Переадресація на Мегафон

Anonim

Абоненти стільникових мереж рідко користуються послугами переадресації, оскільки мало хто знає, для чого потрібні подібні послуги. Насправді, переадресація дуже зручна для тих, у розпорядженні яких знаходяться відразу кілька телефонних номерів. Наприклад, якщо одна трубка сідає, але на ній потрібно неодмінно прийняти виклик, абонент може швидко встановити переадресацію на робочий і заряджений телефон (або на міський номер).

Крім того, переадресацію можна встановити навіть на вимкненому телефоні – достатньо зв'язатися зі службою підтримки та попросити встановити переадресацію на інший номер. Нагадаємо, що при вимкненому телефоні, включається автовідповідач і абонент може залишити для вас голосове повідомлення.

У цьому огляді ми намагатимемося максимально докладно описати переадресацію на МегаФоні, щоб кожен зміг зрозуміти – що таке переадресація дзвінків та SMS, і з чим її їдять.

Переадресація дзвінків на МегаФоні

Послуга переадресації дозволяє перевести вхідний дзвінок з номера А на номер Б. Переклад дзвінка може відбуватися як безумовно, так і за певною умовою. Ось чотири види переадресації:

  • Переадресація за зайнятістю – дзвінки автоматично переадресовуються на номер Б, якщо номер А буде зайнятий. Це зручно для людей, зайнятих у бізнесі – дзвінок клієнта можна переадресувати своєму колезі;
  • Переадресація за відсутністю відповіді – якщо ви не встигли прийняти виклик, то за вас це зробить ваш колега, на номер якого буде встановлена ​​переадресація з вашого номера. Але якщо ваш телефон буде вимкнено, то переадресації не буде;
  • Переадресація через недоступність – якщо дзвонить той самий клієнт, а ви перебуваєте в метро, ​​то виклик переадресується колезі;
  • Безумовна переадресація – будуть переадресовані всі дзвінки на телефон Б, навіть якщо телефон А увімкнено та перебуває в мережі.

Переадресацію можна встановити на будь-який російський номер (мобільний або міський), за винятком номерів з префіксами +7809 і +7803. На закордонні номери переадресація не встановлюється.

Також потрібно знати, що неможливо переадресувати вже переадресований виклик. Номери для переадресації мають прописуватися у міжнародному форматі, тобто через +7. До речі, дзвінки можна перекидати на голосову пошту – для цього вказується номер +79262000222. Також зверніть увагу на те, що якщо у вас підключена послуга Мегафон «Заміни гудок», то на переадресованих дзвінках вона працювати не буде і абонент почує звичайні гудки.

Скільки коштує переадресація? Власне, вона надається безкоштовно (абонентської плати та плати за підключення немає), а абонент оплачує лише вихідні виклики за направленням переадресації Наприклад, якщо абонент встановить переадресацію на номер, що належить МТС, то вартість переадресації дорівнюватиме вартості дзвінків на МТС (дивимося на свій тариф).

А ось у роумінгу грати з переадресацією не варто – безумовна переадресація коштує стільки ж, скільки і в домашній мережі, а переадресація за умовами виллється в круглу суму, оскільки тарифікуватимуться як вхідний, так і вихідний переадресований виклики (подвійна тарифікація).

Переадресація смс на МегаФоні

Коли Мегафон пропонував своїм абонентам послугу SMS+, де була можливість встановити переадресацію текстових повідомлень. Вимушені повідомити, що сьогодні ця послуга недоступна.Що стосується базових мережевих послуг, то вони не передбачають можливості переадресації SMS

Як підключити переадресацію на МегаФоні

Після прочитання огляду багато абонентів захочуть дізнатися, як зробити переадресацію на Мегафоні. Існує кілька способів встановлення переадресації:

  • Через службу підтримки Мегафона;
  • Через салони зв'язку Мегафона;
  • Через меню стільникового телефону;
  • За допомогою USSD-команд.

Ми не розглядатимемо, як встановити переадресацію через службу підтримки та офіси – про це розкажуть працюючі там фахівці. Ми ж навчимося переадресовувати виклики прямо зі свого мобільного телефону.

Взявши до рук мобільний телефон, потрібно відвідати розділ налаштування дзвінків. Тут ви побачите меню для встановлення всіх типів переадресації.Просто виберіть потрібний тип, задайте номер, а телефон самостійно надішле відповідні налаштування до мережі. Якщо з якихось причин дане меню не працює або відсутнє, скористайтесь USSD-командами

  • Для встановлення переадресації за зайнятістю, наберіть команду 67номер_телефона;
  • Для встановлення переадресації за відсутністю відповіді, наберіть команду 61номер_телефону. За необхідності, задайте час очікування відповіді – у цьому випадку команда матиме вигляд 61номер_телефонучас (час задається з кроком 5 секунд, від 5 до 30 секунд);
  • Для встановлення переадресації за недоступністю, наберіть команду 62номер_телефона;
  • Для встановлення безумовної переадресації, наберіть команду 21номер_телефона.

Як тільки ви встановите безумовну переадресацію, всі інші види переадресації автоматично вимикаються. Також потрібно знати, що умовні типи можна комбінувати один з одним, призначаючи на ту чи іншу умову окремий номер.

Не забувайте, що незалежно від тарифного плану, ви маєте можливість підключити другу лінію, яка також не дозволить пропустити важливі дзвінки в момент розмови з іншим абонентом.

Як вимкнути переадресацію на Мегафоні

Вимкнути переадресацію на МегаФоні можна через службу підтримки, в офісах оператора, через меню телефону, або за допомогою USSD-команд:

  • Для відключення переадресації за зайнятістю, наберіть команду 67;
  • Для відключення переадресації за відсутністю відповіді, наберіть команду 61;
  • Для відключення переадресації через недоступність, наберіть команду 62;
  • Для відключення безумовної переадресації, наберіть команду 21;
  • Для відключення всіх видів переадресації відразу, наберіть команду 002.

Якщо ви не знаєте, які види переадресації підключені на ваш номер, ви можете скористатися такими командами:

  • Для перевірки наявності встановленої переадресації по зайнятості, наберіть команду 67;
  • Для перевірки наявності встановленої переадресації за відсутністю відповіді, наберіть команду 61;
  • Для перевірки наявності встановленої переадресації через недоступність, наберіть команду 62;
  • Для перевірки наявності встановленої безумовної переадресації, наберіть команду 21.

Результат буде відображено на екрані телефону. Після цього ви зможете відключити непотрібні типи переадресації (або всі відразу).