Як заблокувати інтернет на МегаФоні з телефону

Anonim

Мобільним інтернетом користуються багато абонентів. Хтось перевіряє пошту та спілкується зі своїми друзями в соціальних мережах, хтось читає стрічки новин, а хтось використовує свій смартфон як повну заміну звичайному комп'ютеру, споживаючи величезну кількість трафіку. Спеціально для цього було розроблено безліч тарифів та тарифних опцій, що дозволяють суттєво знизити вартість одного мегабайта прийнятих/переданих даних.

Але буває і таке, що доступ до інтернету абоненту не потрібен. До того ж не потрібні навіть випадкові сесії, які можуть призвести до небажаної витрати трафіку. Доступ до мережі з мобільних пристроїв зазвичай відключають дітям, людям похилого віку та деяким іншим групам абонентів.Якщо у випадку з провідними провайдерами все легко – потрібно висмикнути лише кабель та роутер – то у випадку з мобільними мережами все набагато складніше.

Як відключити інтернет на телефоні

Насамперед, для запобігання випадковому або навмисному доступу в інтернет, можна збити налаштування телефону або смартфона.

Для цього потрібно зайти в налаштування з'єднання, видалити створені профілі або змінити точку доступу. Також можна видалити браузер, але в сучасних смартфонах знайдеться безліч додатків, які постійно лізуть в мережу навіть без браузера. У цьому випадку слід відключити мережу в меню, що випадає (там, де змінюються звукові профілі, включається/відключається Wi-Fi або GPS-приймач). Після цього смартфон не зможе з'єднатися з мережею.

Але у всіх перерахованих вище способів є кілька недоліків. Якщо у нас в руках телефон, то він зможе вийти в мережу і без налаштувань – у мережі Мегафон реалізована і така подібна можливість (якщо вона не відключена через "Сервіс-гід"). Що стосується смартфона, то тут абонент зможе активувати мережу самостійно, навмисно або випадково. Якщо інтернет не потрібен ні в якому разі, потрібно діяти іншими методами.

Відключення інтернету з телефону з боку мережі

Найкращий спосіб відключити доступ в інтернет абоненту Мегафон – заблокувати його на стороні мережі допомогою «Сервіс-Гіда». Тут можна повністю закрити доступ до мережі, і він не зможе користуватися ресурсами всесвітньої павутини. Це найдієвіший спосіб, оскільки інтернет не працюватиме ні за якихось налаштувань.Єдиний спосіб знову вийти в мережу – увімкнути доступ через той самий «Сервіс-гід».

про повне відключення інтернету на МегаФоні ви можете прочитати у нас на сайті. Аналогічно передача даних відключається в офісах обслуговування абонентів Мегафон. Сюди необхідно прийти з паспортом та написати заяву на відключення послуги «Передача даних». Після цього вхід до інтернету буде неможливим до повторного підключення інтернету.

Що ще необхідно зробити для блокування інтернету на МегаФоні

Перед тим як збивати налаштування доступу, відключати інтернет на смартфоні або в «Сервіс-Гіді», необхідно відключити платні пакетні послуги. Навіть якщо відключити передачу даних, то тарифікація опцій не перерветься – кошти будуть зніматися в повному обсязі за колишніми тарифами. Також слід розуміти, що відключення передачі даних вплине на можливість прийняття та надсилання мультимедійних повідомлень (MMS).Фактично, абонент втрачає можливість приймати та відправляти MMS, оскільки для роботи даної послуги необхідний доступ до інтернету.

Після вимкнення послуги передачі даних, переконайтеся, що з'єднання не встановлюється. Це можна визначити за своїм телефоном/смартфоном – якщо доступ вимкнено, то на екрані пристрою не з'являться символи наявності підключення (“E”, “G”, “H”, “3G”, “3, 5G” та багато інших).