Мегафон «Локатор»

Anonim

Функціонал позиціонування абонентів з'явився досить давно – можна було встановити на будь-який телефон додаток з картами та визначити свої приблизні координати. А ось послуги з визначення місця розташування інших абонентів були введені в дію дещо пізніше. Наприклад, у Мегафона з'явилася послуга «Локатор», що володіє подібним функціоналом і працює в Кавказькій філії, в Білгородській області

І цей огляд буде присвячений саме їй. Якщо ж ви є юридичною особою і хочете відстежувати місцезнаходження своїх співробітників, то для вас у оператора є спеціалізована послуга відстеження розташування - «Контроль кадрів».

Опис послуги Мегафон Локатор

Послуга «Локатор» від Мегафону дозволяє швидко визначати розташування абонентів, які дали на це свою згоду. Причому абоненти повинні обслуговуватися в мережі Мегафон Кавказького філії.

Визначення координат проводиться за базовими станціями оператора, через що точність позиціонування може змінюватись у досить широких межах. Наприклад, за містом або в умовах щільної міської забудови точність плаває від 100 метрів до кількох кілометрів – у заміських умовах базові станції розташовуються досить рідко, тому точність там падає.

У місті на точність визначення впливає не тільки щільність забудови, але й інші фактори, наприклад, електромагнітна обстановка в тому чи іншому районі. Найменша точність – у гірських районах Кавказького філії, і навіть у дрібних населених пунктах.

Послуга «Локатор» може визначити місцезнаходження з точністю до вулиці (за наявності технічної можливості) Для того, щоб зробити запит, набирається USSD- команда. Результатом її обробки стане отримання вхідного SMS, в якому буде описано найближчий об'єкт, що шукається абоненту, наприклад, перетин вулиць. Тут же знайдеться посилання, пройшовши по якому абонент потрапить на сторінку з картою, що допоможе визначити місце розташування у візуальному режимі (так координати сприймаються більш зрозуміло).

Якщо шуканий абонент знаходиться в сільській місцевості, то замість адреси в SMS буде міститися найменування населеного пункту. До речі, на сторінці з картою розміщуються елементи, що управляють, за допомогою яких можна розглянути навколишні райони.

Управління послугою

Для керування послугою «Локатор» використовуються USSD-команди та SMS-команди. Перша дія – додавання абонента, але ніяк не підключення послуги.Команд, за допомогою яких можна підключити або вимкнути «Мегафон Локатор», не передбачено – послуга активна для всіх абонентів Білгородської області та Кавказького відділення мережі Мегафон. Додавання абонента здійснюється шляхом відправки SMS з текстом «+792хххххххх» на короткий сервісний номер 000888(без лапок).

Після додавання номера, абонент отримає запит, який він повинен буде прийняти або відкинути. Видалення шуканих номерів здійснюється таким чином – відправляємо SMS з текстом «-792хххххххх» на номер 000888. Для перегляду списку номерів, що шукаються, потрібно відправити на той же номер «L» або «LIST». Для повного очищення списку відправляємо C або CLEAR.

Як визначити місце розташування іншого абонента? Для цього потрібно відправити USSD-команду 148номер або SMS-команду в текстом «792хххххххх» (без лапок) на сервісний номер 000888. Через деякий час шукаючому абоненту прийде SMS-відповідь з координатами шуканого абонента і з посиланням на карту.До речі, якщо набрати команду 148, абонент, що шукає, отримає свої власні координати (спрацьовує послуга Де я).

У деяких випадках дізнатися де знаходиться абонент Мегафон неможливо. Таке трапляється, коли телефон знаходиться у вимкненому стані. Координати не визначаться і в тому випадку, якщо абонент, який шукає, залишить територію Кавказької філії Мегафон або відключить послугу прийому/відправки SMS. Що стосується вартості послуг, то розцінки такі – вартість USSD-запиту в рамках послуги «Локатор» складає 6 рублів, а вартість SMS-запиту становить 5 рублів. різниця - ніде не сказано).

Вартість визначення власного розташування становить 5 рублів. Тарифікуються і переміщення картою – кожен рух коштує 1 рубль.

Як керувати Локатором через комп'ютер

Чи працює «Локатор» від Мегафона через комп'ютер? На жаль, такого функціоналу не передбаченоЯкщо потрібна можливість визначати розташування інших абонентів через комп'ютер, слід скористатися послугою «Радар», яка має потужніший функціонал.

Мегафон Локатор без згоди абонента

Послуга «Локатор» від Мегафону без згоди абонента працювати не буде, оскільки це суперечить чинному Законодавству Російської Федерації.