу у вашому регіоні та про найближчі до вас офіси, в яких вам можуть підключити розширений роумінг, дізнавайтеся у довідковій службі Мегафон.

Принцип тарифікації роумінгу

Вартість розмови, інтернету або повідомлень у роумінгу залежить не тільки від вашого оператора, але й від оператора мережі, в якій ви знаходитесь. Тарификація відбувається за наступним принципом: припустимо ви знаходилися в іншій країні і скористалися роумінгом, щоб здійснити дзвінок. Зробили ви це через місцевого оператора мобільного зв'язку. Той оператор виставив рахунок за надання своєї послуги Мегафону, а megafon, вже, у свою чергу, заклавши свою суму, виставив рахунок вам. Тобто. ціна розмови по роумнігу складатиметься з вартості розмови двох операторів.