Мегафон «Радар»

Anonim

Послуги позиціонування інших абонентів користуються стійкою популярністю. Понад те, затребуваність у яких постійно зростає – ці послуги дуже зручні, оскільки дозволяють швидко визначати становище друзів, дітей, людей похилого віку та інших абонентів. Наприклад, якщо дитина затримується після школи або після прогулянки, можна завжди з'ясувати, де вона знаходиться. У цьому огляді ми з вами познайомимося з послугою «Радар», яку пропонує оператор Мегафон. Звертаємо вашу увагу на те, що для корпоративних клієнтів розроблено схожу послугу стеження «Контроль кадрів» від Мегафону.

Що таке радар на Мегафоні

Послуга Радар на МегаФоні зав'язана на обчисленні координат абонентів за допомогою базових станцій операторів мобільного зв'язку. Вона працює не тільки з телефонами, підключеними до мережі Мегафон, але й з телефонами, що обслуговуються в мережах МТС та Білайн великої трійки». Для цього вони повинні дати свій дозвіл, інакше місце визначення працювати не буде. Дозвіл необхідно отримати лише один раз, але надалі його можна буде відкликати.

Послуга «Радар» надається у кількох варіантах – це «Радар Лайт», «Радар» та «Радар+». Розглянемо їх відмінні риси. Послуга «Радар Лайт» надається безкоштовно і дозволяє визначити місце розташування одного абонента. Недоліком є ​​те, що визначити місце розташування іншого абонента можна визначити лише один раз на добу. Таким чином це своєрідна демо-версія основної послуги.

Послуга «Радар» дозволяє відстежувати місцезнаходження до 5 абонентів за 3 рублі на добу. Кількість визначень координат – необмежена. Це основний і найдешевший варіант послуги. Послуга «Радар+» схожа з попереднім варіантом, але дозволяє складати маршрути пересування абонентів та визначати географічні зони. Вони дають можливість відстежувати виходи та входи абонентів у ці самі зони, що може використовуватися для контролю переміщення дітей, автомобілів та будь-яких об'єктів. Як тільки станеться подія входу/виходу, ми отримаємо відповідне SMS. Абонентська плата за цей варіант становить 7 рублів на добу.

Як підключити радар

Підключити послугу Мегафон «Радар» можна на сайті послуги http://radar.megafon.ru/, авторизувавшись за допомогою свого номера та пароля (потрібно буде підтвердити реєстрацію шляхом введення коду з SMS). Далі заходимо до розділу «Профіль» – «Послуги» та вибираємо потрібний варіант.Аналогічно послуга підключається і через мобільний додаток. Крім цього, для підключення Радара (в різних варіантах) можна використовувати USSD-команди:

  • 56656 для підключення та керування варіантом Радар Лайт;
  • 566 для підключення та управління варіантом Радар;
  • 256 для підключення та керування варіантом Радар+.

Підключити варіант «Радар Лайт» можна лише USSD-командою або за допомогою мобільного додатка.

Як користуватися послугою

Для керування послугою можна використовувати Особистий кабінет на сайті послуги, або додаток для iOS або Android OS (потрібно завантажити програму з відповідного магазину) . Ми розглянемо процес управління за допомогою сайту послуги. Тут ми можемо задавати телефони, що відстежуються, визначати треки та зони, користуючись інтерактивною картою.Інтерфейс досить зрозумілий, щоб у ньому могла розібратися навіть дитина.

У кабінеті послуги Радар ми можемо бачити пункт «Я спостерігаю» У ньому будуть видні відстежувані номери. Вибираємо потрібний номер, чекаємо кілька секунд, після чого на карті з'явиться позначка розташування контрольованого абонента. Тут же на карті ми можемо задати географічну зону і дати їй назву. Якщо абонент, що відстежується, увійде в задану зону або залишить її, ми отримаємо SMS-повідомлення (зручно відстежувати відвідування школи дитиною).

При підключеному варіанті Радар+ ми зможемо бачити треки переміщення абонентів. Цікава нагода – контроль переміщень за певну дату. До речі, інтерактивна карта послуги вміє показувати транспортні затори, навіщо тут передбачено відповідний індикатор. Така можливість стане в нагоді при відстеженні розташування співробітників або автотранспорту.

Користуючись USSD-командами, ми можемо отримати інформацію про місцезнаходження того чи іншого абонента у вигляді SMS або MMSКоманди керувати послугою (і її варіантами) опубліковані трохи вище. Але отримувати координати зручніше на карті, користуючись програмою для смартфона/планшета або сайтом послуги.

Як відключити Радар

Послуга стала непотрібною, і ви хочете знати, як відключити Радар на Мегафоні? Вимкнути послугу можна за допомогою мобільної програми, на сайті послуги, або за допомогою USSD-команд:

  • Наберіть 5050192 для відключення варіанта Радар;
  • Наберіть 50503790 для відключення варіанта Радар+.

про те, як відключити послугу «Радар» на Мегафоні ви можете прочитати в окремій статті. Якщо ваш номер є відстежуваним, і ви хочете заборонити відстеження своїх координат, наберіть USSD-команду 5668 - у меню, що з'явилося, видаліть номер спостерігача (їх може бути кілька).