ММС Мегафон

Anonim

MMS є однією з базових послуг оператора Мегафон. Вона дозволяє надсилати іншим абонентам фотографії, картинки, відео, звукові файли, а також довгі текстові повідомлення (до декількох тисяч символів, що вигідно відрізняється за вартістю від SMS). Для того щоб абоненти могли обмінюватися мультимедійними повідомленнями, вони повинні мати телефони, що підтримують MMS.

Цей огляд допоможе нам розібратися, як працює послуга MMS, як потрібно налаштувати телефон і як надсилати/переглядати MMS за допомогою комп'ютера.

Як на Мегафоні підключити ММС

Для того щоб почати користуватися будь-якими послугами, потрібно їх підключити.Як підключити MMC на Мегафон? За замовчуванням послуга доступна всім абонентам- як старим, так і новим. Але якщо вона з якихось причин вимкнена, її можна повторно підключити за допомогою USSD-команди 105308. Підключення здійснюється безкоштовно, абонентська плата відсутня, тарифікуються лише вихідні повідомлення.

Скільки коштуватиме відправка MMS – залежить від тарифного плану. Відправляти MMS можна будь-яким російським і навіть зарубіжним абонентам (за умови, що закордонний оператор підтримує послугу і можливість прийому MMS з-за кордону). А ось прийом повідомлень здійснюється абсолютно безкоштовно, за умови, що прийом ведеться в домашній мережі. Для зниження вартості відправки MMS, абоненти можуть скористатися пакетними пропозиціями від Мегафону.

Для відключення ММС на Мегафоні наберіть команду 1053080.

Як налаштувати ММС на Мегафоні

Для того, щоб налаштувати ММС на МегаФоні, ми можемо піти двома шляхами – замовити автоматичні налаштування або ввести їх у ручному режимі. Автоматичні налаштування замовляються дуже просто, достатньо надіслати безкоштовне SMS з цифрою 3 на номер 5049 В тексті SMS нічого не вказуємо.

Через пару хвилин мережа надішле налаштування, які потрібно буде зберегти та активувати. Після цього бажано перезавантажити телефон і відправити комусь (та хоч самому собі) тестове MMS. Для чого це потрібно? Якщо на даному номері ніколи не надсилалися MMS, то мережа вважатиме, що телефон абонента не вміє приймати/надсилати мультимедійні повідомлення. І прийому не буде навіть при коректних налаштуваннях телефону. Надіславши ж MMS, ми даємо мережі зрозуміти, що наш телефон настроєний і готовий до роботи з мультимедійними повідомленнями.

Отримати безкоштовні автоматичні налаштування можна й іншим способом – зайти на сайт Мегафона, вибрати в розділі Допомога модель свого телефону, вибрати тип необхідних налаштувань та дочекатися їх отримання.

Якщо автоматичні налаштування з якихось причин не приймаються або не встановлюються, спробуйте вбити вручну. Для цього створюємо профіль з наступними параметрами:

  • Найменування профілю – MegaFon MMS;
  • Адреса домашньої сторінки – http://mmsc:8002;
  • Проксі – включено;
  • Адреса проксі – 10.10.10.10;
  • Порт проксі – 8080;
  • Канал даних – GPRS;
  • Точка доступу (APN) – mms;
  • Ім'я користувача – mms;
  • Пароль – mms.

Зберігаємо профіль, вибираємо його в налаштуваннях повідомлень, перезавантажуємо телефон і пробуємо відправити ММС.

Як відправити ММС на Мегафон з телефону

Для того щоб відправити ММС, необхідно відвідати меню повідомленьТут ми вибираємо пункт «Надіслати повідомлення» (або надіслати MMS), прикладаємо до повідомлення потрібні файли, вибираємо одержувача і тиснемо на кнопку відправлення. До речі, максимальний розмір одного повідомлення не може перевищувати 300 Кб, що слід враховувати під час його компонування.

При виборі одержувача потрібно простежити, щоб його номер був вказаний у міжнародному форматі починаючи з +7 (або з іншої цифри, залежно від від держави). Якщо це не так, надсилання повідомлення буде неможливим.

Як відправити ММС на Мегафон безкоштовно

Форма надсилання безкоштовних MMS на сайті Мегафону більше не працює.

Як подивитися ММС на Мегафоні

Ми вже розібралися, як відправляти безкоштовні ММС на Мегафон з комп'ютера, використовуючи ресурси офіційного сайту оператора. Тепер залишилося зрозуміти, як переглянути ММС на мегафоні з комп'ютера. Якщо ви користуєтеся послугою Мегафон UMS, то вам достатньо зайти в потрібну програму або відвідати його веб-версію.Але користуються цим сервісом далеко не всі абоненти.

Кому ж може стати в нагоді можливість перегляду ММС з комп'ютера? Такої можливості неодмінно порадіють власники найпростіших телефонів – таким абонентам надходять SMS із посиланням та паролем на перегляд MMS. Відкриваємо посилання із SMS, вводимо пароль та переглядаємо вміст отриманого повідомлення.

Для того щоб подивитися ММС на МегаФоні з телефону, потрібно витягти отримане повідомлення, натиснувши на відповідну кнопку. Після цього телефон самостійно з'єднається з мережею та завантажить звідти надіслані файли. До речі, в більшості випадків телефони самостійно отримують MMS-повідомлення, після чого їх залишається тільки відкрити.