Як керувати послугою Мегафон «Навігатор»

Anonim

Можливості оператора Мегафон дозволяють з легкістю визначати місцезнаходження інших абонентів при отриманні від них відповідної згоди. Цим користуються батьки для відстеження координат своїх дітей, також послуга буде корисною для відстеження людей похилого віку. А закинувши смартфон в машину, можна відстежувати її положення. Послуга від оператора Мегафон «Навігатор» не потребує супутникового зв'язку та використовує для визначення координат ресурси мережі.

Опис послуги «Навігатор»

Знайти людину за координатами її телефону легко – для цього Мегафон розробив послугу «Навігатор».Вона використовує для своєї роботи дані, які отримують з базових станцій. Точність місця розташування не дуже висока і залежить від багатьох факторів. Наприклад, у великих містах, де базових станцій багато, точність становить до 100 метрів. Поза населеними пунктами вона падає до кількох кілометрів.

Послуга «Навігатор» працює при отриманні попередньої згоди на відстеження. Тобто без згоди абонента зробити нічого не можна (незаконні способи ми не розглядаємо та не розголошуємо).

Вартість послуги «Навігатор» від Мегафону становить 3 руб./добу. До абонентської плати вже включено три запити на добу. Кожен наступний запит коштує 5 рублів. Їхня максимальна кількість не обмежується (тут є один виняток). Є можливість визначити власні координати, робиться це безкоштовно.

Ще одна цікава функція – відстеження входу або виходу з певної зони. Тарифікація тут така:

  • 5 рублів за 3 години;
  • 10 рублів за 8 годин;
  • 35 рублів за 5 днів.

Чудова штука, яка дозволяє проконтролювати, чи дійшла дитина до школи або благополучно її прогуляла.

Управління послугою «Навігатор»

Ще зовсім недавно управління здійснювалося через SMS-команди. Сьогодні вони відходять у минуле – занадто великий ризик помилки, та й керувати навігатором за їх допомогою не дуже зручно. Щоб додати, а потім знайти абонента, оператор розробив такі інструменти:

  • USSD-портал 140 - дозволяє підключити Мегафон «Навігатор» та керує додаванням/пошуком абонентів.
  • Офіційний портал за адресою navigator.megafon.ru – для керування навігатором необхідно вказати у формі авторизації свій номер телефону та пароль, який прийде при підключенні послуги (вхід до системи з логіном та паролем від звичайного особистого кабінету Мегафону) неможливий).Портал оновлено у 2015 році, старий сайт недоступний;
  • Мобільна версія особистого кабінету послуги за адресою m.navigator.megafon.ru.

Мобільний додаток для послуги «Навігатор» немає.

Як підключити на Мегафоні «Навігатор» і почати ним користуватися

Послуга «Навігатор» на МегаФоні потребує початкового підключення. Для цього наберіть USSD-команду 140 та дочекайтесь SMS-повідомлення про активацію послуги. За кілька хвилин після цього запрацює USSD-портал. Також на телефон надійде SMS із паролем. Тепер можна приступати до додавання шуканих абонентів – зробіть це через USSD-меню або через веб-портал послуги.

Щоб знайти абонента, скористайтесь відповідним пунктом USSD-меню або порталом послуги. Портал у цьому плані зручніший, тут опублікована карта місцевості, на якій видно шукані люди. До речі, їх пошук буде доступний лише після того, як вони дадуть дозвіл – цей дозвіл запитується при додаванні абонентів до системи і надходить до них у вигляді SMS, що вимагає певної відповіді.

«Навігатор» дозволяє шукати абонентів будь-яких мереж. Але з МТС все не так гладко. По-перше, максимальна кількість позовних абонентів МТС у списку не може перевищувати 10 шт. А по-друге, існує обмеження кількості запитів – не більше 100 шт. на місяць на одного шуканого. Також спостерігаються складності пошуку тих, чий телефон зареєстрований у мережах 4G (йдеться про МТС). Для користувачів мережі MegaFon та інших операторів таких труднощів немає.

Працює послуга цілком коректно. Але відгуки говорять, що розбіжність виходить пристойною, ніяк не менше 100 метрів у межах міста, а іноді і з похибкою до 300 метрів. використовувати спеціалізовані навігатори та софт, що працюють із супутниковими навігаційними системами.

Як відключити послугу

Вимкнути послугу «Навігатор» на МегаФоні можна трьома способами – через особистий кабінет, дзвінком до довідкової служби або шляхом відправки SMS з текстом ВІДКЛ на безкоштовний сервісний номер 1400. Якщо ви не шукаєте, а шукаємо абонента, і хочете відключити на своєму номері раніше виданий дозвіл, зверніться до свого оператора.

«Федеральний навігатор Мегафон» – це одне з найменувань описаної вище послуги. Реального сервісу саме з такою назвою Мегафон немає.